براساس آمار منتشر شده از سال ۱۳۹۲ تا به امروز تعداد زیادی ازدواج مر ایرانی با اتباع خارجی در دفتر اسناد ایران ثبت شده است. این نوع ازدواج، شرایط برگزاری و ثبت آن قواعد و آداب مختص به خود را دارد. طبق قوانین ایران ثبت ازدواج باید با اجازه دولت انجام شود.
در اکثرا کشورهای دنیا مبحث ازدواج و طلاق جزء احوال شخصیه محسوب میشود. اشخاص دارای تابعیت هر کشوری برای امر ازدواج تابع قوانین کشور خود هستند مثلا ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی و در مواردی نیز محدودیت هایی وجود دارد. به همین دلیل عدم آگاهی از روند ثبت اینگونه ازدواج ها می تواند خود مسائلی را به وجود آورد که ما در این مقاله از دادواره قصد بررسی آن را داریم.
پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : نحوه ثبت شکایت و رسیدگی در شوراهای حل اختلاف چگونه است ؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی
زن خارجی با تابعیت هر کشوری پس از ازدواج با یک مرد ایرانی میتواند در صورت خواست خودش تابعیت ایرانی کسب کند و پس از آن دیگر تبعه ایران محسوب می شود. این عمل کاملا اختیاری بوده و با ازدواج اجباری بر او وارد نمی شود.
یک مرد ایرانی برای ازدواج با زن تبعه خارجی، ابتدا باید تقاضای ثبت ازدواج خود را به وزارت کشور و اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی ارائه کند. زن تبعه خارجی باید حتما داری کارت هویت ویژه اتباع خارجی باشد. این وزارت خانه با استعلام از وزارت اطلاعات می بایستی هویت و صلاحیت زن را تایید نماید و در نهایت با صدور مجوز ثبت ازدواج توسط مراجع مربوطه، ازدواج را ثبت و برای زن خارجی شناسنامه صادر میکنند.
همچنین زنان خارجی پس از ازدواج با مرد ایرانی همانطور که در بالا اشاره کردیم می توانند تابعیت ایرانی دریافت کنند ولی پس از صلاق با فوت همسر(مرد) ایرانی شرایطی فراهم است که می توانند به تابعیت اول خود برگردند و باید این امر مهم را به وزارت خارجه به صورت کتبی اطلاع دهند. اما اگر زن خارجی از همسر ایرانی خود فرزندانی دارد این امر مشکل ساز میشود زیرا باید تا زمانی که فرزندان خود را به سن ۱۸ سالگی برساند صبر کند تا به تبعیت اول خود برگردد. تنها پس از اتمام ۱۸ سالگی فرزندان است که میتواند اقدامات لازم را انجام دهد.
شرایط فرزندان حاصل از ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی چیست
خوشبختانه در این مورد قواعد سخت گیرانه ای وجود ندارد و تنها در ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی است که فرزندان برای داشتن تابعیت ایرانی باید تا اتمام ۱۸ سالگی صبر کنند. اما فرزندان حاصل از ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی نیز ایرانی خواهد بود و مادر خارجی و تابعیت او در تابعیت فرزندان نقشی ندارد
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : گرفتن مهریه در صیغه ۹۹ ساله و یا ازدواج موقت چگونه است ؟
مدارک لازم جهت ثبت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی:
۱-زوجین باید نامه ثبت ازدواج خود را تکمیل کنند.
۲-ارائه اصل شناسنامه و همچنین عکس دار بود آن توسط زوج(مرد ایرانی)
۳-ارائه اصل گذرنامه معتبر زوجه(زن خارجی)
۴-زوجین باید با ارائه اصل گواهی بهداشت، سلامت کامل خود را و نداشتن بیماری های واگیردار نظیر ایدز، هپاتیت و … را اثبات می کنند.
۵- اگر زوجه یعنی زن خارجی غیر مسلمان باشد باید مسلمان شده و گواهی تشرف به اسلام را ارائه کند.
۶-زوجین باید اصل گواهی ازدواج شرعی خود را که از مراکز اسلامی مورد قبول صادر شده است، ارائه دهند.
۷- زوجین باید اصل گواهی ازدواج محلی خود را که از مقامات ذی صلاح کشورصادر شده است، ارائه دهند.
۸-ارائه اصل گواهی تولد برای زوجه
۹- تعداد عکس ارائه شده برای مرد سه قطعه و برای زن خارجی ۶ قطعه می باشد.
۱۰- مطابق بخشنامه تعرفه کنسولی بااید هزینه این ثبت ازدواج را پرداخت کنند.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی در چیست؟
جمع بندی :
در این مقاله درمورد شرایط و چگونگی ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی را شرح دادیم ، در این زمینه اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین دادواره با ما در ارتباط باشید.