توقیف اموال برای مهریه ، مراحل و روش توقیف اموال شوهر برای مهریه

توقیف اموال برای مهریه ، مراحل و روش توقیف اموال شوهر برای مهریه

توقیف اموال برای مهریه ، مراحل و روش توقیف اموال شوهر برای مهریه

پسندیدم 0
۰

یکی از پر چالش ترین نهاد هایی که در حقوق خانواده ی ایران با آن مواجه هستیم ، نهاد مهریه است. در مقالات قبل بیان کردیم که مهریه به تبعیت از فقه امامیه وارد حقوق ایران شده و به طور کلی در عرف جامعه ی ما مالی است که پیش از وقوع عقد ازدواج طرفین و خانواده های آنان در مورد میزان آن با یک دیگر به توافق رسیده و پس از وقوع عقد، طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی زن مالک آن می شود و شوهر ملزم به پرداخت آن می باشد.

در قانون، متناسب با زمان و شرایط پرداخت مهریه دو نوع مهریه پیش بینی شده که عبارتند از : مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه.

بسیاری از خانواده ها پس از بروز اختلاف در زندگی مشترک و یا طلاق، اقدام به ارائه ی دادخواست پرداخت مهریه می کنند و حجم زیادی از پرونده های قضایی در دادگاه های خانواده به این نهاد مربوط می شود . اما ناآگاهی از مفهوم دقیق مهریه و انواع آن و همچنین قوانین حاکم بر آن باعث می شود که در برخی موارد افراد مرتکب اشتباهاتی شوند و زندگی مشترک آن ها با مشکل مواجه شده و یا در روند دادرسی اختلال ایجاد شود.

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

یکی از سوالات رایجی که عموما برای افراد در خصوص مهریه پیش می آید، نحوه توقیف اموال برای مهریه است. اینکه تحت چه شرایطی امکان توقیف اموال برای مهریه وجود دارد و نحوه آن چگونه است؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : گرفتن مهریه در صیغه ۹۹ ساله یا در ازدواج موقت چگونه است؟

 

توقیف اموال شوهر برای مهریه

 

مطالبه مهریه و توقیف اموال زوج

بر اساس بخشنامه منطیق با بند (ب) ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه رئیس قوه قضائیه، کلیه بانوانی که برای مطالبه مهریه خود اقدام می کنند، در مرحله اول موظف بوده تا برای مطالبه مهریه و توقیف اموال بابت مهریه به اداره ثبت مربوطه مراجعه نمایند.

اگر اداره ثبت نتواند ظرف مدت دو ماه از ثبت درخواست توقیف اموال بابت مهریه ، نسبت به شناسایی لیست اموال قابل توقیف برای مهریه برای مهریه و توقیف اموال شوهر اقدام کند یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای سند ازدواج و وصول مهریه اقدام نماید، زوجه می تواند با اخذ گواهی مربوطه از اجرای ثبت، برای مطالبه مهریه به دادگاه خانواده رجوع کند و از طریق دادگاه اقدامه به اقامه دعوا علیه زوج برای مطالبه مهریه نماید.

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

توقیف اموال زوج از طریق اجرای ثبت نیز به این شیوه صورت می گیرد که، متقاضی توقیف اموال بابت مهریه از طریق اداره ثیت به دفتر خانه محل اجرای عقد نکاح مراجعه کرده و درخواست صدور اجراییه می نماید. سردفتر این درخواست را به آخرین نشانی تعیین شده برای زوج در سند ازدواج ارسال کرده و زوجه را به اداره ثبت مربوطه برای تشکیل پرونده هدایت می کند و پس از آن زوجه با در دست داشتن اجراییه صادر شده و قبض ارسال اطلاعیه برای زوج و سایر اسناد و مدارک لازم یعنی شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج به اداره ثبت مربوطه مراجعه کرده و پس از تشکیل پرونده اجرایی برای اجرای مهریه، یک نسخه از اجراییه برای زوج ارسال شده و به وی مهلت داده می شود تا ظرف ۱۰ روز برای پرداخت مهریه یا معرفی مال اقدام نماید.

 

توقیف اموال شوهر برای مهریه

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد مطالبه مهریه و توقیف اموال شوهر صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و یا پرسشی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای دادواره در ارتباط باشید و سوالات خود را از آن ها بپرسید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)