قرارداد همکاری و موارد الزامی مندرج در قرارداد و شروط آن

قرارداد همکاری و موارد الزامی مندرج در قرارداد و شروط آن

قرارداد همکاری و موارد الزامی مندرج در قرارداد و شروط آن

پسندیدم 0
۰

راه های مختلفی برای همکاری و مشارکت در راه اندازی یک کسب و کار وجود دارد و مطابق قواعد کلی حقوق مدنی و نیز مقررات خاص مشارکت مدنی می توان روابط بین طرفین و ایادی قرارداد را تنظیم نمود.از ماده ۱۰ قانون مدنی و قرارداد صلح نیز چنین بر می آید که امکان توجیه رابطه حقوقی بین دو شریک مدنی تحت این قابل ها وجود دارد.حسب مورد آورده طرفین یک قرارداد مشارکت می تواند سرمایه، تجهیزات، محل انجام عملیات، نیروی کار و یا مجوزهای قانونی باشد.

علاوه بر ماده ۱۰،قرارداد شراکت کاری یکی از انواع قرارداد سرمایه گذاری نیز محسوب می‌شود که مادۀ ۵۷۱ قانون مدنی اجازۀ تنظیم و امضای آن را داده است.

به عبارتی قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و بیشتر، مقدمۀ همکاری میان دو یا چند نفر است و برای آغاز شراکت کاری در موضوعی خاص تنظیم می‌شود و در آن، مشخصات دقیق میزان آوردۀ هریک از شرکا، میزان سهم، میزان برخورداری از سود و زیان شراکت و همچنین شرایط فسخ قرارداد و نحوۀ شکایت از شریک کاری به صورت کامل مشخص و تعریف شده است.

در این مقاله از دادواره قصد بررسی شرایط قرارداد شراکت و همکاری میان دو نفر را داریم.

 

قرارداد همکاری و موارد الزامی مندرج در قرارداد و شروط آن

 

پیشنهاد میکنم قبل از خواندن مطلب زیر مطالعه کنید : تهدید با چاقو و مجازات آن

 

جزئیات نگارش قرارداد شراکت و همکاری

در صورتی که یک قرارداد به خوبی تنظیم شود، می تواند سرمایه شما را حفظ نماید. به عنوان مثال اگر طرف مقابل قرارداد باعث به وجود آمدن آسیب به برند و یا شهرت شما شود، با توجه به شرایط قرارداد می‌توانید به سرعت آن را خاتمه دهید و یا به گونه ای جلوی ضرر را بگیرید. همچنین در حین انجام کار مطمئن می شوید که از برند و مالکیت معنوی شما محافظت می شود و طرف مقابل نیز در صورت استفاده از برند شما تعهداتی خواهد داشت. از این رو در صورت بروز هرگونه مشکل می توانید اقدام کرده و آن را برطرف کنید.

نحوه تنظیم قرارداد

نحوه نوشتن قرارداد بین دو نفر به این صورت است که پس از ذکر دقیق مشخصات تمامی شرکا در مادۀ ۱ قرارداد، در مادۀ ۲ مبلغ کامل آوردۀ هر شریک به طور مفصل ذکر می‌شود. سپس آوردۀ هریک از شرکا به سهم الشرکه تبدیل خواهد شد. تا این مرحله، متن شراکت نامه ساده است و لازم است جزئیات بیشتری در آن نوشته شود. طریق نوشتن قرارداد بین دو نفر به این صورت است که پس از نوشتن مشخصات، میزان آوردۀ هر شریک و تبدیل آورده‌ها به سهم الشرکه، باید وضعیت شراکت در حالت سود و زیان مشخص شود.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : زنا با محارم چیست و مجازات آن چه می باشد؟

 

موارد الزامی مندرج در قرارداد

عنوان قرارداد

پس از ذکر نام خداوند، عنوان قرارداد از واجبات آن به شمار می آید. باید مشخص کنید که قرارداد شما از چه نوعی است، برای مثال قرارداد طراحی سایت، قرارداد استخدام، قرارداد فروش تجهیزات صنعتی برق مانند تجهیزات بانک خازنی و … .

