چک صیادی چیست؟

چک صیادی چیست؟

چک صیادی چیست؟

پسندیدم 0
۰

مطابق قانون صدور چک ، چک برگه ای با تاریخ سررسید است که در روابط مالی و اقتصادی میان اشخاص رد و بدل می شود و اصولا در زمان حال صادر شده و پرداخت آن به آینده معطوف خواهد بود . به جهت اهمیت چک در نزد قانون گذار ، بهتر است هنگام نوشتن چک اصول و قواعد مرتبط با آن رعایت شود تا صادر کننده و یا دارنده ی چک دچار مشکل نشوند .

در این مقاله از دادواره ، با توجه به تغییرات قانون صدور چک و اجرایی شدن چک های صیادی ، در ابتدا مفهوم چک های صیادی را بیان می کنیم و پس از آن به بیان نکات مرتبط با نحوه ی صحیح نوشتن چک خواهیم پرداخت .

چک صیادی چیست

چک صیادی چیست

 

دسترسی آسان به سرفصل ها

چک صیادی چیست ؟

با اجرای قانون جدید صدور چک ، علاوه بر متحد الشکل بودن چک ها ، در نحوه ی صدور نیز از روش یکسانی تبعیت می کنند . چک صیادی بانک های مختلف از جمله بانک ملی ، صادرات ، سپه ، ملت ، تجارت و … از نظر ظاهری شبیه به هم بوده و به رنگ بنفش هستند ، تنها تفاوت بین این چک ها ، وجود نشانه ی بانک مورد نظر بر روی برگه ی چک است .

مهمترین مزیت این چک ها نیز ، امکان استعلام از پیشینه ی صادر کننده ی چک است که باعث کاهش چک های برگشتی می شود .

نحوه ی صحیح نوشتن چک :

مهم ترین نکاتی که هنگام نوشتن چک باید به آن ها توجه کنید عبارتند از :

۱) مبلغ مندرج در چک را هم به حروف و هم به عدد بنویسد و برای جلوگیری از بروز اشتباه ، چندین بار آن را بازبینی کنید .

۲) در نوشتن چک تنها از یک خودکار استفاده کنید و از استفاده از چند خودکار اجتناب کنید چرا که ممکن است بعدا نسبت به آن ادعای جعل وارد شود . و اگر از چک زیاد استفاده می کنید بهتر است خودکاری مخصوص برای آن داشته باشید که ترجیحا به رنگ های آبی و مشکی نباشند ، چون این رنگ ها به راحتی جعل می شوند .

۳) اگر چک فاقد قلم خوردگی و خط خوردگی است حتما بر روی چک قید نمایید که « چک فاقد قلم خوردگی و خط خوردگی است . » و در صورتی که دارای قلم خوردگی و خط خوردگی است ، در پشت چک به طور کامل قید کنید که کدام قسمت چک دارای قلم خوردگی است .

 

مطالبی که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : چک چیست ؟ همه چیز درباره چک در قانون جدید

 

۴) از امضای بسیار ساده یا بسیار پیچیده استفاده نکنید ، چرا که امضای ساده به راحتی جعل می شود و امضای پیچیده نیز به دلیل داشتن خطوط زیاد ، در بعضی مواقع ممکن است سبب کم توجهی متصدی بانک شود .

۵) در زمان امضای چک حتما نام و نام خانوادگی خود را در کنار امضای خود قید کنید .

۶) در صورتی که چک نیاز به دو امضاء دارد دقت کنید که هر دو نفر چک را امضاء کرده باشند و یا در چک های صادره از شرکت ها که بدون مهر فاقد اعتبار است ، حتما مهر شرکت همراه با امضاء قید شود ، چون در غیر این صورت وصول چک نیاز به پروسه طولانی قضایی دارد و گاهی صادر کننده تعمدا داشتن دو امضاء یا مهر را رعایت نمی کند تا دارنده نتواند به موقع وجه چک را دریافت کند .

۷) در هنگام تنظیم چک به عنوان صادر کننده ، همه ی قسمت های چک را خودتان تکمیل کنید و برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی هیچ گاه نوشتن قسمت هایی از چک را به دیگری نسپارید .

۸) در نوشتن تاریخ چک دقت کنید و تاریخ را به عدد و حروف ، هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی بنویسید .

جمع بندی :

در این مقاله به تعریف چک صیادی پرداختیم و دانستیم که نحوه صحیح نوشتن چک صیادی چیست و مهم ترین نکاتی که درمورد چک صیادی باید میدانستید را بیان کردیم شما هم اگر در زمینه چک صیادی تجربه ارزشمندی دارید میتوانید در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید و اگر مشکلی در خصوص چک صیادی دارید که به قول معروف باید آن را یک کارکشته حل کند میتوانید برای وکلای متخصص دادواره آن را بازگو کنید . خدمات مشاوره حقوقی آنلاین دادواره در خدمت شماست.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)