عمده ترین سوالات قاضی در دادگاه مهریه

عمده ترین سوالات قاضی در دادگاه مهریه

عمده ترین سوالات قاضی در دادگاه مهریه

پسندیدم 0
۰

در دادگاه های مهریه معمولا سختی زیادی برای حکم صادر کردن توسط قاضی وجود ندارد زیرا مهریه همانند سایر اسناد قرارداد واضحی است. قاضی موظف است طبق متن قرارداد حکم کند و مهریه نیز در نکاح نامه رسمی درج شده است، در نتیجه شک و شبه ای در آن وجود ندارد.

مثلا اگر در متن سند عقد نکاح ۱۲۰ سکه درج شده باشد، در واقع حق مسلمی است که هیچگونه خطایی به آن وارد نمی شود و قاضی  وظیفه دارد طبق آن حکم دهد. تنها در صورتی قاضی سوالاتی برای کشف واقعیت می پرسد که عقد نکاح ثبت نشده باشد و یا در مقدار مهریه شک و شبه ای وجود داشته باشد.

همچنین اگر پس از تعیین مهریه و ثبت عقد نکاه، سندی بین زن و مرد نوشته شده باشد، با این مضمون که زن تمام مهر خود را یا قسمتی ازآن را بخشیده باشد. دراین رابطه اگر شکی برای قاضی وجود داشته باشد با پرسیدن سوالاتی قصد کشف واقعیت را دارد.

در نتیجه عموم دادگاه های مهریه به دلیل محرز بودن مهریه، هیچگونه سختی در پیش ندارد و جلسه دادگاه در مدت کوتاهی تمام می شود. این مورد تنها در رابطه با مهریه عندالمطالبه است و سوالات قاضی به تعداد مهریه چقدر است و آیا پرداخت کرده ای قبلا یا خیر؟ خلاصه می شود. در اين مقاله از دادواره قصد پاسخگويي به اين پرسش ها را داريم.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : در چه صورتی پرداخت نکردن مهریه حکم زندانی دارد؟

عمده ترین سوالات قاضی درمورد مهریه

سوالات قاضی در دادگاه مهریه عندالاستطاعه

در رابطه با مهریه عندالاستطاعه موضوع کمی متفاوت است. این مهریه به گونه ایست که قاضی زمانی می تواند حکم پرداخت صادر کند که مرد تمکن مالی پرداخت مهریه را داشته باشد و در غیر این صورت این حکم صادر نمی شود.

زمانی که مهریه عندالمطالبه باشد، قاضی دلیلی برای پرسیدن سوال های متفرقه ندارد ولی اگر مهریه عندالاستطاعه باشد، علاوه بر سوالات ذکر شده، زن لازم است تمکن و دارایی مرد را ثابت نماید. سپس قاضی هم از مرد سوالاتی برای احراز دارایی وی می پرسد و در کنار این ها برای کشف حقیقیت استعلام های لازم را دریافت می کند.

 

سوالات قاضی در اعسار از مهریه

تنها زمان اعسار از مهریه ممکن است جلسه دادگاه کمی چالش برانگیز باشد. این جلسه زمانی برگزار می شود که حکم به پرداخت مهریه انجام شده است و مرد محکوم به پرداخت شده است، حال دادخواست اعسار از مهریه را تقدیم دادگاه می کند. در اين مرحله قاضي سوالاتي را هم از مرد و هم از زن مي پرسد، به طور مثال از زن در مورد تمکن مالي مرد و دارايي هاي او سوال مي کند و همين پرسش ها را از مرد نيز مي پرسد.

علاوه بر اين ها براي اعسار، شهادت شهود در رابطه با دارايي مرد نيز لازم است. قاضي از شاهدان در رابطه با تمکن مالي مرد و توانايي پرداخت مهريه سوال هايي خواهد پرسيد. همچنين قاضي تنها به اين ها بسنده نمي کند و دارايي هاي مرد را استعلام مي کند تا حکم دقيق تري صادر کند.

پس همانطور که اشاره شد عمده ترین سوالات قاضی در دادگاه مهریه، مربوط به زماني است که مرد درخواست اعسار مي دهد. نکته مهمي که وجود دارد اين است که در دادگاه مهريه، مرد نمي تواند ادعا کند که توان پرداخت مهريه را ندارد چون اين موارد در دادگاه اعسار انجام ميشود. به هرحال که پس از اينکه دادگاه حکم مهريه عندالمطالبه را مشخص کند، ديگر کاري نمي توان کرد.

 

نحوه مطالبه مهریه از دادگاه

سريع ترين راه رسيدن به مهريه از طريق ارائه دادخواست به دفاتر خدمات قضايي بوده و پس از تنظيم درخواست با ارسال آن به دادگاه، جلسه دادگاه پس از تعيين زمان و ابلاغ آن به زوجين در تاريخ مشخص شده شروع مي شود.

در اين مرحله اگر دارايي از مرد قابل توقيف باشد به جز در موارد استثنا، توقيف ميشود. در صورتي که دارايي براي توقيف از مرد وجود نداشت مي توان با ارائه مدرک درخواست اقامه دعوا کرد. دادگاه مطالبه مهريه مي تواند هم دادگاه خوانواده باشد و يا دادگاه عمومي چون شهر به شهر متفاوت است.

 

جمع بندي

به طور خلاصه اگر نکاح نامه ثبت شده باشد، قاضي کار پيچيده اي نخواهد کرد و سوال سختي نخواهد پرسيد، فقط طبق آن حکم صادر مي کند و پرسش هاي ساده اي نظير ميزان مهريه و عدم پرداخت قبلي را از زوجين پرس و جو مي کند. سوالات قاضي تنها در جلسه اعسار است که کمي چالش برانگيز مي شود و پرسش هايي از قبيل ميزان تمکن، اموال و دارايي مرد را از شهود و خود طرفين مي پرسد.

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به سوالات متداول این حوزه پاسخ دهیم اما در صورتی که هنوز ابهام یا پرسشی وجود دارد، می توانید با ما در میان گذاشته تا در سریع ترین زمان به آن پاسخ دهیم.همچنین شما میتوانید برای این کار از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)