اولین و مهم ترین شرط برای الزام تهیه مسکن، در نظر گرفتن شان زن و شرایط زندگی پیشین او است. در شرایطی که زوج از تهیه مسکن در شان زوجه شانه خالی کند، زوجه می تواند به دادسرا مراجعه کرده و دادگاه با فرستادن مددکار، شرایط زندگی را بررسی کرده و حکم صادر می کند. در صورتی که مرد از اجرای حکم سرپیچی کند، زن می تواند با ارائه درخواست کیفری نفقه، گواهی عدم امکان تمکین بگیرد. پس از گرفتن این حکم، حتی ممکن است مرد محکوم به حبس شود.
دسترسی آسان به سرفصل ها
دادخواست الزام به تهيه مسكن مستقل
زوجه می تواند در صورت عدم تهیه مسکن مناسب، از طریف دفاتر خدمات قضایی طرح دعوا کرده و فرم الزام به تهیه مسکن مستقل را به دادگاه خانواده ارائه دهد. در این روش تنها به سند ازدواج، شناسنامه و کارت ملی نیاز است.
نحوه اثبات دعوای الزام زوج به تهیه مسكن مستقل
با طرح دعوا توسط زوجه، دادگاه تشکیل جلسه می دهد. در چنین حالتی ممکن است مرد نیز دعوای الزام به تمکین را در دادگاه مطرح کند. دادگاه با انجام تحقیقات و بررسی هر دو شکایت در گام اول سند اجاره یا مالکیت مسکن را از زوج مطالبه می کند، اگر چنین سنی وجود داشته باشد دادگاه ممدکاری را برای تحقیق کارشناسی به منزل مدنظر می فرستد. اگر نظر مددکار اینگونه باشد که مسکن موجود در شان زوجه است، قاضی زن را الزام به تمکین می کند ولی اگر اینگونه نباشد، قاضی مرد را ملزم به تهیه مسکن مستقل در شان زوجه می نماید.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : در چه صورتی پرداخت نکردن مهریه حکم زندانی دارد؟
جمع بندی :
در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد الزام زوج به تهیه مسکن صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و یا مشکلی داشتید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را به طور واضح از ما بپرسید.