در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟

در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟

در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟

پسندیدم 0
۰

قراردادهای اجاره یکی از رایج ترین و در عین حال بحث برانگیز ترین قراردادهایی است که روزانه میان افراد منعقد می شود و هر شخصی حداقل یک بار در زندگی خود اقدام به تنظیم آن می کند . به طور کلی در تعریف این قرارداد می توان گفت : اجاره قراردادی است که به موجب آن مستاجر با پرداخت مبلغ مشخصی به نام اجاره بها به موجر ( مالک ملک ) برای مدت معینی مالک منافع ملک می شود و می تواند از منافع آن ملک تا پایان انقضای قرارداد اجاره استفاده کند .

بنابراین مطابق این تعریف قرارداد اجاره سه رکن اصلی دارد : مستاجر ، موجر و اجاره بها .

در این قرارداد هم مثل هر قرارداد دیگری ، پس از انعقاد هم برای موجر و هم برای مستاجر تکالیف و حقوقی در مقابل یکدیگر ایجاد می شود که در مقالات قبل به طور کامل در مورد آن ها توضیح داده ایم و در این مقاله قصد داریم به یکی از پر چالش ترین مباحث مرتبط با تکالیف و حقوق ناشی از قرارداد اجاره ، یعنی چگونگی گرفتن حکم تخلیه ملک بپردازیم .

حکم تخلیه مستاجر

در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟

۱) با توجه به اینکه مدت عقد اجاره محدود است پس از انقضای آن در صورت عدم تمدید و عدم تخلیه ملک از سوی مستاجر ، موجر می تواند حکم تخلیه را بگیرد .

۲) در صورتی که مستاجر به مدت ۳ ماه اجاره بها را پرداخت نکند .

۳) در صورتیب که در قرارداد شرط عدم انتقال به غیر شده باشد و مستاجر ملک را به دیگری اجاره داده باشد .

۴) مستاجر استفاده ناشمروعی از ملک کرده باشد .

چگونگی گرفتن حکم تخلیه مستاجر :

در ابتدا موجر باید با مراجعه به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک تقاضای صدور حکم تخلیه را بدهد . پس از صدور حکم تخلیه ۲۰ روز فرصت تجدید نظر خواهی و واخواهی وجود دارد ، پس از اتمام این مدت و در صورتی که حکم به نفع موجر صادر شود او می تواند تقاضای صدور اجراییه کند و به مستاجر ۱۰ روز فرصت برای اعتراض داده می شود . چنانچه اعتراضی از سوی مستاجر صورت نگیرد ، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا ضابطین کلانتری محل صورت خواهد گرفت .

یکی از نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که این  تشریفات و رسیدگی به دادخواست تخلیه ملک برای قرارداد های اجاره غیر رسمی ، یعنی قراردادهایی که در دفتر ثبت اسناد رسمی ثبت نشده اند در صورتی امکان پذیر است که دو نفر شاهد ذیل آن را امضا کرده باشند ، در غیر این صورت یعنی اگر قرارداد اجاره عادی باشد مستاجر حق اعتراض به حکم تخلیه ملک را ندارد و در صورتی که به آن معترض یاشد باید به طور جداگانه برای آن اقدام به تنظیم دادخواست نماید .

حکم تخلیه مستاجر

جمع بندی :

در این مقاله به بررسی مواردی که به سبب آن ها موجر می تواند تقاضای صدور حکم تخلیه مستاجر را داشته باشد پرداختیم و چگ.نگی گرفتن حکم تخلیه مستاجر را بیان کردیم . شما نیز اگر هنوز سوالی برایتان باقی مانده است میتوانید با کارشناسان دادواره ان را در میان بگذارید . فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین دادواره همواره در خدمت شماست.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)