چه جرایمی به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شوند؟

چه جرایمی به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شوند؟

چه جرایمی به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شوند؟

پسندیدم 0
۰

مطابق قانون آیین دادرسی کیفری، اصولا تعقیب مجرم و شروع به تحقیقات ابتدا در دادسرا و با ریاست دادستان انجام می شود و پس از اتمام تحقیقات یا با ارائه ی کیفرخواست از سوی دادستان و یا در شرایطی بدون نیاز به ارائه ی کیفر خواست پرونده به دادگاه جهت رسیدگی تقدیم می شود.

اما بر این اصل استثنائاتی وارد شده است، به این معنا که برخی جرایم که در قانون مشخص شده اند مستقیما در دادگاه طرح شده و هم تحقیقات و هم رسیدگی آن ها در دادگاه صورت می گیرد. در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال که چه جرایمی مستقیما در دادگاه مطرح می شوند پاسخ خواهیم داد.

 

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : اختیارات و وظایف ضابطان دادگستری چه می باشد ؟

چه جرایمی در دادگاه رسیدگی می شوند؟

چه جرایمی به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شوند؟

۱) جرائم تعزیری درجه ۷ و ۸ : جرائم تعزیری درجه ۷ و ۸  بطور مستقیم در دادگاه کیفری مطرح می شود و در صورتیکه اصحاب دعوی حضور داشته باشند و مهلتی را درخواست ننمایند ، جلسه رسمی  تشکیل و دادگاه مبادرت به رسیدگی خواهد نمود و در صورتی که اصحاب دعوی حضور نداشته باشند و یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت نمایند ، دادگاه ضمن أخذ تأمین متناسب از متهم پرونده ، وقت رسیدگی را تعیین نموده و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که می بایست در دادگاه حاضر باشند ، ابلاغ می نماید . انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه می بایست طبق مقررات مربوطه انجام شود.

جرایم تعزیری درجه ۷ عبارتند از جرایمی که مجازات آن ها به شرح زیر است:

– حبس از نود و یک روز تا شش ماه

– جزای نقدی بیش از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال.

– شلاق از یازده تا سی ضربه.

– محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه.

جرایم تعزیری درجه ۸ نیز جرایمی با مجازات های زیر هستند:

– حبس تا سه ماه

– جزای نقدی تا ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال.

– شلاق تا ده ضربه.

۲) جرائم منافی عفت : به جرائم منافی عفت نیز به طور مستقیم در دادگاه صالح رسیدگی می گردد ، منظور از جرائم منافی عفت ، جرائم جنسی حدی (مانند زنا و لواط) و جرائم رابطه نامشروع تعزیری مثل تقبیل و مضاجعه می باشد.

۳) جرائم افراد زیر ۱۵ سال : تحقیقات مقدماتی کلیه جرائم افراد زیر ۱۵ سال به طور مستقیم در دادگاه اطفال انجام می شود و دادگاه اطفال کلیه وظایفی را که بر طبق قانون بر عهده ضابطان دادگستری و دادسرا قرار دارد را انجام می دهد.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : موارد صلاحیت دادگاه انقلاب چیست؟

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل به این سوال همگانی توضیح دهیم که چه جرایمی به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شوند؟ در این زمینه اگر سوالی دارید و یا موردی هست میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین دادواره با ما در ارتباط باشید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)