زنا با محارم چیست و مجازات آن چه می باشد؟

زنا با محارم چیست و مجازات آن چه می باشد؟

زنا با محارم چیست و مجازات آن چه می باشد؟

پسندیدم 0
۰

زنا به عنوان یکی از مهم ترین جرایم علیه عفت عمومی است که در قوانین کیفری ایران به عنوان یک جامعه اسلامی و به تبعیت از متون فقهی برای آن جرم انگاری شده و مجازات تعیین شده است. یکی از انواع زنا که سنگین ترین مجازات یعنی اعدام برای آن پیش بینی شده است زنای با محارم است. اینکه محارم در قوانین شامل چه کسانی هستند و زنای با محارم شامل چه کسانی می شود مطلبی است که در این مقاله از دادواره قصد داریم به آن بپردازیم.

 

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن بقیه مطلب مطالعه کنید : زنا چیست و مجازات آن چه می باشد؟

 

محارم چه کسانی هستند؟

در درن اسلام محارم به سه دسته تقسیم می شوند:

  • محارم نسبی مانند: مادر، پدر، جد، جده، دختر و فرزندان و نوادگان آنها است. برادر و فرزندان و نوادگان آنها، عمو و عمه و خاله و دايي، عمو، عمه، خاله و دايىِ پدر و مادر.
  • محارم رضاعی: بعضى از زن ها از راه شيرخوارگى با بعضى از مردها محرم مى شوند. البته دارای شرایطی است که در مقاله مربوط به قرابت رضاعی آمده است.
  • محارم سببی از راه ازدواج: مادر زن و پدر شوهر، دختر زن و پسر شوهر،زن پدر (نامادرى) ،زن پسر، يعنى عروس و شوهر دختر.

مبنای این دسته بندی نیز آِه ۲۳ سوره نساء است که خداوند در آن زنای با محارم را ممنوع بیان کرده و اینطور می فرماید:«

حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهَاتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَوَاتُكُمْ وَعَمَّاتُكُمْ وَخَالَاتُكُمْ وَبَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهَاتُكُمُ اللَّاتِي أَرْضَعْنَكُمْ وَأَخَوَاتُكُمْ مِنَ الرَّضَاعَةِ وَأُمَّهَاتُ نِسَائِكُمْ وَرَبَائِبُكُمُ اللَّاتِي فِي حُجُورِكُمْ مِنْ نِسَائِكُمُ اللَّاتِي دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَمْ تَكُونُوا دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَحَلَائِلُ أَبْنَائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلَابِكُمْ وَأَنْ تَجْمَعُوا بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا 

حرام شد برای شما ازدواج با مادر و دختر و خواهر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادران رضاعی و خواهران رضاعی و مادر زن و دختران زن که در دامن شما تربیت شده‌اند اگر با زن مباشرت کرده باشید و اگر دخول با زن نکرده (طلاق دهید) باکی نیست که (با دختران او) ازدواج کنید و نیز حرام شد زن فرزند صلبی (نه زن پسر خوانده شما) و نیز حرام شد جمع میان دو خواهر مگر آنچه پیش از نزول این حکم کرده‌اند که خدا از آن درگذشت. زیرا خداوند در حق بندگان بخشنده و مهربان است.»

 

زنای با محارم و مجازات آن

زنای با محارم:

همانطور که در مقالات پیشین هم بیان کردیم؛ زنا در ماده ی ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی به این صورت تعریف شده است:«زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد .

تبصره ۱ _ جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قُبُل و دُبُر زن محقق می شود .

تبصره ۲ _ هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد ، زنا محقق است لکن نابالغ مجازات نمی شود و حسب مورد به اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در کتاب اول این قانون محکوم می گردد.»

ر صورتی که این نوع عمل جنسی میان دو شخصی که رابطه محرمیت با یکدیگر دارند اتفاق افتاده باشد ، جرم زنا با محارم شکل می گیرد . اما در صورتی که این حد از رابطه جنسی ( دخول آلت جنسی مرد ) صورت نپذیرفته و محدود به اعمال جنسی دیگر از قبیل هم آغوشی یا مسائلی از این قبیل باشد ، دیگر جرم زنا با محارم محقق نشده است و آن را صرفا می توان رابطه نامشروع با محارم – و نه زنای با محارم – تلقی کرد.

 

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : مجازات فرار از سربازی چیست؟

 

مجازات زنای با محارم

ماده ی ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی به بیان مواردی از زنا که مجازات آن اعدام است پرداخته است و طبق بند اول این ماده، زنای با محارم نسبی و زنای با زن پدر موجب مجازات اعدام است اما در خصوص سایر موارد زنا ( از جمله زنا با محرم رضاعی و یا زنا با سایر خویشاوندان سببی ) حکم اعدام مقرر نشده است . بنابراین ، در این گونه موارد مجازات جرم زنا به تناسب موضوع قابل اعمال خواهد بود ؛ یعنی اگر مرتکب زنا محصن باشد ( یعنی دارای همسر دائمی باشد ) ، به مجازات رجم ( سنگسار شدن ) محکوم می شود ، ولی اگر مرتکب یا مرتکبین زنا محصن نباشند ( دارای همسر دائمی نباشند ) به صد ضربه شلاق محکوم می شود.

 

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد زنا با محارم توضیح دهیم و مجازات آن را به طور کامل بررسی کردیم در این زمینه اگر مشکل و یا سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد دادواره با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را از کارشناسان ما بپرسید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)