بیمه عمر یکی از انواع بیمه اشخاص است که علاوه بر ارائه پوششهایی برای زمان حیات، پوششهای مخصوص در مقابل خطرهای فوت نیز دارد و شخص بیمهگذار میتواند با پرداخت مبلغی به عنوان حقبیمه و انتخاب پوششهای مورد نظر، بیمه عمر مناسب خود را از شرکت بیمه تهیه کند.
این بیمه که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد، در انواع مختلف و با پوششهای متنوع ارائه میشود تا در شرایط مختلف اعم از وقوع حوادث سرپرست خانواده، بازنشستگی، بیماری و … پشتوانه مالی مناسبی برای تمام اعضای خانواده فراهم کند.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : تفاوت غرامت و خسارت در چیست؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
عوامل تعیین کننده نرخ و شرایط بیمه عمر:
۱) سن: سن مهمترین عامل تعیینکننده حقبیمه در پروسه صدور بیمههای عمر است. افراد در سنین مختلف ریسکهای متفاوتی را تجربه میکنند و توانایی جسمی آنها برای انجام فعالیت کاری نیز متفاوت است. همین امر باعث ایجاد شرایط مختلف در تنظیم بیمه عمر میشود.
۲) وضعیت خانوادگی و سلامت اشخاص: بیمه عمر به دلیل داشتن پوشش امراض خاص مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. شرکتهای بیمه برای کاهش ریسک و ادامه حیات قبل از صدور بیمهنامه عمر وضعیت سلامت افراد و سابقه سلامت خانوادگی افراد را با دقت بررسی میکنند.
۳) نوع شغل و میزان ریسک محیط کار، یک عامل تعیینکننده در بیمههای عمر است. مدت اعتبار و مبلغ حقبیمه عمر با توجه به شرایط مختلف کاری تعیین میشود که معمولا ریسک بیشتر حقبیمه بالاتری دارد.
پوشش بیمه عمر:
پوششهای بیمه عمر را میتوان به دو دسته پوششهای اصلی و تکمیلی تقسیم کرد.
پوششهای اصلی بیمه عمر شامل پوشش فوت طبیعی و فوت بر اثر حادثه است. به این معنی که شرکت بیمه وظیفه دارد در صورت فوت بیمهگذار به صورت طبیعی یا در اثر حادثه، بر اساس شرایط بیمهنامه به ذی نفعان او غرامت پرداخت کند.
پوششهای تکمیلی بیمه عمر در شرکتهای مختلف بیمه ممکن است متفاوت باشد اما به صورت کلی این پوششها شامل موارد زیر است:
۱) پوشش بیماریهای خاص (انواع سرطان، پیوند اعضا، سکته قلبی، سکته مغزی و عمل قلب)
۲) پوشش نقص عضو و ازکارافتادگی.
۳) پوشش معافیت از پرداخت حق بیمه در صورت از کار افتادگی و…
۴) دریافت وام بدون ضامن.
انواع بیمه عمر چیست؟
۱) بیمه تمام عمر
بیمه تمام عمر، بیمهای است که در صورت فوت فرد سرمایه فوت وی را به ذینفعان بیمهنامه پرداخت میکند. این نوع از بیمه عمر محدودیت زمانی ندارد و فرد میتواند تا زمان فوت و یا در بازهی مشخصی از زمان حق بیمه پرداخت کند. در بیمه تمام عمر در صورت فوت فرد در هر زمانی، سرمایه فوت به وارثان میرسد.
۲) بیمه عمر انفرادی و مشترک
تمامی بیمههای عمر به صورت انفرادی و مشترک قابل خریداری هستند. بیمه عمر مشترک نوعی از بیمهنامه عمر است که فرد میتواند یک نفر از اعضای درجه یک خانواده را همراه با خود و با پرداخت یک حقبیمه برای دو نفر، بیمه کند. به طور معمول بیمه عمر مشترک از طرحهای سرمایهگذاری و پسانداز است ولی به صورت زمانی نیز ارائه میشود.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : بیمه حوادث اشخاص چیست و چه حوادثی را پوشش میدهد؟
۳) بیمه مستمری
بیمه عمر مستمری مناسب افرادی است که میخواهند در زمان حیات خود از یک سرمایه قابل اطمینان که پرداخت مستمر دارد استفاده کنند. در بیمه عمر مستمری بیمهگذار در ازای پرداخت حقبیمه از یک سرمایهگذاری مطمئن برخوردار میشود تا هرزمان که خواست بتواند از این سرمایه اندوخته به شکل مستمری یا یکجا استفاده کند.
۴) بیمه عمر زمانی
بیمه عمر زمانی ساده، که با نام بیمه عمر به شرط فوت نیز شناخته میشود، از نظر شرایط پرداختی مانند بیمه تمام عمر است با این تفاوت که بیمهنامه برای مدت محدود و مشخصی اعتبار دارد و سرمایه فوت در صورت فوت فرد در مدت اعتبار بیمهنامه پرداخت میشود. در بیمه عمر زمانی، اگر حیات فرد تا پایان مدت بیمهنامه ادامه داشته باشد، هیچ سرمایه، اندوخته یا حقبیمهای به فرد برگردانده نمیشود.
۵) بیمه عمر بازنشستگی
بیمه بازنشستگی همانطور که از اسم آن مشخص است برای تامین آتیه فرد و خانواده وی در زمان پیری و بازنشستگی است. با افزایش سن توانایی کار و کسب درآمد کاهش و در بسیاری از موارد هزینههای زندگی به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند. بیمه بازنشستگی درآمد اضافهای است که میتواند در سنین بالاتر و زمان بازنشستگی هزینههای اضافی را پوشش دهد.
۶) بیمه عمر گروهی
بیمه عمر گروهی نوع جدیدی از بیمهنامه عمر است و همانطور که از اسم آن مشخص است به صورت گروهی صادر میشود. به طور معمول بیمهنامه عمر گروهی توسط گروههای مختلف مانند انجمنها، شرکتها و … خریداری میشود. این بیمه میتواند ویژگی تمام بیمهنامههای عمر نامبرده را داشته باشد. بیمه عمر گروهی از این بابت بسیار مورد توجه است که شرایط خرید آن بسیار آسانتر از بیمهنامه عمر انفرادی است و همچنین حقبیمه پرداختی برای آن نیز بسیار کمتر از بیمهنامه عمر انفرادی است.
۷) بیمه مختلط پس انداز
بیمه عمر مختلط پسانداز، انواعی از بیمهنامه عمر هستند که در ازای پرداخت حقبیمه، فرد از سرمایه فوت و پسانداز قابل بازگشت بهرهمند میشود. برخلاف بیمههای عمر زمانی که در صورت حیات فرد پس از پایان قرارداد، هیچ مبلغی برگشت داده نمیشود، در بیمههای عمر پساندازی، در صورت فوت فرد سرمایه فوت به بازماندگان پرداخت میشود و در صورت حیات فرد پس از پایان مدت بیمهنامه، فرد و ذینفعان میتوانند از سرمایه اندوخته به عنوان یک سرمایه مطمئن برای زمان پیری یا ازکارافتادگی استفاده کنند.
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم درمورد بیمه عمر صحبت کنیم ، عوامل تعیین کننده نرخ و شرایط بیمه عمر را بررسی کردیم ، پوشش بیمه عمر و انواع بیمه عمر را تعریف کردیم ، در این زمینه نیاز به مشاوره دارید؟
نگران نباشید کافیست با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد با کارشناسان دادواره در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید.