قوادی چیست و مجازات قوادی چه می باشد؟

قوادی چیست و مجازات قوادی چه می باشد؟

قوادی چیست و مجازات قوادی چه می باشد؟

پسندیدم 1
۰

در قوانین کیفری ایران، به تبعیت از فقه امامیه اعمال منافی عفت و روابط جنسی خارج از ازدواج جرم انگاری شده و برای آن ها مجازات های سنگین در نظر گرفته شده است. قبح این اعمال در دین اسلام به قدری بالا بوده که حتی اگر کسی واسطه ی این روابط و رفتارها شود یا موقعیت ایجاد این روابط را ایجاد کند نیز با مجازات حدی روبرو خواهد شد. این عمل که در قانون با عنوان قوادی شناخته شده است موضوع این مقاله از دادواره است و ما در این مقاله از دادواره قصد بررسی مفهوم قوادی و مجازات آن را داریم.

 

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : دعاوی طاری چیست و انواع آن چگونه است ؟

 

دسترسی آسان به سرفصل ها

قوادی چیست؟

لغت قواد در فرهنگ معین به معنای فردی است که واسطه شهوت رانی دیگران است در فرهنگ دهخدا هم قیادت به معنای راهبری، رهبری و دلالی محبت آمده است و فردی را که این عمل را انجام دهد قواد می‌نامند. قانون مجازات اسلامی در ماده ی ۲۴۲ به جرم انگاری این عمل می پردازد. به موجب این ماده:« قوادی عبارت از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط است.

تبصره ۱- حد قوادی منوط به تحقق زنا یا لواط است در غیراین صورت عامل، مستوجب تعزیر مقرر در ماده(۲۴۴) این قانون است.

تبصره ۲- در قوادی، تکرار عمل شرط تحقق جرم نیست.»

بنابراین ماده قوادی عبارت است از واسطه گری بین دونفر برای انجام زنا یا لواط، به هر شکلی که انجام شود. به موجب ماده ی ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی:« زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.» منظور از از وطی به شبهه این است که طرفین به گمان وجود رابطه مشروع با یکدیگر رابطه جنسی داشته باشند حال آن که در واقعیت چنین رابطه‌ای مشروع نباشد اگر یکی از طرفین هم به گمان مشروع بودن، رابطه جنسی برقرار کند فقط در خصوص او جرم زنا محقق نیست و لواط نیز در ماده ی ۲۳۳ همین قانون این طور تعریف شده است:« لواط عبارت از دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در دبر انسان مذکر است.»

 

قوادی چیست

مجازات قوادی:

مطابق ماده ی ۲۴۳ قانون مجازات اسلامی:« حد قوادی برای مرد هفتاد و پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم می شود که مدت آن را قاضی مشخص می کند و برای زن فقط هفتاد و پنج ضربه شلاق است.»

اما همان طور که پیش تر در تبصره ی ۱ ماده ی ۲۴۲ بیان شد، قواد زمانی مستحق مجازات حدی است که عمل زنا یا لواط محقق شده باشد. در غیر این صورت، یعنی زمانی که شخص واسطه گری میان طرفین را انجام داده و به هر دلیلی زنا یا لواط محقق نشده است به موجب ماده ی ۲۴۴ همین قانون به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری محکوم خواهد شد.

علاوه بر این در ماده ی ۲۴۴ در خصوص انجام عمل قوادی میان دو نابالغ نیز تعیین تکلیف شده است. این ماده بیان می کند:« کسی که دو یا چند نابالغ را برای زنا یا لواط به هم برساند مستوجب حد نیست لکن به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود.»

جمع بندی:

در این مقاله با بیان مفهوم قوادی در قانون مجازات اسلامی، مجازات های حدی و تعزیری آن و شرایط تعلق هر یک به قواد را توضیح دادیم.در این زمینه اگر مسئله و یا مشکلی دارید میتوانید از طریق سایت دادواره و با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)