ترک منزل توسط زن و عواقب آن در قانون

ترک منزل توسط زن و عواقب آن در قانون

ترک منزل توسط زن و عواقب آن در قانون

پسندیدم 0
۰

مطابق قانون مدنی به محض انعقاد عقد نکاح زن و شوهر دارای وظایف و تکالیفی می شوند که عدم انجام هر یک از آن ها ضمانت اجرای قانونی خاصی دارد. یکی از این تکالیف که پس از نکاح بر عهده ی زن قرار می گیرد، تمکین است.

تمکین در معنای کلی آن این است که زن وظایف خود را نسبت به شوهر انجام دهد و از او در حدود قانون و عرف اطاعت کرده و ریاست شوهر را در خانواده بپذیرد و در صورت عدم تمکین ناشزه محسوب می شود.

یکی از مصادیقی که می توان برای عدم تمکین عنوان کرد، ترک منزل توسط زوجه است و ما در این مقاله از دادواره قصد بررسی عواقب ترک منزل توسط زوجه را داریم.

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : آیا زوجین می توانند پرینت مکالمات و پیامک های همسر خود را دریافت نمایند ؟

ترک منزل توسط زوجه

ترک منزل توسط زوجه

ترک منزل توسط زوجه و عواقب آن :

همان طور که پیش تر بیان کردیم، پس از انعقاد عقد نکاح زوجه مکلف به تمکین از شوهر است . تمکین دارای دو مفهوم عام و خاص است : تمکین به معنای خاص یعنی زن نزدیکی و رابطه ی جنسی با شوهر را به طور متعارف بپذیرد و جز در مواردی که مانع موجهی داشته باشد از برقراری رابطه ی جنسی با او سر باز نزند و تمکین به معنای عام آن است که زن وظایف خود را نسبت به شوهر انجام دهد و از او در حدود قانون و عرف اطاعت کرده و ریاست شوهر را در خانواده بپذیرد. بنابراین یکی از مهم ترین مصادیق تمکین زن از شوهر را می توان تحت عنوان لزوم سکونت زن در محل اقامت زوج دانست که بر اساس آن ، اصولا زن باید در همان منزلی که شوهر تدارک دیده است سکونت کند و بدون اجازه یا رضایت او از منزل خارج نشود .

اما عواقب این امر چیست؟

۱) به سبب ایجاد عدم تمکین از سوی زن و در صورت اثبات آن ، حق مطالبه نفقه توسط زن از بین می رود و مرد دیگر الزامی بابت پرداخت نفقه به زوجه نخواهد داشت .

۲) اگر زوج بخواهد برای طلاق اقدام کند و عدم تمکین یا ترک منزل توسط زن به اثبات رسیده باشد ، دیگر حکم به تقسیم اموال و دارایی های مرد صادر نخواهد شد .

۳) اگر ترک منزل توسط زن که مصداق بارزی از عدم تمکین محسوب می شود در دادگاه به اثبات برسد ، مرد می تواند به دلیل عسر و حرج ناشی از تجرد ، در دادگاه دادخواست اجازه ازدواج مجدد ارائه نماید . در این صورت ، دادگاه ممکن است که اجازه ازدواج مجدد بدهد و با این حکم ، مرد می تواند نسبت به ازدواج مجدد اقدام کند .

۴)اما ترک کردن خانه توسط زن جرم تلقی نمی شود. بنابراین اگر چه ترک کردن خانه آثار حقوقی همچون نشوز زوجه و محرومیت از دریافت نفقه به وجود آورده و به مرد اجازه ازدواج مجدد می دهد ، اما مرد نمی توانددرخواست مجازات زن را به سبب ترک منزل داشته باشد .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : تاثیر مدرک تحصیلی بر میزان نفقه ی زن چگونه است؟

جمع بندی :

در این مقاله سعی کردیم در مورد عواقب ترک منزل توسط زوجه صحبت کنیم و آن را به طور کامل بررسی کنیم ، در این زمینه اگر مسئله ای دارید و یا ابهامی دارید فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دادواره در خدمت شماست.

 

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)