گواهی بکارت چیست؟

گواهی بکارت چیست؟

گواهی بکارت چیست؟

پسندیدم 0
۰

فرهنگ هر جامعه، متناسب با شرایط دینی، اقلیمی و جغرافیایی و هنجارها و ارزش های متفاوتی تعریف می شود.

در بسیاری از نقاط کشور ایران، مفهوم بکارت، علی الخصوص در مورد دختران، دارای ارزش بالایی بوده و بعضا خانواده ها پیش از ازدواج اصرار به دریافت گواهی بکارت دارند. هر چند که این امر از نظر اخلاقی و اجتماعی صحیح به نظر نمی رسد و بهتر است که زندگی مشترک از همان ابتدا با صداقت و اعتماد طرفین به یکدیگر شروع شود، اما به جهت سوالاتی که برای بسیاری از افراد در خصوص گواهی بکارت مطرح می شود در این مقاله از دادواره قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.

 

گواهی بکارت

تست باکرگی و آزمایش بکارت قبل از ازدواج مجموعه از شیوه ها و روش های علمی برای تشخیص باکره بودن و عدم وجود رابطه جنسی قبل از ازدواج است. در قوانین کشور ایران هیچگونه الزامی برای اخذ گواهی سلامت پرده بکارت وجود ندارد و  وجود یا عدم وجود این گواهی، از شروط لازم برای عقد نکاح نیست، اما در عرف بعضی مناطق کشور و یا حتی خانواده ها به جهت ارزش محسوب شدن مفهوم بکارت تمایل به دریافت این گواهی دارند. این که علی‌الاصول دریافت چنین گواهی ای از نظر اجتماعی و شخصیتی کار درستی است یا خیر در جایگاه خود جای بحث دارد که موضوع این مقاله نیست.

اما از مهم ترین نکاتی که بهتر است در خصوص این گواهی بدانید این است که:

  • قبل از صدور گواهی بکارت باید هویت فرد متقاضی احراز شود. البته در نظر داشته باشید که بیماری که صرفا جهت معاینه مراجعه می‌کند و قرار است که نتیجه معاینه بکارت صرفا به صورت شفاهی و برای آگاهی شخصی به او گفته شود نیاز به احراز هویت ندارد، ولی اگر درخواست گواهی کند باید حتماً احراز هویت شود.
  • پزشک باید قبل از شروع به معاینه و صدور گواهی بکارت حتما رضایت فرد متقاضی را اخذ کند. حتی اگر این معاینه با درخواست یا حکم مراجع قضایی صورت گرفته باشد و شخص متقاضی بنا به هر علتی اعلام کند که به انجام معاینه رضایت ندارد، پزشک یا والدین او و یا هر شخص دیگری نمی توانند او را مجبور به انجام این کار کنند و پزشک باید به مرجع قضایی اعلام کند که معاینه به دلیل عدم رضایت فرد ممکن نبوده است.
  • نکته بسیار با اهمیت دیگر این است که الزاماً باید گواهی صادر شده به خود فرد تحویل داده شود و اگر فرد متقاضی صغیر یا محجور بود، گواهی باید به ولی قانونی یا قیم او تحویل داده شود  و پزشک اجازه ندارد گواهی را به سایر بستگان و دوستان فرد مورد معاینه تحویل دهد. توجه داشته باشید که اگر پزشکان محتوای این گواهی را به شخصی غیر از معاینه شونده بیان کنند به مجازات افشای اسرار محکوم می‌گردند و طبق ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) قابل مجازات می باشد. به موجب این ماده: «اطباء و جراحان و ماماها و دارو فروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می‌شوند هر گاه در غیر از موارد‌ قانونی، اسرار مردم را افشا کنند به چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا شش ماه حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم‌ می‌شوند»
  • در نهایت گواهی بکارت در دو نسخه تنظیم می شود که یک نسخه آن را پزشک به فرد متقاضی تحویل می دهد و یک نسخه دیگر را نزد خود و در پرونده پزشکی فرد قرار می دهد. هر دو نسخه بهتر است که دارای عکسی تمام رخ از فرد مورد معاینه، تاریخ و ساعت معاینه باشد و مهر پزشک نیز بر روی عکس و برگه زده شود.

جمع بندی

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد گواهی بکارت صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و یا مسئله ای داشتید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را در این باره از ما بپرسید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)