به طور کلی مسدود کردن حساب بانکی افراد توسط سازمانهای کشور مطلقا غیرقانونی است و هیچ سازمانی حق ندارد به علت طلبکار بودن افراد، حسابی را مسدود کند، حتی این سازمانها این اجازه را ندارند به علت طلبکار بودن افراد از حساب آن ها برداشت کنند.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : تامین دلیل چیست؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
طبق قانون، افراد و مراجعی که اختیار مسدود کردن یا کسب اطلاع از حساب جاری اشخاص را دارند عبارتند از:
۱) دستور مراجع قضایی: از جمله اقدامات تامینی که برای حفظ حقوق خواهان یا شاکی در مراجع قضایی اعم از دادسرا، دادگاه های بدوی و تجدید نظر امکان آن وجود دارد صدور دستور مسدود کردن حساب بانکی افراد به میزان مورد دعوا است و در این مورد طبق قانون، مراجع قضایی مکلف و یا مختار هستند که حکم به انسداد حساب بانکی بدهند.
توجه داشته باشید در مواردی که مسدود کردن حساب به دستور مرجع قضائی صورت گرفته باشد، دستور رفع مسدودی نیز باید از سوی مرجع قضایی مسدود کننده حساب به بانک فرستاده شود. بانک ها نیز موظف هستند احکام صادره از دادگاه را در این خصوص اجرا کنند.
۲) دستور مستقیم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران: بانک مرکزی نیز این اجازه را دارد که مستقیما در برخی موارد دستور مسدود کردن حساب بانکی بدهکاران را صادر کند.
۳) تقاضای مشتری: در صورتی که مشتری شخصا تقاضای انسداد حسابجاری خود را داشته باشد باید بقیه چکهای مصرف نشده را به شعبه مسترد نماید. در غیر اینصورت و صرفا با اظهار مشتری ، مبنی بر به سرقت رفتن دسته چک و یا مفقود شدن آن،شعبه مجاز به انسداد حسابجاری مشتری نمی باشد.
اما سوالی که برای بسیاری از افراد ایجاد می شود این است که رفع مسدودی حساب های بانکی از چه طریقی صورت می گیرد؟ در ادامه ی این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : دارنده چک کیست ؟
رفع مسدودی حساب بانکی:
رفع مسدودی حساب در دعاوی حقوقی:
۱- هنگامی که حساب شما پیش از صدور رای قطعی بسته شد بهتر است سریعا با ارائه دفاعیات قانع کننده و موثر در جهت رفع مسدودی حساب به قاضی ارائه نمایید.
۲- در صورتی که رای قطعی صادر شده باشد جهت پرداخت محکوم به و رفع انسداد حساب بانکی خود باید سریع جهت پرداخت اقدام نمایید.
رفع مسدودی حساب در دعاوی کیفری:
۱- اگر رفع مسدودی حساب بانکی از سوی شکایت کیفری باشد با انسداد حساب بعد از تحقیقات بانکی مربوطه در خصوص مرجع صادر کننده یا دستور بسته شدن حساب، حضور سریع و اثر بخش در شعبه دادسرا مسدود کننده بسیار کارآمد است.
۲- در جرایم رایانهای اگر متهم اصلی نباشد به صرف واریز وجه به حساب ممکن با دستور توقیف مبلغ مورد شکایت در حساب رفع مسدودی انجام شود و در جرایم مهمتر با دستور توقیف کل حساب از طرف دادسرای جرایم رایانهای حکم رفع مسدودی صادر شود.
۳- در نهایت توجه داشته باشید که بعضی از دعاوی حقوقی به پیروی از دعاوی کیفری در دادسرا و دادگاههای کیفری مورد رسیدگی قرار میگیرد که با دستورات لازم مراجع صادر میشود.
جمع بندی:
در این مقاله از دادواره به بررسی علل انسداد حساب بانکی و راه های رفع مسدودی آن ها پرداختیم. اما آنچه اهمیت دارد این است که رفع مسدودی حساب بانکی در دادگاه ها امری تخصصی است که نیاز به کمک و راهنمایی وکیل دارد.در این زمینه به وکیل نیاز دارید؟میتوانید با استفاده از مشاوره حقوقی در مشهد دادواره با ما در تماس باشید.