طرفین قرارداد

پس از این که نوع قرارداد مشخص شد، باید در بند طرفین قرارداد، مشخصات شناسنامه ای و کد ملی هر دوطرف به طور کامل به همراه آدرس و شماره تلفن منزل و همراه به صورت دقیق و کامل ذکر شود. در صورتی که اطلاعات ذکر شده تغییر کرد، طرفین موظف هستند آن را در پیوست قرار داد درج کنند. (طرف اول، طرف دوم و …)

در نظر داشته باشید در شرایطی که فردی به عنوان نماینده و وکیل فرد دیگری قرارداد را تنظیم می کند، باید مشخصات خود را مانند طرفین قرارداد با عنوان وکیل، نماینده و … در متن ذکر کند.

موضوع قرارداد

موضوع قرارداد یکی از مهم ترین بندهای هر قراردادی است که ماهیت کاری که هر دوطرف ملزم به انجام آن هستند را روشن می کند. موضوع قرارداد هر چه که باشد (فروش، ساخت، نگه داری، واگذاری، حق استفاده، مشارکت و …) باید در این بند به طور کامل، دقیق و واضح بیان شود. به عنوان مثال خرید کنتاکتور، کلید های اتوماتیک و …

مدت قرارداد

یک قرارداد حقوقی و درست باید شامل مدت زمان شروع و پایان باشد. زمان قرارداد می تواند محدود یا نامحدود باشد به همین دلیل باید به طور دقیق زمان آن مشخص شود.

مبلغ قراداد

مبلغ قراداد می تواند دقیق و یا به صورت برآورد باشد، باید در قرارداد نحوه پرداخت و دریافت و همچنین زمان پرداخت ها به طور کامل و دقیق ذکر شود. بیشتر دعاوی حقوقی به دلیل مسائل مالی اتفاق می افتد. بنابراین در صورتی که همه موارد مالی به درستی در این بند مشخص شود، می توانید در دادگاه پیروز باشید. توجه داشته باشید که می توانید نحوه پرداخت مبلغ قرارداد را در بند جداگانه ای ذکر کنید.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : همجنسگرایی از نظر قانون چیست و مجازات ان چه می باشد؟

 

شروط و تعهدات در نگارش قرارداد همکاری

در متن قرارداد باید تعهدات طرفین نیز علاوه بر موضوع آن مشخص شود. در قرارداد های پیمانکاری با توجه به شرایط عمومی پیمان، در ابتدا تعهدات پیمانکار و بعد از آن تعهدات کارفرما ذکر می شود. اما در سایر انواع قرارداد ها درج تعهدات اختیاری و به صورت توافقی انجام می شود و هر کدام در یک بند و ماده جداگانه درج می شود.

 

قرارداد همکاری و موارد الزامی مندرج در قرارداد و شروط آن

 

در‌زمان تنظیم قرارداد شراکت خود، برای این سوالات پاسخ داشته باشید:

  1. آیا تمام شرکا در زیان وارد شده به شراکت کاری سهیم خواهند بود؟
  2. آیا همۀ شرکا مسئول پرداخت خسارت‌های وارد شده به اموال شراکت هستند؟
  3. میزان مسئولیت هریک از آن‌ها چقدر است؟
  4. آیا به صورت مساوی است یا با توجه به سهم الشرکه برای پرداخت ضرر و زیان اقدام می‌شود؟
  5. پولی که در شراکت رد و بدل می‌شود چگونه صرف خواهد شد؟

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، لازم است مدت زمان شراکت کاری را با دقت مشخص کنید.

 

همچنین لازم است در مورد ادامۀ شراکت نیز، قواعد روشن و مشخصی در متن قرارداد وجود داشته باشد:

  1. آیا قرارداد تمدید می‌شود؟
  2. تمدید قرارداد به صورت غیر ارادی و خود به خود است یا نیازمند توافق قبلی شرکا است؟
  3. توافق باید تا چه زمانی قبل از پایان مدت قرارداد فعلی انجام شود؟

پس از نوشتن این موارد لازم است که موضوعاتی مثل نحوۀ حل اختلاف قراردادی نیز بررسی شود:

  1. آیا اختلاف‌های آینده با مراجعه به دادگاه حل و فصل می‌شود؟
  2. آیا مرجعی به عنوان داور، اختلافات را بررسی و تصمیم گیری می‌کند؟
  3. مدت تصمیم گیری این مرجع چقدر است؟

 

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد قرارداد مشارکت و همکاری و شرایط آن صحبت کنیم ، در این موضوع اگر سوال و یا مشکلی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از آن ها بپرسید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)