بردن وسایل منزل توسط مرد چه حکمی دارد؟

بردن وسایل منزل توسط مرد چه حکمی دارد؟

بردن وسایل منزل توسط مرد چه حکمی دارد؟

پسندیدم 0
۰

زن می تواند هر زمان که بخواهد جهیزیه خود را ببرد ولی بردن وسایل منزل توسط مرد جایز نیست. در صورتی که مرد جهیزیه ای که زن تهیه کرده باشد را از منزل خارج کند و بازنگرداند، زن میتواند طبق شرایط ذکر شده در ادامه این مقاله درخواست استرداد جهزیه نماید.

در صورتی که مرد اقدام به فروش یا آسیب به جهیزیه زن کند، در صورت شرایط بیان شده در زیر، طبق قانون جرم محسوب می شود و مجازات متناسب برای آن تعیین می گردد.

 

حدود اختیار تصرف شوهر در جهیزیه زن چقدر است؟

جهزیه ای که زن با خود به خانه شوهر می آورد متعلق به اوست. اینگونه نیست که در زندگی مشترک مرد نیز مالک آن اموال شود. اما حق دارد از وسایل منزل طبق حدود متعارف استفاده نماید. زن که مالک اموال است این اذن را به مرد می دهد که از وسایل جهیزیه استفاده کند. در نتیجه به طور مثال مرد میتواند از گاز و یخچالی که زن تهیه کرده است استفاده کند، اما چون مالک نیست حق فروش آن ها را ندارد.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

بررسی حقوقی بردن وسایل منزل توسط مرد

اگر مرد بدون اذن زن جهزیه او را از منزل خارج کند یا اقدام به فروش جهزیه زن کند، مجرم شناخته می شود. در چنین حالتی باتوجه به شرایط زوجه می تواند از همسر خود شکایتی مبنی بر سرقت و یا خیانت در امانت مطرح کند. مرد نیز پس از شکایت تحت تعقیب و پیگرد قانونی قرار می گیرد.

 

بردن وسایل منزل توسط مرد چه حکمی دارد؟

 

نکات و شرایط استرداد جهزیه :

  1. ابتدا باید مالکیت زن نسبت به وسایل ثابت شود.
  2. زن می تواند خرید و بردن جهزیه به منزل شوهر و استفاده در منزل مشترک را از طریق شهادت شهود، برگه سیاهه معتبر و یا فاکتور خرید، اثبات نماید.
  3. زن می تواند با ارسال اظهارنامه استرداد، جهیزیه را از مرد تقاضا کند.همچنین برای اثبات اینکه جهیزیه را مطالبه کرده اما مرد از استرداد آن سر باز زده، استفاده نماید.
  4. برای مشخص شدن دقیق مرجع صالح ابتدا باید ارزش مالی جهزیه مشخص شده و در دادخواست ذکر شود. در صورتی که ارزش آن تا ٢٠ میلیون تومان باشد، مرجع صالح شورای حل اختلاف محل اقامت مرد است. ولی اگر ارزش آن بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، مرجع صالح برای رسیدگی، دادگاه خانواده محل اقامت مرد می باشد.
  5. در صورت سرقت جهزیه، طرح شکایت فقط میتواند از ناحیه فردی غیر از همسر شاکیه انجام پذیرد.شاکیه می تواند با استفاده از مدارک و دلایل خود نظیر برگه سیاهه، دادخواست استرداد جهیزیه را از طریق محاکم خانواده مطرح نماید.

کامل تر مطالعه کنید : شرایط و مراحل استرداد جهیزیه چیست؟

جرم خیانت در امانت جهیزیه چیست؟

بحث خیانت در امانت جهیزیه برای زمانی مطرح است که زوجین جدا از یکدیگر زندگی کنند و زن به هر طریقی مرد را از استفاده، تصاحب و تلف کردن جهزیه منع کرده باشد. همچنین اینکه زن جهزیه را از همسر خود پس نگرفته باشد و به او اخطار نموده که جهزیه را پس دهد. نحوه اخطار دادن هم میتواند به صورت شفاهی صورت گرفته باشد، که اثبات آن در دادگاه مشکل است. و یا این اخطار از طریق تقدیم دادخواست یا اظهارنامه صورت گرفته باشد.

از زمانی که مرد نسبت به اخطار زن برای استرداد جهزیه مطلع می شود، مرد امین اموال زن است. در صورت تعدی مسئولیت جبران خسارت به زن را دارد. در مرحله در شرایطی که اموال زن مورد استعمال، تصاحب، تلف و مفقود شدن قرار گیرد، زن به عنوان شاکی باید اثبات کند که از زمانی که به مرد اطلاع داده شده، اموالش مورد تعدی و تفریط قرار گرفته است. تعیین ضرر زن و احراز سوء نیت مرد نیز با دادگاه است.

بردن وسایل منزل توسط مرد چه حکمی دارد؟

 

مجازات جرم فروش جهیزیه توسط مرد

بردن وسایل منزل توسط مرد و فروش جهزیه طبق قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می شود و شامل مجازات است. مجازات تعیین شده برای فروش جهیزیه بدون اجازه زن، بر حسب مورد متفاوت است.

در صورتی که جرم با عنوان فروش مال غیر شناخته شود، مرد بر اساس جرم کلاه برداری مجازات می شود، که عبارتند از:

  1. بازگرداندن تمام وسایل و اموال به صاحب آن از مجازات های این جرم است.
  2. پرداخت جزای نقدی برابر با مالی که از فروش جهزیه دریافت کرده است.
  3. در نهایت مجازات حبس از ۱ تا ۷ سال طبق رای دادگاه که قاضی آن را تعیین می کند.
  4. در صورتی که کارمند دولت باشد، انفصال مادم العمر از خدمات دولتی خواهد بود.

زوجه برای اعمال مجازات و دریافت حق خود باید با در دست داشتن برگه سیاهه و یا فاکتور خرید وسایل، مالکیت خود را به دادگاه اثبات کند. در غیر این صورت نمی تواند از مرد شکایت کند. نکته قابل توجه این است که در صورتی که خریدار از اینکه اموال متعلق به شخص دیگری است آگاهی داشته باشد، مجرم شناخته شده و نسبت به او هم مجازات اعمال می شود.

نکته پایانی

به این نکته توجه کنید که اثبات موارد ذکر شده بدون داشتن دلایل و مدارک کافی تنها به صورت شفاهی امکان پذیر نمی باشد. اگر پرسشی در رابطه با بردن وسایل منزل توسط مرد و جرم فروش جهیزیه و مجازات آن دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از آنها بپرسید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)