صیغه ۹۹ ساله چیست و چه زمانی باید آن را ثبت کنیم

صیغه ۹۹ ساله چیست و چه زمانی باید آن را ثبت کنیم

صیغه ۹۹ ساله چیست و چه زمانی باید آن را ثبت کنیم

پسندیدم 0
۰

ازدواج موقت نیز یکی از نهاد هایی است که به تبعیت از قوانین فقهی اسلام به حقوق ایران وارد شده و به ازدواجی گفته می شود که بر خلاف ازدواج دائم ، برای آن مدت تعیین شده باشد و با اتمام آن مدت ، عقد ازدواج به پایان رسیده و حقوق و تعهدات زوجین نسبت به یکدیگر از بین می رود.

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

یکی از عباراتی که ممکن است بسیاری از شما نیز در خصوص ازدواج موقت شنیده باشید، ازدواج موقت ۹۹ ساله یا صیغه ۹۹ ساله است. توجه داشته باشید که به دلیل طولانی بودن مدت صیغه ٩٩ ساله، نباید آن را با عقد ازدواج دائم اشتباه گرفت چرا که صیغه ٩٩ ساله، نوعی از عقد موقت است که تمامی احکام و شرایط عقد موقت می بایست در آن رعایت گردد. اما صیغه ۹۹ ساله چیست و شرایط آن چه تفاوتی با سایر ازدواج های موقت دارد؟ در این مقاله از دادواره به بررسی پاسخ این سوالات می پردازیم.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : ازدواج سفید چیست؟ و وضعیت فرزندان ناشی از ازدواج سفید از نظر قانون

 

صیغه ۹۹ ساله چیست؟

مطابق ماده ۱۰۷۵ قانون مدنی:« نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد.» بنابراین میان صیغه ۹۹ ساله یا سایر ازدواج های موقت با زمان های دیگر، تفاوتی وجود ندارد و همان شرایط را برای صیغه ۹۹ ساله نیز می توان بیان کرد. از جمله:

 

صیغه 99 ساله چیست

 

  1. درازدواج موقت، رضایت طرفین و خواندن صیغه کافی است و نوشتن و شاهد گرفتن لازم نیست.
  2. تعیین مهریه در نکاح موقت بر خلاف نکاح دائم از شروط الزامی اجرای عقد است و ازدواج موقت بدون تعیین مهریه باطل تلقی می شود.
  3. در ازدواج موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند.
  4. در صورتی که زن پیش از ازدواج موقت، در عقد نکاح دائم یا موقت شخص دیگری بوده و طلاق گرفته یا مدت نکاحش به پایان رسیده، باید دوران عده را بگذراند و پس از آن می تواند اقدام به ازدواج موقت کند.
  5. خطبه صیغه برای مرد این است: “زوجت موکلتی (نام زن) نفسی، فی المده المعلومه، علی المهر المعلوم” که یعنی:”من موکلم را به ازدواج خود در آوردم در مدت و مهر مشخص شده.” و در جواب آن زن باید بگوید: “قبلت التزویج” و ترجمه آن:” قبول کردم این ازدواج را” است.
  6.  اگر شخص ثالثی بخواهد صیغه ی نکاح موقت را جاری کند باید این طور بیان کند: “زوجت موکلتی (نام زن) موکلی (نام مرد) فی المده المعلومه علی المهر المعلوم” یعنی “موکل خودم (نام زن) را به تزویج (نام مرد) در آوردم، در مدت مشخص و با مهریه ی مشخص” و سپس به وکالت از مرد بگوید: “قبلت التزویج لموکلی (نام مرد)” که ترجمه آن “قبول کردم این ازدواج را” است.
  7. در صیغه ازدواج موقت طلاق وجود ندارد، انحلال نکاح موقت به این صورت است که نکاح موقت با اتمام مدت یا بخشش مدت از طرف مرد پایان می یابد مگر این که زن وکالت در بذل مدت داشته باشد که بتواند بذل کند.
  8. در ازدواج موقت بنا بر نظر اکثریت فقها، اجازه پدر جهت ازدواج موقت برای دختر باکره لازم و ضروری می باشد.
  9. مطابق قانون مدنی و همانطور که گفته شد زن و مرد می توانند خود صیغه عقد موقت را بخوانند و الزامی به ثبت آن در دفتر ازدواج و گرفتن صیغه نامه نیست

 

صیغه 99 ساله چیست

 

اما در صیغه نود و نه ساله در صورت وجود بعضی شرایط ثبت صیغه الزامی می شود :

  •  در صورت باردار شدن زوجه.
  •  در صورت وجود توافقاتی در صیغه عقد موقت مابین طرفین یا این که عقد بر مبنای ثبت شدن واقع شده باشد باید ثبت شود.
  •  وجود شرط ضمن عقد مثل شرط انفاق به زن.

 

همچنین بخوانید : قانون و اسلام در باب صیغه برای مردان متاهل چه می گویند؟

 

مدت زمان صیغه ۹۹ ساله

مدت زمان این صیغه، ٩٩ سال می باشد و بعد از پایان آن دیگر زن و مرد به یکدیگر محرم نیستند اما هیچگونه مانعی وجود ندارد که قبل از پایان این مدت، طرفین از عقد رجوع نمایند. یعنی اینکه مرد میتواند پیش از تمام شدن مدت از آن رجوع نماید و پایان آن را اعلام نموده و بدین ترتیب محرمیت بین زن و مرد از بین میرود و دیگر به یکدیگر محرم نیستند.

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

در قواعد و متون فقهی، بعضی از فقها، مانند امام خمینی، آیت الله بهجت صیغه ٩٩ ساله را صحیح می دانند و آن را مانند صیغه معمولی به رسمیت می شناسند اما در مقابل بعضی دیگر از فقها آن را باطل اعلام نموده اند.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : شروط ضمن عقد ازدواج چه چیز هایی هستند

 

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد صیغه ۹۹ ساله صحبت کنیم ، در این بخش اگر سوال و یا مشکلی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از آنها بپرسید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)