- تهدید با چاقو یا به عنوان دیگری زورگیری از آن جهت که باعث ایجاد رعب و وحشت و همچنین تهدید علیه اموال و جان اشخاص به شمار می رود در قانون دارای مجازات است. به دلیل افزایش چنین جرایمی در جامعه و سوالات زیادی که برای افراد در این خصوص ایجاد می شود در این مقاله از دادواره قصد بررسی تهدید با چاقو و مجازات آن را داریم.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : جرم خرید و فروش ابزار های جنسی مصنوعی
دسترسی آسان به سرفصل ها
تهدید با چاقو از نظر قانون
به عنوان یک قاعدهی کلی می توان گفت که در تمامی قوانین دنیا تهدید با چاقو جز جرایم کیفری به حساب میآید و مجازات آن نیز در قانون تعیین شده است. در قانون مجازت اسلامی ایران نیز جرم تهدید باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا عملیات مورد نظر شامل مجازات کیفری شود. ویژگی هایی همچون:
- معین بودن موضوع تهدید
- نامشروع بودن هدف مرتکب
- ایجاد ترس و اضطراب
بنابراین مرتکب جرم تهدید در صورتی شامل مجازات کیفری خواهد شد که بتواند باعث ایجاد ترس و وحشت در دیگران شود و از این راه به اهداف نامشروع خود دسترسی پیدا کنند. برای مثال در جرم تهدید با چاقو اگر فردی ناتوان از لحاظ جسمی، دیگری را تهدید کند و چاقو او نیز پلاستیکی باشد و ویژگی برندگی نداشته باشد، فرد مقابل نمیتواند ادعا کند که دچار ترس و اضطراب شده است و جرم تهدید با چاقو انجام گرفته است.
انواع تهدید با سلاح گرم و سرد شامل موارد زیر می شود:
- تهدید با چاقو
- تهدید با قمه
- تهدید با اسلحه
- تهدید با تیزی
- تهدید با شمشیر
- تهدید با ساطور
- تهدید با دشنه
از منظر قانون مجازات، سلاح سرد اینگونه تعریف میشود هرگونه سلاح سرد و وسایل و آلات و ادواتی که بر خلاف اسلحه های گرم عاری از هرگونه صدا میباشد و اصابت و در معرض قرار گرفتن آن با بدن فردباعث ایجاد زخم، پارگی، خونریزی و در موارد حادتر باعث از کار افتادن موقت و یا دائم اعضای بدن و حتی فوت میگردد. در جوامع امروزه حدوداً ۴۰ درصد از قتل هایی که اتفاق میافتند با اینگونه سلاح های سرد مثل چاقو، قمه، دشنه، شمشیر و ساطور میباشد که استفاده از اینها ممکن است موجب ترس و وحشت و ناامنی در جامعه گردد و ممکن است آثار و عواقبی را به دنبال داشته باشد به همین دلیل کسانی که به استفاده از این گونه ابزارها در جهت تهدید اشخاص جامعه میپردازند آن هم در راستای پیش بردن اهداف خود، به دلیل خدشه وارد کردن به این افراد و ایجاد ترس و نگرانی و در موارد گسترده تر و خطرناک تر با عملی شدن تهدید میتوانند باعث وقوع قتل گردند.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : مجازات حمل اسلحه بدون مجوز
مجازات جرم تهدید با چاقو
ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی(بخش تعزیرات) در مقام تعیین مجازات برای تهدید کننده با چاقو اینطور تنظیم شده است:« هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرتنمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهدیا با کسی گلاویز شود در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
تبصره ۱ (الحاقی ۱۳۹۶/۹/۲۹) – حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم میگردد. واردات، تولید و عرضه سلاحهای مذکور ممنوع است و مرتکب به جزای نقدی درجه شش محکوم و حسب مورد این سلاحها به نفع دولت ضبط یا معدوم میشود.
تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۹۶/۹/۲۹) – تولید، عرضه یا حمل ادوات موضوع تبصره (۱) در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی پس از دریافت مجوز بلامانع است.»
جمع بندی :
در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد مجازات تهدید با چاقو صحبت کنیم ، نظری دارید؟ حتما آن را به ما و دیگران ، به اشتراک بگذارید . اگر سوال و یا مسئله ای دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با کارشناسان ما در ارتباط باشید و مشکل خود را حل کنید.