چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد؟

چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد؟

چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد؟

پسندیدم 0
۰

ممکن است برای هر دختری پس از طلاق این سوال پیش آید که اگر بعد از طلاق به دلایل مختلفی توانایی کار کردن نداشت، چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد؟ و اینکه تامین اجتماعی چگونه حقوق پدر را بین بازماندگان تقسیم می کند؟ در این مقاله از دادواره قصد پاسخگویی به این پرسش ها را داریم.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : سهم ارث پدر از فرزند چقدر است

قانون جدید مستمری بگیران دختر

بر طبق قانون قبلی سازمان تامین اجتماعی کشور، مستمری بگیری که فوت شده بود، ۵۰ درصد از حقوق ایشان به همسر دائمی و ۵۰ درصد مابقی به تعداد فرزندان باقی مانده از متوفی، تعلق می گرفت. این گونه تقسیم بندی حقوق باعث ایجاد نارضایتی ها و اعتراضات به قوانین سازمان تامین اجتماعی شد. این اعتراضات موجب ایجاد بازنگری در ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی شد.

پس از اصلاح طبق این ماده از قانون اگر مستمری بگیر فوت شده، هیچ فرزندی نداشته باشد، تمام حقوق ایشان به همسر مرحوم پرداخت می شود. اکنون این سوال پیش می آید که آیا طلاق دختر متوفی و بازگشت او می تواند منجر به تقسیم حقوق فرد فوت شده بین دختر و مادر شود؟

طبق قانون جدید تامین اجتماعی، سهم هر فرزند پس از فوت پدر از مستمری، تنها ۲۵ درصد است. در صورتی که فرزندان فرد بازنشسته هم پدر و هم مادر خود را از دست دهند، سهمشان دو برابر خواهد شد. در نتیجه دختری که از همسر خود طلاق بگیرد و به خانه پدری برگردد، ۲۵ در صد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق می گیرد.

شرط تعلق گرفتن این میزان از مستمری پدر تنها درصورتی است که دختر شغلی نداشته و مجرد باشد. پس دختر متوفی پس از طلاق نیز اگر دارای این شرایط باشد، مستمری دریافت می کند.

همچنین بخوانید : آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد؟

سهم بازماندگان از مستمری پدر

طبق قوانین تامین اجتماعی، سهم بازماندگان اینگونه تقسیم شده است که، ۵۰ درصد کل حقوق به همسر دائم متوفی می رسد. سهم هر یک از فرزندان  در خانه ۲۵ درصد و در صورت سرپرستی پدر و مادر، سهم آنان نیز ۲۰ درصد خواهد بود.

به دلیل اینکه تامین اجتماعی تا سقف ۱۰۰ درصد مستمری پرداخت می کند، اگر تعداد بازماندگان و ورثه بیشتر باشد به نسبت سهم هر یک کمتر خواهد بود. اگرهم تعداد ورثه کمتر باشد، سهم هر یک بیشتر خواهد شد.  طبق قانون حتی نوادگان دختری که تحت تکلف مادربزرگ و پدربزرگ خود هستند، هم می توانند پس از فوت آن ها حقوق دریافت کنند.

چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد؟

مراحل دریافت حقوق پدر توسط دختر مطلقه

دختری که به هر دلیلی از همسر خود جداشده و یا همسر او فوت کرده باشد، می بایست با داشتن مدارکی چون گواهی فوت همسر یا طلاق نامه، به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه کند. سپس از آنجا نسبت به دریافت مستمری خود اقدام کند.

برخی اوقات بخش نامه های مصوب سازمانی، دلیل تضعیف حقوق بازماندگان خواهد شد. به طور مثال کاهش سهم مستمری دختران یا قطع مستمری دختران مطلقه. شما می توانید برای مقابله با اینگونه بخش نامه ها، به دیوان عدالت اداری شکایت کرده تا آن ها به موضوع رسیدگی کنند.

پس از تصویب قانون پرداخت حقوق پدر به دختر مطلقه، برخی از دختران اقدام به گرفتن طلاق صوری از همسر خود کرده اند یا عده ای اصلا ازدواج خود را ثبت نکرده تا بتوانند از مستمری پدر خود را دریافت کنند.

سازمان تامین اجتماعی نیز برای جلوگیری از این اقدامات، بخشنامه ای ابلاغ کرد تا درصورتی که حداقل دو نفر شهادت دهند که دختر فرد متوفی برای دریافت مستمری، طلاق صوری گرفته است، سازمان به طور کلی پرداخت مستمری این فرد را قطع خواهد کرد.

مدارک لازم برای گرفتن حقوق پدر

  • ارائه درخواست برقراری مستمری برای بازماندگان متوفی
  • اصل شناسنامه، کارت ملی متوفی و بازماندگان به همراه کپی هر یک
  • اصل عقدنامه همسر متوفی بیمه شده به همراه کپی آن
  • اصل گواهی فوت صادر شده از ثبت احوال و تصویر آن
  • مدارک کفالت پدر و مادر
  • برای فرزندان پسر بالای ۱۸ سال، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل تایید شده
  • ارائه گواهی نامه فرزندان دختر مبنی بر نداشتن همسر و یا شغل
  • در صورت لزوم ارائه مدارک احراز بروز حادثه
  • و در انتها ارائه صورتنامه کمیسیون پزشکی مبنی بر از کار افتادگی بیمه شده

نکته پایانی

به طورکلی بیشتر مستمری بگیران در رابطه با اینکه چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق میگیرد، اطلاعی ندارند. این دسته از افراد می توانند برای دریافت مشاوره رایگان در رابطه با قوانین سازمان تامین اجتماعی، به شعب و سامانه های اینترنتی دادگاه خانواده مراجعه کنند.

همچنین برای مشاوره با وکلای دادواره میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید .

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)