خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور چگونه امکان پذیر است ؟

خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور چگونه امکان پذیر است ؟

خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور چگونه امکان پذیر است ؟

پسندیدم 0
۰

حق ولایت ، به عنوان یکی از حقوق غیر قابل سلب و غیر قابل اسقاط در قوانین حقوقی ایران به تبعیت از نظر فقهای امامیه پذیرفته شده است . ولایت حقی است که بر عهده ی پدر و در غیاب او بر عهده ی پدربزرگ پدری قرار داده شده است و آثار قانونی متفاوتی دارد . از جمله آثار ولایت پدر ، اجازه ی ازدواج دختر باکره و همچنین اذن خروج از کشور او تا قبل از ازدواج است . علاوه بر این مطابق قانون گذرنامه بانوان متاهل نیز برای خروج از کشور اصولا نیازمند اذن شوهر هستند .

اما به طور کلی ساز و کار های خروج خروج بانوان مجرد و متاهل در قوانین ایران به چه صورت است و در چه شرایطی امکان پذیر است ؟ در این مقاله از دادواره به بررسی پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت .

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : طلاق خلع چیست؟

 

خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور

خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور

خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور چگونه امکان پذیر است ؟

ماده ی ۱۸ قانون گذرنامه جهت صدور گذرنامه ی جداگانه و خروج از کشور برای بانوان در قید زوجیت و افراد زیر ۱۸ سال منوط به موافقت شوهر ، ولی یا قیم ایشان است . به طور کلی این ماده این طور بیان می کند : « برای اشخاص زیر با رعایت شرایط مندرج در این ماده گذرنامه صادر می‌شود :

۱) اشخاصی که کمتر از ۱۸ سال تمام دارند و کسانی که تحت ولایت و یا قیمومیت می‌باشند با اجازه کتبی ولی یا قیم آنان

۲) مشمولین وظیفه عمومی با اجازه کتبی اداره وظیفه عمومی

۳) زنان شوهردار و لو کمتر از۱۸ سال تمام با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه که مکلف است نظر خود را اعم از قبول درخواست یا رد آن حداکثر ظرف سه روز اعلام دارد کافی است.زنانی که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی مانده‌اند از شرط این بند مستثنی می‌باشند . »

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

بنابراین با توجه به ماده ی مذکور ، با در نظر گرفتن مفهوم مخالف بند اول ماده ی ۱۸ قانون مذکور ، دختران مجرد بالای ۱۸ سال برای خروج از کشور همچنان باید اذن ضمنی و لفظی ولی خود را داشته باشند اما منعی در دریافت گذرنامه نخواهند داشت و به راحتی می توانند گذرنامه ی خود را دریافت کنند و نیازی به اجازه ی محضری پدر برای خروج از کشور نخواهند داشت .

علاوه بر این مطابق بند ۳ این ماده ، زنان متاهل برای خروج از کشور نیازمند اذن شوهر خود می باشند ، مگر اینکه در عقدنامه اجازه خروج از کشور را به عنوان شرط ضمن عقد از شوهر خود دریافت کرده باشند یا بعد از عقد ، اجازه ی خروج از کشور را در قالب وکالت بلاعزل از شوهر خود دریافت کنند .

همچنین باید توجه داشت بانوانی که با همسر خود مقیم خارج از کشورهستند و بانوانی ‌که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده‌اند از شرط بند ۳ ای ماده مستثنی هستند .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : طلاق گرفتن به دلیل عدم وجود رابطه زناشویی چگونه امکان پذیر است؟

جمع بندی :

در این مقاله با بررسی ماده ی ۱۸ قانون گذرنامه ، به پاسخ این سوال که خروج بانوان مجرد و متاهل از کشور چگونه امکان پذیر است پاسخ دادیم .

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)