وکالت نامه عادی چیست؟شرایط تایید وکالت نامه عادی چه می باشد؟

وکالت نامه عادی چیست؟شرایط تایید وکالت نامه عادی چه می باشد؟

وکالت نامه عادی چیست؟شرایط تایید وکالت نامه عادی چه می باشد؟

پسندیدم 0
۲

وکالت در لغت به معنای واگذار کردن ، اعتماد کردن و تکیه کردن به شخصی است . ماده ی ۶۵۶ قانون مدنی در تعریف عقد وکالت این طور بیان می کند : « وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینماید . » بنابراین مطابق تعریف این ماده اثر عقد وکالت اعطای نیابت است ، یعنی موکل اقدام شخص وکیل را در انجام اعمال حقوقی به منزله ی اقدام خود می داند و به او اختیار می دهد که به نام و حساب موکل در آن امور تصرفاتی انجام دهد .

در معنای خاص کلمه وکیل به شخصی گفته می شود که با داشتن پروانه ی وکالت یا عضویت در یکی از کانون های وکلای دادگستری یا مرکز قوه قضاییه از طرف اشخاص حقیقی یا حقوقی ( دولتی یا غیر دولتی ) دفاع از حقوق موکل و پاسخ به ادعا‌ها و دلایل و ارائه آن‌ها را در دادسرا‌ها و دادگاه‌ها و اداره‌های ثبت اسناد و املاک قبول می‌کند . در نتیجه در تعریف خاص وکالت ، فقط وکیل دادگستری یا نماینده حقوقی سازمان‌های دولتی یا مدیر شرکت در چارچوب اختیارات قانونی از سوی شرکت یا موسسه مربوطه می‌توانند در مراجع قضایی، ثبتی و اداری، از طرف موکل یا شرکت یا موسسه یا مرکزی که نمایندگی داده است، حاضر شود .

قرارداد بین وکیل و موکل باید در قالب وکالتنامه ای تنظیم شود که در آن مواردی مثل حق الوکاله ی وکیل ، اختیارات وکیل و مشخصات موکل بیان شود . به موجب ماده ی ۳۴ قانون آِین دادرسی مدنی دو نوع وکالتنامه متصور است :

۱) وکالت نامه رسمی : این نوع وکالت نامه در دفتر اسناد رسمی و در قالب سند رسمی منعقد می شود .

۲) وکالت نامه عادی : در صورتی که وکالت نامه سند رسمی منعقد نشود ، وکالت نامه ی عادی است که در صورت تایید مراجع ذیصلاح معتبر ، قانونی و قابل استناد خواهد بود .

اما شرایط تایید وکالت نامه ی عادی چیست و در صورت وجود چه شرایطی وکالت نامه ی عادی به تایید مراجع می رسد و قابل استناد خواهد بود ؟ در این مقاله از دادواره به بررسی پاسخ این سوال می پردازیم .

قبل از خواندن این مقاله به طور کامل پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : شرایط انقضای قرارداد وکالت چیست؟ 

وکالت نامه عادی

وکالت نامه عادی

وکالت نامه عادی و شرایط تایید آن :

همان طور که پیش تر گفتیم ، ماده ی ۳۴ قانون آیین دادرسی مدنی در راستای پیش بینی انواع وکالت نامه ها و همچنین شرایط وکالت نامه ی عادی تنظیم شده است . به موجب این ماده : « وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیر رسمی باشد. در صورت اخیر، درمورد وکالتنامه های تنظیمی در ایران، وکیل می تواند ذیل وکالتنامه تایید کند که وکالتنامه را موکل شخصا در حضور او امضا یا مهر کرده یا انگشت زده است .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : حدود اختیارات وکیل در قانون و وکالت نامه چطور مشخص می شود؟

در صورتیکه وکالت در خارج از ایران داده شده باشد باید به گواهی یکی از مامورین سیاسی یاکنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد. مرجع گواهی وکالتنامه اشخاص مقیم در کشورهای فاقدمامور سیاسی یا کنسولی ایران به موجب آیین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری باهمکاری وزارت امور خارجه ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهدرسید. اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود، مراتب در صورتجلسه قید و به امضای موکل می رسد و چنانچه موکل در زندان باشد، رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او راتصدیق نمایند .

تبصره- در صورتی که موکل امضا، مهر یا اثرانگشت خود را انکار نماید، دادگاه به این موضوع نیز رسیدگی خواهد نمود . »

وکالت نامه عادی

وکالت نامه عادی

بنابراین مطابق این ماده شرایط وکالت نامه ی عادی به ترتیب زیر است :

۱) اگر وکالت نامه عادی باشد و در ایران تنظیم شده باشد، وکیل باید زیر وکالت نامه تایید کند که موکل شخصا وکالت نامه را امضا کرده است .

۲) اگر وکالت نامه عادی باشد و در خارج از ایران تنظیم شده باشد، یکی از مأمورین سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران باید وکالت نامه عادی را تایید کرده باشدذ.

۳) اگر وکالت نامه عادی باشد و در جلسه دادرسی دادگاه داده شده باشد، باید ضمن صورتجلسه ذکر شده باشد و به تایید موکل برسد .

۴) گر وکالت نامه عادی باشد و موکل در زندان باشد، رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او را تصدیق نمایند .

جمع بندی :

در این مقاله به بررسی وکالت نامه ی عادی و شرایط تایید آن پرداختیم . در این زمینه اگر نیازی به مشاوره حقوقی در مشهد داردید میتوانید روی خدمات دادواره حساب باز کنید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
  1. author
    عباس خادم عباسی
    ۲۹/۰۵/۰۰

    با سلام وعرض ادب.بنده از داخل زندان وکالت فروش یک واحد از سه واحد اپارتمان نیمه کاره را به شریکم دادم البته باحکم دادگاه گزارش اصلاحی. ایشون کل ملک را فروخته بعد از ده ماه برای من ابلاغیه اومده خریدار دادخواست امتناع انتقال سند رسمی در دفتر خانه داده. ایا در اینجا من مقصر هستم من که در زندان بودم در اصل وکیل به دفتر خانه که مجوز ورود به زندان دارد رفته واز دادیاری زندان اجازه ورود به زندان هم گرفته اما دیگه به دفتر خانه مراجعه نکرده البته قبل از معامله باید این کارو میکرده ولی بعد از فروش این کارو کرده اگر محضر به زندان میامد من میگفتم که طبق گزارش اصلاحی ونمیتونست بیشتر از یک واحد بفروشه حالا خریدار میتونه بر علیه من دادخواست بده بدونه اینکه به من اطلاع داده باشند یا محضر اگر به زندان آمده بود ومن امتناع میکردم ایا این شکایت بی اساس نیست. با تشکر فراوان

    • author
      arefe barzegar
      ۲/۰۶/۰۰

      سلام وقت بخیر
      با توجه به اینکه وکیل شما خارج از اختیارات عمل کرده و نسبت به آنچه وکالت نداشته معامله کرده و در حال حاضر خریدار دعوای الزام به سند علیه شمارو مطرح کرده، شما می توانید دعوای تقابل بطلان معامله علیه وکیل و خریدار اقامه کنید.

جای تبلیغات شما اینجاست:)