مجازات فرار از سربازی چیست؟

مجازات فرار از سربازی چیست؟

مجازات فرار از سربازی چیست؟

پسندیدم 0
۰

مطابق قوانین داخلی ایران، رفتن به سربازی برای پسران الزامی است و آن ها باید پس از رسیدن به سن قانونی اقدام به معرفی خود و اعزام به دوره وظیفه کنند.

اما به سبب سختی ها و مشکلاتی که در این دوران برای اشخاص ایجاد می شود بعضی از افراد اقدام به فرار از سربازی نموده که برای آن ها پیامدها و مجازات های سنگینی را می تواند به دنبال داشته باشد. بنابراین در این مقاله از دادواره قصد بررسی فرار از خدمت سربازی و مجازات های ناشی از آن را داریم.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : نقش معاینه محل در ادله اثبات دعوا

 

سرباز فراری به چه کسی گفته می شود؟

مشمولینی که کارهای اعزام به خدمت را انجام داده و به پادگان های خود معرفی شده‌اند سرباز وظیفه به حساب می‌آیند و پس از حضور در پادگان باید برای هرگونه تاخیر یا غیبت، با مسئولان پادگان خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

این افراد تنها در تاریخ‌های مشخص شده می‌توانند به مرخصی بروند، برخی از سربازان پس از رفتن به مرخصی دیگر به خدمت باز نمی‌گردند و در نتیجه پس از طولانی شدن غیبت‌شان به عنوان سربازان فراری از سوی نظام وظیفه شناخته می‌شوند.

مجازات فرار از سربازی چیست؟

مجازات فرار از خدمت سربازی:

به موجب ماده ی ۵۹ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح:« کارکنان وظیفه نیروهای مسلح هرگاه در زمان صلح بیش از پانزده روز‌متوالی مرتکب غیبت شده و عذر موجهی نداشته باشند فراری محسوب و چنانچه‌ دستگیر شده باشند به حبس از سه ماه تا یک سال یا سه ماه تا یک سال اضافه خدمت‌ محکوم می‌گردند.»

علاوه بر این، به موجب ماده ی ۶۰ همین قانون:« کارکنان وظیفه فراری در زمان صلح هرگاه شخصاً خود را معرفی و‌مشغول خدمت شوند به ترتیب زیر با آنان رفتار می‌شود:

الف) چنانچه برای اولین بار مرتکب فرار از خدمت شده و ظرف مدت شصت روز از شروع غیبت مراجعت نمایند، بدون ارجاع پرونده به مرجع قضائی در مقابل هر روز غیبت و فرار، دو روز به خدمت دوره ضرورت آنان افزوده می‌شود. این اضافه خدمت بیش از سه ماه نخواهد بود.

ب) چنانچه پس از مدت یاد شده در بند «الف» این ماده، خود را معرفی کنند و یا سابقه فرار از خدمت داشته باشند، به حکم دادگاه به حبس از دو تا شش ماه محکوم می گردند.

ج) چنانچه در زمان جنگ یا بسیج و فراخوان عمومی یا هنگامی که یگان مربوط در آماده باش رزمی باشد و ظرف حداکثر دو ماه از تاریخ شروع جنگ یا بسیج و فراخوان عمومی یا اعلام آماده باش رزمی خود را معرفی کنند، از تعقیب و کیفر معاف خواهند بود. در صورتی که معرفی پس از مدت مذکور باشد یا در این مدت و یا پس از آن دستگیر شوند حکم فراری در زمان جنگ را خواهند داشت.

تبصره ۱: فراریان مشمول بند “الف” فوق در صورتی که مدعی عذر موجهی باشند، ادعای آنان در هیأتی که با شرکت فرماندهان و مسؤولان عقیدتی سیاسی و مسؤولان حفاظت یا معاونان آنان در سطح لشگرها، تیپ‌های مستقل، نواحی انتظامی و رده‌های هم‌طراز و بالاتر تشکیل می‌گردد، بررسی شده و نظر اکثریت قطعی است .در صورت عذر موجه به تشخیص هیأت مذکور، به تناسب روزهای موجه از اضافه خدمت وی کسر می گردد.

تبصره ۲: در صورتی که انجام بقیه خدمت این افراد، مورد رضایت فرماندهان باشد ممکن است با تصویب هیأت یاد شده در تبصره (۱) این ماده، تمام یا قسمتی از اضافه خدمت مزبور بخشیده شود.»

جمع بندی:

در این مقاله به بررسی مفهوم فرار از سربازی و مجازات تعیین شده برای سرباز فراری در قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح پرداختیم.در این مورد اگر نیازی به مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین داشتید میتوانید روی خدمات دادواره حساب باز کنید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)