آيا طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی امكان پذير است ؟

آيا طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی امكان پذير است ؟

آيا طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی امكان پذير است ؟

پسندیدم 0
۰

طلاق واژه ای آشنا برای همه ی ما و به معنای به پايان رسيدن زندگی مشترك است. متاسفانه در جوامع امروزی بنا به د لايل مختلفی آمار طلاق بالا رفته و بسياری از خانواده ها با اين پديده مواجه می شوند . درباره ی طلاق نظرات متفاوتی ارائه شده ، عده ای آن را زيان آور و خطرناك هم برای جامعه و هم برای زوجين و فرزندان آن ها می دانند و عده ای نيز وجود آن را برای جامعه مفيد تلقی می كنند . در نهايت امروزه نمی توان طلاق را از نظر اجتماعی به كلی محكوم كرد ، شكی نيست كه طلاق امر ی ناپسند است ولی در زندگی مشترك گاهی شرايطی پيش می آيد كه ادامه ی آن غير ممكن به نظر می رسد و در اين مواقع طلاق به عنوان راه حلی برای پايان مشكات زوجين می تواند كارساز باشد.

يكی از رايج ترين علت هايی كه گاهی زوجين هنگام مراجعه به وكلا يا دادگاه برای درخواست طلاق خود بيان می كنند ، عدم تفاهم اخاقی است . فارغ از علت چنين رخدادی و اهميت بالای اين موضوع در زندگی مشترك ، سوالی كه از منظر حقوقی مطرح می شود اين است كه آيا اصا امكان طلاق به دليل عدم تفاهم اخاقی وجود دارد ؟ در اين مقاله از دادواره به بررسی پاسخ اين سوال خواهيم پرداخت .

طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی

طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : آیا ازدواج و طلاق صوری جرم است ؟

آيا طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقی امكان پذير است ؟

از آن جايی كه در قوانين ايران به تبعيت از فقه اماميه ، حق طلاق صرفا برای مرد پيش بينی شده و زن تنها در صورت اثبات عسر و حرج يا اثبات يكی از شروط دوازده گانه ی ازدواج می تواند درخواست طلاق داشته باشد ، بنابراين صرف اين كه زن بدون اثبات هر يك از موارد مذكور يا داشتن وكالت در طلاق، بيان كند كه درخواست طلاق او بر مبنای عدم تفاهم اخلاقی است ، درخواست او مسموع نخواهد بود . مگر اين كه درخواست طلاق با توافق همسر خود و به صورت طلاق توافقی مطرح شود .

اما طلاق از طرف مرد، نيازمند دليل نيست اگرچه قاضی رسيدگی كننده به رای در مورد علت طلاق از زوج يا وكيل او جويا خواهد شد و چه بسا كه تلاش كند كه رفع كدورت بين زوجين انجام شود ولی واقعيت اين است كه حتی مرد بی دليل موجه هم می تواند با پرداخت حقوق مالی همسر از دادگاه تقاضای طلاق كند. به عبارت ديگر امكان رد كردن دعوای طلاق زوج به دليل نداشتن دليل موجه امكان پذير نيست. اگر هم دادگاه خانواده ای چنين حكمی صادر كند در دادگاه های عالی تر (تجديد نظر و ديوان) نقض می شود .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : شرایط طلاق غیابی از غیاب مفقودالاثر چیست؟

جمع بندی :

در اين مقاله به پاسخ اين سوال كه آيا طلاق به دليل عدم تفاهم اخاقی امكان پذير است يا خير پاسخ داديم . دقت داشته باشيد كه با توجه به موارد بيان شده به جهت بحث اثباتی درخواست طلاق از سوی زوجه ، اين دعوا يكی از تخصصی ترين دعاوی خانواده محسوب می شود و بهتر است كه قبل از طرح آن با يك وكيل مجرب در اين زمينه مشورت كنيد . فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی در مشهد دادواره همواره در خدمت شماست.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)