جرم سوءاستفاده از مدارک هویتی دیگران چیست؟

جرم سوءاستفاده از مدارک هویتی دیگران چیست؟

جرم سوءاستفاده از مدارک هویتی دیگران چیست؟

پسندیدم 0
۰

یکی از جرامی که امروزه به سبب پیشرفت تکنولوژی در همه ی جوامع رایج شده است، جرم جعل و سوءاستفاده از سند مجعول یا گم شده است. یکی از مهمترین مشکلاتی که در نتیجه ی این جرایم و حتی جرایم دیگری مثل سرقت به وجود می آید، سوء استفاده از مدارک هویتی دیگران است که گاهی اوقات مشکلات جبران ناپذیری را برای افراد به وجود می آورد.

در این مقاله از دادواره قصد داریم به بررسی این جرم پرداخته و به این سوال پاسخ دهیم که جرم سوءاستفاده از مدارک هویتی دیگران چیست؟

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : شرایط گرفتن استعلام ممنوع الخروجی چیست؟

جرم سوءاستفاده از مدارک هویتی دیگران چیست؟

در هر کشوری مدارکی وجود دارد که به عنوان مدارک هویتی مردم آن کشور محسوب می شوند و معرف رسمی و اصلی هر فردی در روابط اجتماعی محسوب می شوند. اولین و مهمترین سند هویت در ایران که به محض تولد اشخاص صادر شده و تا پایان زندگی افراد اعتبار دارد، شناسنامه است.

در قوانین کیفری ایران، علی الخصوص قانون «تخلفات، جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه» مواردی که موجب سوءاستفاده از مدارک هویتی می شود جرم انگاری شده است.

جرم سوء استفاده از مدارک هویتی دیگران

ماده ی ۲ این قانون بیان می کند:« اشخاص زیر به حبس از ۹۱ روز تا یک سال و یا به پرداخت جزای نقدی از ۲۰۰۰۰۰ ریال تا ۱۰۰۰۰۰۰ ریال و یا به هر دو مجازات محکوم می‌شوند:

الف – اشخاصی که در اعلام ولادت و یا وفات یا هویت بر خلاف واقع اظهاری نمایند.

ب – اشخاصی که عالما عامدا پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام از شناسنامه مکرر استفاده نموده یا به دریافت شناسنامه مکرر برای خود یا مولی علیه و یا به دریافت شناسنامه موهوم مبادرت کنند و یا از شناسنامه دیگری خواه صاحب آن زنده یا مرده باشد به نام هویت خود استفاده نمایند.

افرادی که شناسنامه خود را در اختیار استفاده‌کنندگان فوق قرار دهند به همان مجازات محکوم می‌شوند.

ج – ماما یا پزشکی که در مورد ولادت یا وفات گواهی خلاف واقع صادر کند.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : اعاده دادرسی چیست؟ همه چیز درباره اعاده دادرسی

د – اشخاصی که در مورد ولادت یا وفات شهادت دروغ بدهند و شهادت آنان در تنظیم دفتر ثبت کل وقایع و یا وفات موثر واقع شود.

تبصره- در کلیه موارد مذکور در فوق، مرتکب در صورت تکرار به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد.»

علاوه بر این، مطابق این قانون اگر اشخاصی با داشتن شناسنامه اقدام به اخذ شناسنامه المثنی کنند، به پرداخت جزای نقدی به همان میزان بالا محکوم‌ می‌شوند و مهر کردن غیرمجاز شناسنامه‌های معتبر توسط اشخاص طبق این قانون جرم محسوب می‌شود.

جمع بندی:

در این مقاله با بررسی قانون تخلفات، جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه، مواردی که در این قانون جرم انگاری شده اند را بیان کردیم.در این حین اگر مشکلی دارید میتوانید ان را با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد دادواره با کارشناسان ما در میان بگذارید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)