بررسی دقیق شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی

بررسی دقیق شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی

بررسی دقیق شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی

پسندیدم 0
۰

شرکت های هرمی اینگونه کار می کنند که اعضای آن در لایه های پایین افزایش می یابند و به همین جهت ساختار آن شبیه به هرم است. ساده ترین نوع این شبکه ها دودویی می باشد. فعالیت شرکت های هرمی به صورتی است که تعداد اعضای پایین حرم به حدی رشد می کنند که یافتن عضو مشتاق جدید بسیار کاهش پیدا میکنند و در مواردی ناممکن می شود.

مدل کسب و کار اعضا این هرم ها بسیار ناپایدار است به گونه ای که افرد با پرداخت مبلغی به عضویت هرم در می آیند و هر یک از آن ها با به عضویت درآوردن افراد بعدی به رشد مجموعه کمک کرده و چند برابر مبلغ پرداختی را دریافت می کنند.

در چنین حالی یافتن عضو مشتاق جدید بسیار مشکل می شود تا جایی که ۹۰ درصد افراد پایین هرم معمولا پولشان را از دست می دهند و تنها درصد کمی به پول می رسند. این در حالی است که به قوانین شرکت های هرمی نیز عمل شده است.

هر مدل کسب و کاری که بتواند ایجاد امید برای کسب درآمد بالا با هزینه اندک را از خود نشان دهد، بدون شک توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند. توجه به تفاوت های شرکت های فروش چند سطحی قانونی با شرکت های کلاهبردار هرمی، با وجود ساختار و استاندارهای مشخص، مسئله سختی نیست. در این مقاله از دادواره به بررسی خصوصیات شرکت های هرمی و شیوه کلاهبرداری های رایج آن ها می پردازیم.

 

ممنوع بودن جذب سرمایه گذاری افراد دیگر

در سال ۱۹۷۹ در طی یک تصمیم حقوقی کلاسیک، هرگونه طرح یا مدل کسب و کاری که افراد برای کسب درآمد نیازی به جذب افراد دیگر برای سرمایه گذاری دارند، غیر قانونی و ممنوع اعلام شد. تنها در صورتی شرکت های فروش مستقیم از شبکه ای سالم برخوردارند که دارای یک سازمان خورده فروشی منصفانه باشند و در نهایت امر موجب رسیدن کالای خوب درخواستی به مصرف کننده نهایی می شوند.

مدل های کسب و کاری که مانند شرکت های هرمی موجب تشکیل انبار و پرداخت چند برابری در ازای جذب افراد دیگر می شوند، به کل ممنوع شدند.

بررسی دقیق شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی

هفده خصوصیت شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی

این خصوصیات که به شرح زیر می باشد، عناصر بالقوه ای هستند که برای تشخیص طرح های هرمی باید توسط ارگان های مربوطه مورد توجه قرار گیرند:

۱-خرید اجباری محصولات شرکت

۲-طرحی که در آن توزیع کنندگان را به شرکت کردن معنادار پس از آن که توزیع کننده شوند، الزام نمی نماید.

۳-لزوم سرمایه گذاری قابل توجه در شرکت

۴-طرحی که محصولات شرکت تماما یا به صورت قابل توجهی تنها مورد مصرف توزیع کنندگان واقع می شود.

۵-مدل کسب و کاری که نتیجه نهایی آن گسترش شبکه توزیع کننده می باشد.

۶-خرید اجباری خدمات جانبی با محصولات فرعی شرکت

۷-طرح هایی که عمدتاً مبتنی بر شانس است مانند طرح های بخت آزمایی،  تا مبتنی به تلاش هایی با حسن نیت برای فروش.

۸-طرحی که  توزیع کنندگان در صورت عدم ادامه فعالیت با لیست قابل توجهی از کالاهای فروخته نشده مواجه می شوند.

۹-محصولاتی که با قیمت گران فروخته می شوند.

۱۰-طرحی که در آن دستمزدها تنها به توزیع کنندگان برای قرار گیری در سطوح بالا پرداخت می شود.

۱۱-طرحی که در آن توزیع کنندگان کالاها را از روی نیاز واقعی نمی خرند، بلکه آن را برای پیشرفت در پلن خریداری می نمایند.

۱۲-درآمدهای مبتنی بر جذب یا درآمدهای غیر منطقی مبتنی بر معرفی ها

۱۳-طرح هایی که در صورت نخریدن اعضا با شکست روبه رو می شوند.

۱۴-محصولاتی که هیچگونه بازاری در دنیا ندارند.

۱۵-مدل کسب و کاری که تاکیدی بر خورده فروشی به مشتریان نهایی که عضو شرکت نمی شوند، ندارد.

۱۶-مدل کسب و کاری که در آنها پرداخت کمیسیون ها بر اساس خرده فروشی های حقیقی نمی باشد.

۱۷-طرح هایی که در آنها تاکید بیشتر برعضوگیری است تا بر خرده فروشی محصول.

 

تفاوت طرح ‌بازاریابی شبکه‌ای سالم با کلاهبرداری هرمی

یکی از مهم ترین تفاوت هایی که باعث تفکیک دو طرح بازاریابی سالم و ناسالم می شوند، نحوه عملکرد خود اعضا شرکت می باشد. این مسئله ناسالم سازی حتی ممکن است در شبکه ی سالم بازاریابی نیز رخ دهد و مدل کسب و کار را به یک کلاهبرداری هرمی تبدیل نماید که تنها دلیل آن خود اعضای شبکه هستند.

پیش از هر پیز لازم است هدف از بازاریابی شبکه ای سالم را یادآور شویم که همان عمل خورده فروشی به صورت مستقیم و رساندن محصول مدنظر به دست مشتری با حذف واسطه ها و دلال ها است. در این بین پاداشی نیز به عنوان دستمزد به بازاریابان که در واقع همان مشتریان شبکه می باشند، پرداخت می شود.

توجه به این نکته الزامی است که هرگونه عملی که باعث ایجاد انحراف توسط اعضا در این رابطه گردد، آن را به شبکه ناسالم بدل می کند. اگر اعضا شرکت مشتریان را فقط به خاطر درآمد در شبکه بازاریابی عضو کنند، محصول نهایی به حاشیه رانده شده و کلاهبرداری هرمی شکل می گیرد.

این عمل با بهانه هایی به شکل کسب درآمد بیشتر و یا ایجاد استراتژی خاص برای حجم خرید مشتری نظیراجبار کردن خرید میزان حداقلی از کالاها انجام میشود تا اعضای بالاتر سود بیشتری کسب کنند. این گونه مسائل شبکه سالم را به یک دسیسه ی هرمی بدل می کند.

 

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد بررسی شرکت های هرمی و کلاهبرداری هرمی بپردازیم ، در این زمینه اگر سوال و یا مشکلی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از ما بپرسید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)