کمتر از ده سال است که با توسعه اینترنت در کشور، استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همانند اینستاگرام رواج پیدا کرده و تقریبا امروزه همگان از این شبکه ها استفاده میکنند. استفاده شبکه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام معمولا برای اهداف مختلفی شکل میگیرد. اهدافی چون تجارت، سرگرمی، استفاده رسانه ای، نگهداری برخی تصاویر و اطلاعات شخصی و غیره از پرکاربرد ترین اهداف استفاده از اینستاگرام است.
اما متاسفانه در بعضی مواقع افراد با اهداف متفاوتی اقدام به سوء استفاده از صفحات مجازی دیگران کرده و با هک کردن اکانت اینستاگرام آنان باعث ورود ضرر به اشخاص می شوند.
هک کردن در حقیقت یک اصطلاح تخصصی در حوزه علوم مربوط به کامپیوتر ها است که در عمل با این عمل شخص دیگری بدون رضایت صاحب اکانت (حساب) میتواند به صورت غیر مجاز به آن اکانت دسترسی غیر مجاز پیدا کند.
با توجه به اینکه استفاده از شبکه های مجازی همچون اینستاگرام امروزه بسیار رایج بوده و بعضا اطلاعات بسیار مهمی در آن ها درج میشود و اعتبار بسیاری از کسب و کارها و یا اشخاص مشهور و یا افراد دیگر نیز به اکانت اینستاگرامی آنها بستگی دارد.
با توجه به این موضوع، قانون جرائم رایانه در ایران راجع به جرایمی که در ارتباط با اینستاگرام صورت میگیرد وضع شده و مجازات انواع دسترسی های غیر مجاز را مشخص کرده است.
به جهت افزایش استفاده افراد از شبکه های اجتماعی و وقوع چنین جرایمی، در این مقاله از دادواره قصد بررسی مفهوم هک اکانت اینستاگرام و نحوه شکایت از آن را داریم.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : اذیت و آزار جنسی مجازات آن
دسترسی آسان به سرفصل ها
هک اکانت اینستاگرام و نحوه شکایت از آن
براساس ماده ۱ قانون جرایم رایانه ای ماده هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. منظور از حفاظت شده این نیست که لزوما آن حساب و یا اکانت خصوصی باشد و ورود و بازدید عموم از آن عمومی نباشد، بلکه منظور از حفاظت شده آن است که هرکسی برای کنترل آن دسترسی نداشته باشد و در حقیقت دسترسی حساب و یا اکانت و یا پیج با گذرواژه و مانند اینها (همان تدابیر امنیتی که قانون میگوید) محافظت شده باشد.
اما نکته مهم این است که اولا قاضی می تواند هر دوی این مجازات ها را برای مجرم در نظر بگیرد. علاوه بر این، جرم هک و دسترسی غیرمجاز، معمولا به این موارد ختم نمی شود و در اکثر موارد با جرائم دیگری نیز همراه میشود که میتوان بابت آنها نیز از هکر شکایت کرد.
با توجه به اینکه جرم دسترسی غیر مجاز علاوه بر رایانه، سامانههای مخابراتی را نیز شامل میشود، در محیط اینستاگرام نیز جرم دسترسی غیر مجاز یا همان هک قابل پیگیری میباشد.
برای این کار با تمام مدارک شناسایی خود و کلیه مدارک از جمله شماره تماس و ایمیلی که با آن حساب را ساخته ابد به دادسرای جرائم یارانهای مراجعه نمایید و شکوائیه مطرح نمایید.
در تنظیم شکوائیه مهم نیست که شما آدرسی از متهم ندارید. بعد از نوشتن شکوائیه پلیس فتا اقدامات و تحقیقات خود را شروع میکند و در صورت تشخیص جرم بودن عمل، نتیجه اقدامات خود را به دادسرا گزارش میدهد تا موضوع پیگیری شود.
توجه داشته باشید که مجازات دسترسی غیر مجاز صرفا برای هک کردن است و اگر جرم دیگری مثل انتشار تصاویر اتفاق افتد هر کدام مجازات خودش را خواهد داشت.
جمع بندی :
در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد مجازات هک اینستاگرام صحبت کردیم ، و نحوه شکایت از هکر اینستاگرام را توضیح دادیم ، در این زمینه اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از مشاوره حقوقی در مشهد دادواره با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از کاشناسان حقوقی دادواره بپرسید.