تنظیم قولنامه در بنگاه معاملاتی به چه صورت رسمی است؟

تنظیم قولنامه در بنگاه معاملاتی به چه صورت رسمی است؟

تنظیم قولنامه در بنگاه معاملاتی به چه صورت رسمی است؟

پسندیدم 0
۰

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قصد خرید یا فروش خانه ای را داشته باشید ولی مقدمات آن آماده نباشد ، مثلا پولتان به عنوان خریدار کافی نبوده و یا به عنوان فروشنده باید تعمیرات خانه را به پایان برسانید . در این حال مطابق قانون به طرفین این فرصت داده می شود که قراردادی تحت عنوان قولنامه تنظیم کنند و در مفاد آن متعهد شوند در زمان خاصی در دفتر ثبت اسناد رسمی حاضر شوند و با انجام شرایط تعیین شده در قرارداد معامله را انجام دهند .

باید توجه داشت آنچه که در عرف جامعه به آن قولنامه می گویند در واقع همان مبایعه نامه در زبان حقوقی است ، بنابراین چیزی فراتر از صرفا یک قول مکتوب است و بر آن آثار حقوقی بار شده و مانند قراردادهای دیگری که در مفاد آن طرفین متعهد به موضوعی می شوند در دادگاه معتبر است و مطابق آن می توان الزام شخصی که از انجام تعهد خود خودداری می کند را از دادگاه خواست . در این مقاله سعی داریم به طور کامل توضیح دهیم که قولنامه در بنگاه معاملاتی در چه صورت سند رسمی می باشد ؟ اگر تا پایان این مقاله هنوز هم با ابهاماتی رو به رو بودید میتوانید روی خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در مشهد دادواره حساب باز کنید.

قولنامه تنظیمی در بنگاه معاملاتی در چه صورت سند رسمی است ؟

دقت داشته باشید که قولنامه تنظیم شده در بنگاه های معاملاتی یا مکان های دیگر صرفا یک سند عادی است و تا زمانی که در دفتر ثبت اسناد رسمی طرفین به تعهدات خود عمل نکنند و به ثبت نرسد ، سند رسمی نخواهد بود . بنابراین در تنظیم مفاد آن دقت کافی را داشته باشید تا بعدا دچار مشکل نشوید .

تنظیم رسمی قولنامه در بنگاه

چند نکته به خریدار درهنگام تنظیم قولنامه :

۱) مشخصات مالی که قصد خرید آن را دارید با آنچه در سند قید شده مطابقت دهید و مطمئن شوید که مال در توقیف ، وثیقه و یا رهن نباشد . علاوه بر این چون مورد معامله ملک است ، توجه کنید که مواردی مثل پارکینگ ، انباری ، آب ، برق ، گاز و … به طور واضح در سند توصیف شده باشند .

پیشنهاد میکنیم مقاله مقررات و نحوه تنظیم قرارداد خرید مسکن را مطالعه کنید.

۲) گر کسی که قولنامه را امضا می‌کند، خود مالک نیست ، مثلا وکیل یا ولی یا قیم مالک است، دلایل احراز سمت آن‌ها بررسی کنید تا مشخص شود آیا وکیل در وکالت‌نامه خود حق فروش و گرفتن قیمت مال را دارد یا خیر؟ و اگر امضاکننده  ولی مالک است، مطمئن شوید که در زمان امضای قولنامه توسط ولی ، کودک بالغ نشده است . همچنین در جایی که امضاکننده قیم مالک است باید مطلع شوید که آیا قیم به تنهایی حق فروش مال مولی‌علیه (صغیر) خود را دارد یا باید با اجازه مقام قضایی اقدام به فروش آن نماید ؟

تنظیم رسمی قولنامه در بنگاه

تنظیم رسمی قولنامه در بنگاه

۳) سعی کنید تمام پرداختی‌ها را به وسیله چک تضمینی انجام دهید که اگر فروشنده منکر دریافت وجه شد ، وسیله‌ای برای اثبات پرداخت خود داشته باشید .

۴) در زمان تنظیم قولنامه برای حضور در دفتر اسناد رسمی حتماً روز، ساعت و دفترخانه مشخصی را تعیین کنید و برای عدم حضور یا امتناع از حضور، وجه التزام سنگینی قرار دهید . ( وجه التزام به مبلغی گفته می شود که طرفین در قرارداد خود با توافق یکدیگر تعیین می کنند تا در صورتی که یکی از آن ها از انجام تعدات خود سرباز زند ، موظف به پرداخت آن به طرف دیگر باشد . )

۵) اگر مورد معامله از طریق ارث به فروشنده رسیده ، حتما گواهی انحصار وراثت را ببینید و فتوکپی برابر اصل آن را نیز از فروشنده درخواست کنیدد و همچنین تصفیه حساب مالیات بر ارث را نیز بررسی کنید .

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)