مسئله ی ناباروری زوجین یکی از شایع ترین دلایلی است که در پرونده های طلاق با آن رو به رو هستیم ، در حالی که با پیشرفت علم پزشکی و روش های نوین بارداری ، مشکلات ناباروری در بسیاری از افراد حل شده و توانایی فرزند دار شدن را پیدا می کنند اما هنوز هم عده ای هستند که در روند درمان به بن بست خورده و باید بین زندگی بدون فرزند و یا جدایی یکی را انتخاب کنند .
در تعریف قانون از ناباروری می توان این طور گفت که : ناباروری یعنی یک زوج پس از گذشت یک سال از زندگی مشترک ، بدون پیشگیری از بارداری و با وجود رابطه ی جنسی منظم باردار نشوند .
به دلیل اهمیت این موضوع و تبعات ناشی از آن در زندگی مشترک و به عنوان یکی ازتاثیر گذار ترین موارد در تصمیم به طلاق ، این مسئله در ابعاد حقوقی هم اهمیت خاصی پیدا کرده و در قانون برای طرفین حق طلاقی تحت این عنوان پیش بینی شده است .
پیشنهاد میکنیم مقاله طلاق چیست؟ و انواع طلاق چیست ؟ را مطالعه کنید.
در یکی از مقالات پیشین در مورد زمانی که مشکل ناباروری از سمت مرد باشد و حق طلاقی که برای زن به جهت ناباروری مرد ایجاد می شود و شرایط استناد و اثبات آن توضیح دادیم و در این مقاله قصد داریم حق طلاق ایجاد شده برای مرد ، به دلیل ناباروری و نازایی زن را مورد بررسی قرار دهیم .
در این قسمت اگر مقاله حق طلاق زن به دلیل ناباروری مرد را مطالعه نکردید ، پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
حق طلاق به دلیل ناباروری زن :
به طور کلی قانون برای درخواست طلاق از طرف زوج محدودیت خاصی ندارد و تنها شرط آن پرداخت کلیه ی حقوق مالی زن از قبیل مهریه ، نفقه و اجرت المثل بنابر مقررات قانونی است .
ماده ی ۱۱۳۳ قانون مدنی با اشاره به اختیار شوهر در طلاق ، در این خصوص بیان می کند که :« مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون ، با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید .»
بنا بر این از آن جایی که به موجب قانون حق طلاق با مرد است ، او می تواند با مراجعه به دادگاه دادخواست طلاق بدهد ونیازی به ارائه ی دلیل محکمه پسند برای طلاق ندارد و در این مورد ، لازم نیست ناباروری زن را اثبات کند ، ضمنا مخالفت زن هم مانع صدور حکم طلاق نخواهد بود .
در نتیجه بررسی حق طلاق مرد به دلیل ناباروری زوجه به جهت این که اصولا حق طلاق در هر شرایطی با مرد است و نیازی به ارائه ی دلیل و اثبات این امر ندارد اساسا موضوعیت پیدا نمی کند .
در این مورد همان طور که قبل تر هم اشاره شد ، باید توجه داشت که ناباروری زن تاثیری در مهریه و یا سایر حقوق مالی او ندارد و او می تواند از دادگاه درخواست مطالبه ی مهریه ی خود را به طور کامل داشته باشد .
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درمورد حق طلاق به دلیل نازایی و ناباروری زن توضیح دهیم و چگونگی آن را به اختصار بیان کردیم . حال نوبت شماست . اگر سوالی دارید میتوانید در قسمت نظرات زیر همین پست آن را از کارشناسان دادواره بپرسید.فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در مشهد دادواره همواره در خدمت شماست.