از مهم ترین جرایم حدی در شرع و فقه اسلامی، جرایم جنسی اند که غالبا با مجازات شلاق همراه هستند. تفخیذ یکی از این جرایم است که در شرع مقدس میزان و نوع آن ها به طور کامل بیان شده است. برای حفظ نظم عمومی و جلوگیری از گسترش آن در جامعه، طبق قانون مجازات اسلامی، تفخیذ جرم انگاری شده که متناسب با آن مجازات تعیین شده و امکان شکایت برای افراد متضرر وجود دارد. ما در این مقاله از دادواره قصد داریم به تعریف این جرم و مجازات آن بپردازیم.
.پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : شرایط و چگونگی مسدود کردن حساب های بانکی بدهکاران
دسترسی آسان به سرفصل ها
جرم تفخیذ چیست؟
معنی لغوی تفخیذ به معنای ران پا می باشد. ماده ی ۲۳۵ قانون مجازات اسلامی در بیان تعریف جرم تفخیذ این طور مقرر می کند :” تفخیذ عبارت از قرار دادن اندام تناسلی مرد بین رانها یا نشیمنگاه فرد مذکر است.” بنابراین تفخیذ یا در اصطلاح عامیانه ی آن لاپایی نوعی رابطه جنسی بدون دخول است که فاعل با فرو کردن و مالیدن آلت جنسی مردانه خود بین رانهای مفعول این عمل را انجام می دهد.
درنتیجه در انجام این عمل دو نفر حضور دارند، فاعل یا کننده کار باید مذکر باشد و مفعول یا کسی که این جرم برآن واقع شده است میتواند هم مذکر و هم مونث باشد. طبق تبصره ی ماده ی ۲۳۵ قانون مجازات اسلامی دخول کمتر از ختنه گاه نیز در حکم تفخیذ است. بنابراین در صورت قرار دادن آلت جنسی مذکر در نشیمنگاه مذکر دیگر نیز جرم تفخیذ صورت می گیرد.
همچنین این جرم تفخیذ برای افراد ترنس سکشوال نیز جرم محسوب میشود.برای این اشخاص طبق شرع و فقه اسلامی و قواعد کیفری قضایی دادگاه های کشور، مجازات پیش بینی شده است. افراد ترنس سکشوال باید بر اساس روند قانونی تغییر جنسیت اقدام به درمان پزشکی کرده و هویت مشخص پیدا کنند.
از دلایل به وجو آمدن چنین جرمی میتوان به بیماری ها و اختلالات جنسی و روانی فاعل، فقر و بزهکاری مالی برای تشکیل خانواده، رابطه جنسی کم آسیب فیزیکی برای مفعول اشاره کرد. علت وقوع این جرم تفخیذ بر روی مونث نیز دلایل مخصوص به خود را داراست، حفظ باکرگی و پیشگیری از بارداری زن و دردسرهای آن، نبالغ بودن فرد مونث و … از این دلایل است.
نحوه اثبات جرم تفخیذ
همانطور که در بالا اشاره کردیم تفخیذ از جرایم حدی در شرع و فقه اسلامی است در نتیجه نمی توان براساس ظن و گمان افراد را به ارتکاب این جرم نسبت داد و به مجازات اشخاص اقدام کرد.
نحوه اثبات تفخیذ با اقرار مرتکب: طبق قوانین مجازات اسلامی، یک بار اقرار در سایر جرایم کافی است ولی در جرایم تفخیذ، لواط، زنا و مساحقه، مرتکب باید چهار بار اقرار کند که این عمل را مرتکب شده است. زمانی این اقرار معتبر است که نزد قاضی صورت پذیرد. اگر شخص مقر کمتر از ۴ بار اقرار کند، چون این عمل بین دو نفر اتفاق افتاده است، به طرف دیگر نسبت تفخیذ داده است که دارای مجازات تعزیری کمتر از حد قذف می شود.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟
نحوه اثبات تفخیذ با شهادت: طبق ماده ۱۹۹ قانون مجازات اسلامی، کلیه جرایم با وجود دو شاهد مرد اثبات می شود ولی این جرم با شهادت شرعی چهار مرد که دارای شرایطی نیز می باشند محقق می گردد. این شهادت نیز باید در مقابل قاضی صورت پذیرد، در غیر این صورت غیر معتبر است. در صورتی که این شهادت براساس حدس و گمان باشد، قاضی میتواند هر چهار نفر را مجازات تعزیری کمتر از حد قذف محکوک کند.
نحوه اثبات تفخیذ با علم قاضی: مدارکی اثباتی نظیر معاینه محل، نظریه های کارشناسان، تحقیقات محلی به عمل آمده، گزارش ضابطان و سایر مدارکی که برای قاضی علم آور است، در واقع جزء مستندات روشن که نزد قاضی مطرح می شود. قاضی میتواند در صورت یقین به این مستندات یا علم خود یا هردو حکم با مستندات صریح و روشن اعلام کند.
مجازات تفخیذ
مجازات جرم تفخیذ در مرتبه ی اول با توجه ماده ی ۲۳۶ قانون مجازات اسلامی این طور تعیین شده که فرقی بین محصن و غیر محصن و عنف و غیرعنف وجود ندارد. به این صورت که این جرم چه به اجبار یا غیر آن، مجازاتش در مرتبه اول صد ضربه شلاق است که هم به فاعل و هم به مفعول اعمال می شود.
توجه داشته باشید قسمتی از ماده که بیان می کند “فرقی میان عنف و غیر عنف نیست” در واقع به تعداد ضربه های حد یا شلاق اشاره دارد. و این به معنای این نیست که در صورت وقوع این جرم مفعولی که مورد جرم قرار گرفته نیز مجازات می شود. بنابراین در صورتی که عمل تفخیذ به صورت عنف انجام شده باشد مجازات صد ضربه شلاق فقط مشمول فاعل می باشد و مفعول به دلیل اکراه و مکرَه بودن مجازاتی نخواهد شد.
طبق یک تبصره از همین قانون که استثنائی بر اصل ماده وارد میکند بیان دارد، غیرمسلمان بودن فاعل عمل تفخید در صورتی که مفعول مسلمان باشد حکم را تغییر داده و فاعل حکم اعدام دارد. درست که مجازات و حکم جرم تفخیذ بر مبنایی فقهی است ولی همچنان هم یک مجازات حدی نیز محسوب می شود. این مجازات حدی طبق شرع مقدس بر عهده ی حاکم است و تخفیف و تغییر به سلیقه شخصی قاضی در اجرای مجازات آن راه ندارد و باید به همان صورت مشخص و ترتیبی که دارد توسط او حکم داده شود و اجرا شود.
این نکته حائز اهمیت است که این حکم یا میزان حد نیز مانند سایر حدود الهی، در صورت تکرار در مرتبه ی چهارم به مجازات اعدام حکم می شود. در نتیجه در صورتی که شخص مجرم سه مرتبه به دلیل انجام تفخیذ محاکمه شده باشد و هر دفعه مجازات بر او جاری شود، اگر برای بار چهارم نیز به آن مرتکب شود، در صورت دستگیری و اثبات جرم به روش هایی که به آن اشاره کردیم به اعدام محکوم خواهد شد.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم درمورد تفخیذ و مجازات آن صحبت کنیم و مجازات تفخیذ را مورد بررسی قرار دادیم ، در این زمینه اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد دادواره با کارشناسان ما در ارتباط باشید . و یا این که میتوانید نظرات خود را در زیر همین پست در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید