امروزه حجم زیادی از پرونده ها و دعاوی خانوادگی به رابطه ی نامشروع یکی از طرفین برمی گردد . رابطه نامشروع به موجب قانون مجازات از جرایم منافی عفت محسوب شده و برای آن مجازات تعیین شده و از این جهت که باعث بر هم زدن نظم و امنیت عمومی جامعه می شود نیازی به شاکی خصوصی هم ندارد .
در تعریف رابطه نامشروع می توان گفت : هرگاه زن و مرد بالغی که رابطه ی زوجیت بین آن ها وجود ندارد ، اقدام به ایجاد رابطه ای خارج از حدود شرعی و قانونی کنند مرتکب جرم رابطه نامشروع شده اند .
اما یکی از رایج ترین سوالاتی که ممکن است در راستای روابط نامشروع پیش بیاید ، این است که آیا رابطه ی نامشروع از طریق پیامک هم مشمول این عنوان مجرمانه می شود یا نه ؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ اثبات آن به چه نحوی است ؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی پاسخ این سوالات بپردازیم .
دسترسی آسان به سرفصل ها
رابطه نامشروع پیامکی :
رابطه نامشروع پیامکی در قانون تعریف خاصی ندارد ، باتوجه به متن ماده ی ۶۳۷ نیز که در آن از مصادیق رابطه فیزیکی از قبیل تقبیل ( بوسیدن ) و مضاجعه ( هم آغوشی ) و تفسیر منطقی آن می توان به این نتیجه رسید که این جرم صرفا ناظر بر روابط فیزیکی است اما رویه قضایی و تعداد بسیاری از حقوقدانان روابط غیر فیزیکی را نیز به دلیل مغایرت با عفت عمومی جامعه ، مشمول این عنوان می دانند .
بنابراین با توجه به مفهوم کلی رابطه نامشروع در تعریف این نوع از رابطه می توان گفت که برخی افراد گاهی بدون اینکه همدیگر را دیده باشند یا رابطه نامشروع فیزیکی داشته باشند ، از طریق پیامک با یکدیگر ارتباط دارند که این ارتباط از حدود شرعی و قانونی خود خارج شده است ، اما اینکه پیامک ها با چه عناوین و محتوایی باید باشند تا عنوان نامشروع را بگیرند ، مصداق مشخصی ندارد و به نظر قاضی بستگی دارد .
پیشنهاد میکنیم مقاله رابطه نامشروع چیست و مجازات آن چه می باشد را مطالعه کنید.
در نتیجه ارتباط پیامکی با مرد یا زن متاهل خارج از حدود عرفی ، شرعی و قانونی نامشروع تلقی می شود و هر یک از طرفین در صورت اطلاع از این موضوع و یقین نسبت به آن می توانند از دادگاه درخواست پرینت پیامک ها برای اثبات رابطه نامشروع را داشته باشند .
اثبات رابطه نامشروع پیامکی :
علی الاصول شرکت مخابرات ایران موظف است تا شش ماه سوابق پیامکی و صوتی مشترکین خود را ثبت و محافظت کند . بنابراین پس از تقاضای هر یک از طرفین از دادگاه ، با دستور مقام قضایی می توان به فایل یا پرینت پیامک های طرفین رابطه نامشروع دسترسی پیدا کرد . اما اثر گذاری این پیامک ها زمانی به وقوع می پیوندد که قاضی پی به رابطه نامشروع برده و سبب علم قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات جرم شود .
جمع بندی :
در این مقاله با بیان مفهوم رابطه نامشروع به تعریف نوع خاصی از آن یعنی رابطه نامشروع پیامکی که امروزه در بسیاری از دعاوی خانوادگی شاهد آن هستیم پرداختیم و نحوه ی اثبات آن را نیز توضیح دادیم . شما نیز اگر سوالی دارید میتوانید با کارشناسان دادواره آن را در میان بگذارید ، اگر تجربه ای دارید میتوانید از طریق همین پست در قسمت کامنت ها آن را با ما و با بقیه کاربران درمیان بگذارید .
فراموش نکنید که خدمات مشاوره تلفنی حقوقی دادواره همواره در خدمت شماست.