بیشترین دلایل درخواست طلاق در دادگاه ها، خیانت از سمت همسر است. علاوه بر دلایل اجتماعی این موضوع، به جهت اینکه مطابق قانون مجازات اسلامی از لحاظ کیفری، خیانت با رابطه نامشروع خارج از عقد نکاح جرم بوده و اثبات آن به لحاظ حقوقی می تواند دلیل صدور حکم طلاق باشد. دادگاه خانواده با بررسی اینگونه پرونده ها به جهت اثبات خیانت همسر پیش می رود و در صورت اثبات حکم صادر می کند. از رایج ترن سوالات این حوزه می توان به چگونگی اثبات خیانت همسر اشاره کرد.
راه های زیادی برای به اثبات رساندن خیانت زن و مرد به هم وجود دارد، یکی از این راه ها اقرار فرد خیانتکار در حضور قاضی است و همچنین می توان به شهادت حاضران اشاره نمود.قاضی پس از اثبات طبق قانون فرد خیانتکار را مجازات خواهد کرد. در این مقاله از دادواره قصد پاسخگویی به این سوال و برسی نحوه اثبات خیانت همسر را داریم.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : مجازات همسرآزاری و ایجاد وکالت در طلاق
دسترسی آسان به سرفصل ها
چگونگی اثبات خیانت همسر :
از ابتدا لازم است بین ادله اثبات جرم خیانت تفاوت قائل شوید. چگونگی اثبات خیانت همسر شامل اقرار فرد خیانتکار، شهادت شهود و ادله های قضایی شامل علم قاضی و امارات قضایی نظیر پرینت گرفتن پیامک شخص، پرینت تماس و فیلم و عکسی که نشان از خیانت باشد را شامل می شود.
-
اقرار
اولین راه برای اثبات خیانت همسر، اقرار فرد خیانتکار است. این اقرار باید در حضور قاضی و بازپرس در محلی رسمی صورت پذیرد و به صورت مکتوب در آمده و امضا کند. شخصی که قصد اقرار به زنا داشته باشد، غالبا قاضی شخص اقرار کننده را از عواقب این کار مطلع ساخته تا اقرار نکرده و پشیمان شود. قصد از این کار عدم جستجو و باز کردن جرائم منافی عفت است.
در صورتی که خود فرد اصرار بر این امر داشته باشد، چه اقرار به خیانت به زندگی مشترک چه اقرار به زنا، لازم است چهار بار طبق کیفیتی که مدنظر قانون است، اقرار کند که مرتکب این جرم شده است.
-
شهادت شهود
شهادت شهاهدان نیز از دیگر دلایل اثبات خیانت محسوب می شود. از شرایطی که باید شاهدان در جرم زنا داشته باشند می توان به مواردی که در ماده ۱۷۷ قانون مجازات قرار دارد اشاره کرد. از جمله این شرایط برای زنای محصنه می توان به عدم اشتغال به تکدی گری، عدالت و ذینفع نبودن در دعوا و … اشاره کرد.
صرف اینکه فقط شاهدان شهادت دهند که زن و مرد تنها در خانه ای را مشاهده کردند و علم بر این دارند که هیچکس در خانه غیر این دو حضور ندارد، کافی نمی باشد. این شهادت تنها می تواند کمک کننده به علم قاضی باشد نه بیشتر. شهادت شرعی برای زنا به گونه ای است که باید چهار مرد با حس هایی چون شنوایی یا بینایی، شاهد عمل زنا باشند یا می تواند شهادت توسط سه مرد و دو زن صورت پذیرد.
-
علم قاضی
قاضی عادل با شندین اظهارات و بهره گیری از آن ها و همچنین شهادت شاهدانی که واجد شرایط شرعی نیستند، به همراه سایر ادله موجود که به آن امارت قضایی می گویند، علم پیدا می کند و می تواند میان متهمین قضاوت و حکم کند. این نکته نیز حائز اهمیت است که قاضی در جرائم منافی عفت غالبا به علم خود تنها متکی نمی شود و حکمی در رابطه با زنای محصنه این گونه صادر نمی کند.
-
امارات قضایی
به هر نوع مدرکی که به دادگاه در جهت تحقق جرم و همچنین عدم تحقق آن کمک کند و به علم قاضی بیافزاید امارات قضایی گویند. به عنوان مثال زنی که به همسر خود مشکوک است و برای اثبات خیانت وی تلاش دارد مدارکی را جمع آوری کند، می تواند پیامک های همسرش را یا هر گونه مدرک دیگری نظیر عکس و فیلم را ضبط کرده و در نزد خود نگه دارد.
سپس با گرفتن پرینت از این مدارک در صورت خوانا بودن اطلاعات دو طرف برای دادگاه، میتوان از آن با عنوان یک اماره قضایی استفاده نمود. این مدارک در پرونده فرد مستند شده و به تحقق جرم کمک می کند.
مجازات خیانت به همسر
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم که باید بین ادله اثبات جرم خیانت تفاوت قائل شوید، برای مجازات نیز این موارد را تفکیک کرده و هر کدام را جداگانه بررسی می کنیم:
-
خیانت:
اگه خیانت همسر بدون ارتباط فیزیکی باشد و درحد همان تماس و پیامک بوده باشد، حتی با طرح شکایت نیز نمی توان آن را اثبات کرد. این ها تنها مستنداتی است که برای تحقق جرم روابطه نامشروع کمتر از زنا کافی نمی باشد. عملاً چنین شکوائیه هایی در نهایت منع تعقیب می شوند، پس بهتر است از روی احساس تصمیم جدی برای پایان بخشیدن به روابط خود نگیرید.
-
روابط نامشروع کمتر از زنا:
اثبات این گونه روابط یا حتی زنای محصنه از طریق تصاویر امری محال می باشد چون دادگاه نمی تواند از این طریق به تنهایی به داشتن رابطه نامشروع یقیق پیدا کند. با تصمیم نهایی دادگاه نهایت مجازات اینگونه جرمی ۹۹ ضربه شلاق است.
-
زنا (زنای محصنه):
درنهایت اگر زن یا مردی بتواند طبق قوانین و شهادت شرعی جرم زنای همسرش را اثبات کند، در صورت نبود برخی از شرایط طبق متن قانون، مرد یا زن زناکار به سنگسار محکوم می شوند. البته امروزه دیگر سنگسار اجرا نمی شود و قاضی پس از موافقت مقامات بالاتر حکم را به اعدام تغییر می دهد.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : علت مراجعه زنان به پزشک قانونی برای مراجعه و معاینه هنگام طلاق
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم درمورد اثبات خیانت همسر و چگونگی اثبات خیانت همسر صحبت کنیم ، در این زمینه اگر مشکلی دارید میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین دادواره با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات خود را به طور کامل از ایشان بپرسید.