آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟

آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟

آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟

پسندیدم 0
۰

تاثیر فضای مجازی در زندگی امروزه غیر قابل انکار است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و شرایط محیطی مختلف از جمله ویروس کرونا که جوامع را درگیر خود کرده فضای مجازی در بسیاری از موارد جایگزین فضای حقیقی و ارتباطات فیزیکی شده است.

با بالا رفتن آمار استفاده از فضای مجازی، ارتکاب جرایم گوناگون نیز در این بستر افزایش می یابد. یکی از رایج ترین جرایمی که در فضای مجازی محقق می شود، جرم تهدید است. در شرایط گوناگون ممکن است بنا به علل متفاوتی افراد بزه دیده ی سرقت در فضای مجازی قرار بگیرند و سوالی که در چنین موقعینی در این خصوص مطرح می شود این است که آیا اصلا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟ و ما در این مقاله از دادواره قصد پاسخگویی به این سوال را داریم.

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : رسیدگی ترافعی چیست؟

 تهدید در فضای مجازی

آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟

به طور کلی عمل تهدید در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است. ماده ی ۶۶۹ این قانون در مقام جرم انگاری تهدید بیان می کند:« هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

این ماده تهدید در فضای مجازی را نیز در بر می گیرد و هرگونه تهدید به قتل، افشا اسرار، تهدید به آبروریزی، پخش و انتشار عکس، ویدئو، اسکرین‌شات چت‌های خصوصی و… جرم محسوب شده و فرد انجام‌دهنده مجازات خواهد شد.

مدارک اثبات جرم تهدید در فضای مجازی اصولا همان اسنادی هستند که تهدید کننده به وسیله ی آن ها اقدام به تهدید کرده است. بزه دیده تهدید می تواند با در دست داشتن این مدارک شامل اسکرین شات چت ها، فایل های صوتی و تصویری و مانند این ها به دادسرای رسیدگی به جرایم رایانه ای و یا پلیس فتا مراجعه کرده و اقدام به طرح شکایت از تهدید کننده نماید.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : روش های سرقت از کارت بانکی

تهدید در فضای مجازی

تهدید در فضای مجازی

عمل به تهدید در فضای مجازی:

در مواردی که فرد تهدید کننده از مرز تهدید فراتر رفته و آن ها را عملی کند، این رفتار جرم جدیدی محسوب شده و متناسب با رفتار مجرمانه واقع شده برای او مجازات تعیین می شود. این عمل به دو صورت می تواند واقع شود:

۱) مطابق ماده ی ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) برابر با ماده ی ۱۷ قانون جرایم رایانه ای؛ هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی مقرر یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

۲) مطابق ماده ی ۷۴۴ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) برابر با ماده ی ۱۶ قانون جرایم رایانه ای؛ هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی مندرج در ماده یا هردو مجازات محکوم خواهد شد.

ضمنا به موجب تبصره همین ماده چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

جمع بندی:

در این مقاله به این سوال مهم که آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است پاسخ دادیم. در مورد این موضوع اگر هنوز سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین دادواره با کارشناسان ما در ارتباط باشید 😊

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)