انواع وکالت در طلاق چیست و نکاتی درمورد وکالت در طلاق

انواع وکالت در طلاق چیست و نکاتی درمورد وکالت در طلاق

انواع وکالت در طلاق چیست و نکاتی درمورد وکالت در طلاق

پسندیدم 0
۰

وکالت در لغت به معنای واگذار کردن ، اعتماد کردن و تکیه کردن به شخصی است . ماده ی ۶۵۶ قانون مدنی در تعریف عقد وکالت این طور بیان می کند : « وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینماید . » بنابراین مطابق تعریف این ماده اثر عقد وکالت اعطای نیابت است ، یعنی موکل اقدام شخص وکیل را در انجام اعمال حقوقی به منزله ی اقدام خود می داند و به او اختیار می دهد که به نام و حساب موکل در آن امور تصرفاتی انجام دهد .

همانطور که می دانید حق طلاق مطابق ماده ی ۱۱۳۳ قانون مدنی در حقوق ایران به مردان اختصاص دارد و زن تنها در صورت اثبات شرایط پیش بینی شده در قانون مثل عسر و حرج ، عدم پرداخت نفقه ، غیبت شوهر و … و همچنین وجود یکی از شرایط دوازده گانه ی مندرج در دفترچه های نکاحیه در صورتی که مرد آن را امضا کرده باشد می تواند از دادگاه حکم طلاق بگیرد . در مورد دوم به زن وکالت در طلاق از سوی مرد داده می شود که بتواند با مراجعه به دادگاه به نیابت از شوهر خود ، خود را مطلقه نماید .

اما یکی از سوالاتی که ممکن است گاهی اشخاص با آن مواجه شوند این است که وکالت در طلاق چند نوع بوده و به چند شیوه امکان پذیر است ؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال می پردازیم .

قبل از خواندن ادامه مطلب پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : خودداری کردن از پرداخت نفقه چه ضمانت اجرایی دارد؟

انواع وکالت در طلاق

انواع وکالت در طلاق

دسترسی آسان به سرفصل ها

انواع وکالت در طلاق :

۱) وکالت مطلق : در این نوع از وکالت زوج به زوجه خود وکالت می دهد که در هر زمانی که بخواهد بتواند خود را از جانب او مطلقه کند ، بنابراین در این شرایط نیز در حقیقت زوج است که همسر خود را طلاق می دهد ولی اثر آن با موردی که زوجه شخصا مبادرت به طلاق می کند یکسان است و او می تواند هر زمانی که ادامه زندگی زناشویی را به ضرر خود بداند به آن خاتمه دهد .

۲) وکالت مقید : در این نوع از وکالت ، زن در صورتی وکیل در طلاق خواهد شد که یکی از شروط مقرر شده در عالم خارج واقع شود . ماده ی ۱۱۱۹ قانون مدنی نیز در مورد این نوع از وکالت بیان می کند : « طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌ زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد . » بنابراین وکالت در طلاق می تواند با بروز هر یک از شروط مندرج در ماده ی ۱۱۱۹ یا هر شرطی که با یکدیگر بر آن توافق کرده باشند ، در صورتی که خلاف مقتضای ذات عقد نباشد برای زن ایجاد شود . علاوه بر این وکالت در طلاق با بروزموارد دوازده گانه ای که در سند نکاحیه آمده باشد نیز محقق می شود .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی چگونه است؟

جمع بندی :

در این مقاله به توضیح انواع وکالت در طلاق پرداختیم . و سعی کردیم آن را به طور کامل بازگو کنیم، حال شما اگر سوالی برایتان باقی مانده است میتوانید آن را در قسمت نظرات زیر همین پست از کارشاناسان دادواره سوال کنید و اگر هم مشکلی در این زمینه دارید میتوانید روی خدمات مشاوره حقوقی در مشهد دادواره حساب باز کنید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)