مخالفت مرد با طلاق از طرف زن چگونه است و مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن چیست؟

مخالفت مرد با طلاق از طرف زن چگونه است و مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن چیست؟

مخالفت مرد با طلاق از طرف زن چگونه است و مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن چیست؟

پسندیدم 0
۰

امروزه رایج ترین و یکی از پر چالش ترین پرونده های در حال بررسی در دادگاه های خانواده به موضوع طلاق مربوط می شود . مطابق ماده ی ۱۱۳۳ قانون مدنی که بیان می کند : « مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید . » بنابراین حق طلاق در قوانین ایران برای مرد شناخته شده است . اما در مواد ۱۱۱۹ ، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی نیز شرایطی را برای طلاق از سمت زن بیان کرده است . از جمع این موارد به این نتیجه می رسیم که اصل بر حق طلاق داشتن مرد است و زن تنها در صورت ارائه ی دلایل محکمه پسند و اثبات مواردی مثل عسر و حرج ، غیبت شوهر ، عدم پرداخت نفقه و یا شروط دوازده گانه ی مندرج در دفترچه های نکاحیه در صورتی که مرد آن ها را امضا کرده باشد می تواند حکم طلاق را بگیرد .

بنابراین یکی از سوالاتی که ممکن است در این صورت پیش بیاید این است که اگر مرد با طلاق از طرف زن مخالف باشد تکلیف زن چیست ؟ آیا مخالفت مرد با طلاق از طرف زن باغث عدم امکان طلاق از سوی او می شود ؟

در این مقاله از دادواره به بررسی پاسخ این سوال خواهیم پرداخت .

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : محکوم له ؛ محکوم علیه و محکوم به چه کسانی هستند؟

مخالفت مرد با طلاق از طرف زن

مخالفت مرد با طلاق از طرف زن

مخالفت مرد با طلاق از طرف زن :

همان طور که گفتیم در موارد پیش بینی شده در قانون زن می تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهد . به این صورت که زن خواهان طلاق باید علاوه بر ارائه ی دلیل در فرم دادخواست طلاق و اثبات دلیل خود در دادگاه خانواده ، تشریفات طلاق را نیز مثل ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق ، گذراندن جلسات مشاوره قبل از طلاق ، دادخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تنظیم و ثبت کند .

هنگام ارائه ی دادخواست طلاق از سوی زن به دفاتر خدمات قضایی ، نیازی به اجازه ی شوهر نیست و زن می تواند در هر زمانی دادخواست خود را ارائه دهد . اما در صورتی که زن دلایل محکمه پسندی که قبل تر اشاره کرده باشیم نداشته باشد و یا نتواند آن دلایل را به اثبات برساند ، قطعا در صورت مخالفت مرد با طلاق ، روند طلاق با مشکل مواجه خواهد شد و مخالفت او تاثیر گذار خواهد بود .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : در قانون مجازات اسلامی تفاوت پرداخت دیه زن و مرد به چه صورت است؟

مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن :

۱)ابتدا در دادگاه بدوی به پرونده ی طلاق زن رسیدگی شده و حکم صادر می شود .

۲) در صورتی که هر یک از طرفین نسبت به حکم صادر شده اعتراضی داشته باشند می توانند نسبت به آن اعتراض کرده و پرونده مجددا در دادگاه تجدید نظر رسیدگی خواهد شد .

۳) در نهایت در صورتی که نسبت به حکم صادر شده در دادگاه تجدید نظر نیز اعتراضی وارد شود ، پرونده برای رسیدگی نهایی به دیوان عالی کشور فرستاده می شود .

بنابراین همانطور که قبل تر هم گفتیم مرد در هر یک از این مراحل می تواند نسبت به رای صادره اعتراض داشته و مخالفت خود را با طلاق از طرف زن بیان کند ، در چنین شرایطی روند رسیدگی به درخواست زن طولانی تر خواهد شد و از موجبات اطاله دادرسی خواهد بود ، اما در صورتی که دلایل زن به نظر دادگاه محکمه پسند بوده و قابل اثبات باشد مانع از تحقق طلاق نخواهد بود .

جمع بندی :

در این مقاله به بررسی تاثیر مخالفت مرد با طلاق از طرف زن پرداختیم و اثر آن را در هر یک از مراحل رسیدگی به طلاق از طرف زن بیان کردیم . در این مورد اگر هنوز هم سوالی دارید میتوانید از طریق مشاوره حقوقی دادواره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)