آیا همسر آزاری جرم است؟

آیا همسر آزاری جرم است؟

آیا همسر آزاری جرم است؟

پسندیدم 0
۰

عقد ازدواج عموما با هدف آغاز زندگی مشترک و ایجاد آرامش و همکاری میان زن و شوهر صورت می گیرد. اما متاسفانه از گذشته تا کنون یکی از عمده ترین مشکلات میان زوجین « همسر آزاری » است. هرچند که غالب افراد با شنیدن این واژه به یاد آزار زن از سوی شوهر می افتند اما آمار های متعددی وجود دارد که نشان می دهد این واقعه یک طرفه نیست و اگرچه با تعداد کمتر، اما آزار همسر از سوی زنان و علیه مردان نیز اتفاق می افتد.

هرچند که در حال حاضر با پیشرفت جوامع و رشد فرهنگ گفتگو و مراجعه به مشاورین و متخصصان از آمار همسر آزاری به تدریج کم شده اما میزان کاهش آن چشمگیر نبوده و همچنان در بسیاری از خانواده ها در حال وقوع است و تاثیرات آن را، چه روانی و چه جسمی، نمی توان نادیده گرفت.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : گرفتن مهریه در صیغه ۹۹ ساله و ازدواج موقت چگونه است؟

 

سوال مهمی که در زمان وقوع چنین اتفاقی برای افراد ممکن است مطرح شود این است که اصلا آیا همسر آزاری جرم است؟ به این معنا که اگر هر یک از زوجین مورد آزار همسر خود قرار بگیرند آیا می توانند اقدام به طرح شکایت کیفری و درخواست مجازات کنند؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.

 

ایا همسر آزاری جرم است؟

 

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : تفاوت غرامت و خسارت در چیست؟

دسترسی آسان به سرفصل ها

آیا همسرآزاری جرم است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در هیچ کجای قوانین کشورمان مجوزی برای ورود اذیت و آزار از سوی همسر چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی وجود ندارد. بنابراین اگر نفس عمل و آزار انجام شده در قانون جرم باشد اعم از ایجاد ضرب و جرح مثل کتک زدن و یا هرگونه آزار جسمانی دیگر یا اقدام به تهدید، توهین، افترا و امثال این ها که سبب اذیت و آزار روحی، روانی و حیثیتی شخص شده و یا هر گونه زیان معنوی دیگر، در صورت وقوع از سمت همسر ( چه زوج و چه زوجه ) نیز جرم تلقی شده و شخص مرتکب باید به مجازات آن محکوم شود.

قابل به ذکر است  ماده ی ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره های آن در بیان معنا و مفهوم زیان های معنوی و امکان دریافت خسارات ناشی از آن ها این طور بیان می کند:« شاکی می تواند جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.

 

به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟

کارشناسان حقوقی دادواره آماده پاسخگویی به شما هستند.

اینجا کلیک کنید!

 

تبصره ۱- زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. دادگاه می تواند علاوه بر صدور حکم به جبران خسارت مالی، به رفع زیان از طرق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن حکم نماید.

تبصره ۲- منافع ممکن الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرائم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی شود.»

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : تفاوت شلاق حدی و تعزیری در چیست؟

 

بنابراین هر یک از زوجین در صورتی که مورد آزارهای جسمانی و روانی از سوی همسر خود قرار بگیرند می توانند با مراجعه به یک وکیل یا مشاور حقوقی و با در نظر گرفتن عناوین مجرمانه ی آن اعمال اقدام به طرح شکایت، مطالبه ی دیه و حتی مطالبه ی خسارت نمایند.

 

جمع بندی :

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که آیا همسر آزاری جرم است یا خیر و سعی کردیم آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم ، در این زمینه شما نیز اگر مورد و یا مسئله ای دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین با کارشناسان دادواره در ارتباط باشید و مشکل خود را حل کنید

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)