جرم روزه خواری در ملاعام چیست؟

جرم روزه خواری در ملاعام چیست؟

جرم روزه خواری در ملاعام چیست؟

پسندیدم 0
۰

جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک کشور اسلامی بخش زیادی از قوانین و مقررات خود را بر پایه اسلام و علی الخصوص فقه امامیه تنظیم کرده است. به همین جهت در بسیاری از مواقع با مواد قانونی و جرم انگاری هایی از سوی قانونگذار مواجه می شویم که ریشه شرعی دارند.

یکی از این موضوعات بحث روزه خواری است که این روزها با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، برای بسیاری از افراد این سوال مطرح می شود که آیا روزه خواری جرم است؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوال می پردازیم.

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : فهرست جرائم قابل گذشت

جرم روزه خواری در ملاعام چیست؟

آیا روزه خواری جرم است و جرم روزه خواری چیست؟

به موجب ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲: «هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.» بنابراین برای پاسخ به این سوال که آیا روزه خواری جرم است یا خیر، باید ببینیم که آیا ماده قانونی در این مورد وضع شده است یا خیر؟

در قانون مجازات اسلامی، ماده ای که به طور خاص در خصوص جرم انگاری عمل روزه خواری و تعیین مجازات برای آن تنظیم شده باشد وجود ندارد، اما قانون گذار در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) طبق یک قاعده کلی برای تظاهر به عمل حرام مجازات تعیین کرده است. به موجب این ماده: «هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴)‌ ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید فقط به‌حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

هر چند که این ماده، به دلیل دایره شمول گسترده کلمات و عبارات به کار رفته در آن، با تفسیر مضیق و محدود و تفسیر به نفع متهم مغایرت دارد و به قاضی امکان تفسیر موسع و حتی تفسیر به ضرر متهم را می دهد اما به هر حال تا زمان اصلاح یا تغییر این ماده، اجرای آن ضروری است.

بنا بر این با توجه به متن ماده و توضیحاتی که گفته شد و از آنجایی که عمل روزه خواری از دید اسلام عملی حرام است، می توان گفت شخص روزه خوار به استناد این ماده مورد تعقیب و مجازات قرار می گیرد. البته توجه داشته باشید که به تصریح ماده، اگر عمل روزه خواری علنا و در انظار و اماکن عمومی صورت بگیرد جرم است. بنابراین اشخاصی که به هر دلیلی روزه نیستند اما در ملاء عام و اماکن عمومی، به صورت علنی روزه خواری نمی کنند مشمول مجازات این عمل قرار نمی گیرند.

علاوه بر این، هر چند که در متن ماده عبارت «علاوه بر کیفر عمل» بیان شده است اما از آنجایی که در سایر قوانین و در سایر مواد قانون مجازات اسلامی مجازاتی برای روزه خواری تعیین نشده، لذا میزان مجازات روزه خواری در ملاء عام، صرفا میزان مجازات مذکور در متن ماده ۶۳۸ است.

جرم روزه خواری در ملاعام چیست؟

جمع بندی

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد جرم روزه خواری صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوالی داشتید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در مشهد با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از وکلای ما بپرسید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)