حتما تا کنون برایتان پیش آمده باشد که از سریال های تلویزیونی یا فلم های سینمایی و یا حتی در اطرافیان خود اصطلاح « تجاوز به عنف یا زنای به عنف » را شنیده باشید. تجاوز به عنف که در بیان عامیانه ی جامعه به آن تجاوز نیز گفته می شود یکی از جرایم حدی است که مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.
این جرم نه تنها در کشورهای اسلامی، بلکه در سایر کشورهای جهان نیز جرم انگاری شده و به دلیل تاثیر نامطلوب روانی یا حتی جسمی که گاهی بر فرد بزه دیده وارد می کند عموما با مجازات های سنگینی با آن برخورد می شود.
در این مقاله از دادواره قصد داریم به بررسی تمام مسائل پیرامون تجاوز به عنف بپردازیم.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : مهلت پرداخت دیه چقدر است؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
تجاوز به عنف و مجازات آن:
عنف در لغت به معنای زور و خشونت می باشد و تجاوز به عنف یا زنای به عنف به رابطه ی جنسی گفته می شود که مرد با استفاده از زور و خشونت و بدون رضایت زن با او برقرار می کند.
قانون گذار در ماده ی ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی مجازات برخی زناها را با وجود شرایط مشخص اعدام تعیین کرده است که از جمله ی این ها، زنا یا تجاوز به عنف است. مطابق این ماده: « حد زنا در موارد زیر اعدام است:
الف- زنا با محارم نسبی
ب- زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی است.
پ- زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.
ت- زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی که موجب اعدام زانی است.»
ضمن این که در تبصره ی ۲ این ماده در خصوص اقدام به ایجاد رابطه ی جنسی با زن در حال بیهوشی یا مستی یا خواب یا زنا با دختر نابالغ را نیز در حکم زنای به عنف می داند. این تبصره مقرر می کند:« هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است.»
راه های اثبات جرم تجاوز به عنف:
اولین راه اثبات این جرم اقرار متهم می باشد که مانند سایر جرایم جنسی، او باید چهر مرتبه در نزد قاضی دادگاه ( و نه پلیس ) اقرار به انجام زنای به عنف نماید.
دومین راه اثبات نیز شهادت شهود است که باید چهار شاهد انجام آن عمل را با رعایت مقررات مربوط به شهادت دیده باشند.
و آخرین راه اثبات که در اکثر پرونده های مربوط به تجاوز از سایر روش ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، علم قاضی است. به این معنا که بزهدیده یا قربانی تجاوز با ارائه ی مدارک و ادله محکمه پسند مثل گواهی پزشکی قانونی و یا قرائن و امارات دیگری که برای قاضی این علم را به وجود آورد که تجاوز رخ داده، اقدام به اثبات جرم می نماید.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : قرار نهایی چیست؟ و انواع قرارهای نهایی صادره از دادسرا
اقدامات قربانی پس از وقوع تجاوز:
در ابتدا با توجه به فشار روانی و عصبی ای که این عمل بر شخص قربانی وارد کرده است، این امکان وجود دارد که سریعا شخص بخواهد اثدام به استحمام بدن خود و شست و شوی لباس ها کند، در حالی که بهتر است تا زمان مراجعه به دادسرا و پزشکی قانونی از این کار خودداری شود، چرا که آثار وقوع جرم مثل خراشیدگی ها، رد خون در بعضی مواقع و یا پوست و موی شخص متجاوز همچنان بر بدن یا لباس او باقی است و بهتر است قربانی با یک شخص مورد اعتماد تماس گرفته یا خود را به شخص مطمئنی برساند تا آن شخص در جهت کمک به او و همچنین جلوگیری از انجام اقدامات هیجانی او اقدام کند.
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم در مورد تجاوز به عنف صحبت کنیم و آن را از همه نظر مورد بررسی قرار دادیم دانستیم که تجاوز به عنف چیست و مجازات آن چیست و راه های اثبات جرم تجاوز به عنف چه می باشد و پس از آن اقدامات قربانی پس از وقوع تجاوز را مورد بررسی قرار دادیم . در این زمینه اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و مشاوره حقوقی تلفنی با کارشناسان دادواره در ارتباط باشید.