تاثیر رابطه نامشروع در حق طلاق زن چگونه است؟

تاثیر رابطه نامشروع در حق طلاق زن چگونه است؟

تاثیر رابطه نامشروع در حق طلاق زن چگونه است؟

پسندیدم 0
۰

رابطه ی نامشروع یکی از مهم ترین جرایم منافی عفت است که در ماده ی ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات ) جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است و متاسفانه امروزه یکی از مهم ترین عوامل طلاق و جدایی میان زوجین نیز وجود رابطه نامشروع از سوی یکی از آنان است .

گذشته از علل اجتماعی این موضوع ، با توجه به اینکه رابطه نامشروع در قوانین ایران دارای جنبه کیفری است ، در نتیجه وقوع آن از سمت هر یک از زوجین می تواند یکی از دلایل صدور حکم طلاق از سوی دادگاه است .

در این مقاله از دادواره به بررسی رابطه ی نامشروع و ارتباط آن به حق طلاق مرد و ایجاد وکالت در طلاق برای زن خواهیم پرداخت .

قبل از خواندن این مطلب به طور کامل پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : حق ملاقات طفل برای پدربزرگ و مادربزرگ بعد از طلاق چگونه است؟

اثبات رابطه نامشروع و طلاق از طرف مرد :

مطابق قانون مدنی ، حق طلاق با مرد است و مرد هر گاه از دادگاه تقاضای طلاق کند ، بدون وجود دلیل محکمه پسند نیز، در صورتی که حقوق مالی زوجه پرداخت شده باشد ، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود .

در نتیجه در صورت وجود رابطه نامشروع از سمت زوجه ، زوج نیازی به اثبات آن ندارد و می تواند با تقاضای طلاق از دادگاه و طی کردن تشریفات قانونی آن همسر خود را طلاق دهد .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : چگونگی تعیین میزان نفقه توسط دادگاه

اما در این مورد توجه داشته باشید رابطه ی نا مشروع زن سبب از بین رفتن حقوق مالی او و حق بر مهریه نخواهد شد و همچنان مرد موظف به پرداخت آن هاست . منتهی اگر مردی شرط « تنصیف اموال » مندرج در دفترچه نکاحیه را امضا کرده باشد ، ممکن است طبق نظر دادگاه با صدور حکم رابطه ی نامشروع ، از این شرط رهایی یابد ، چرا که مطابق این شرط ، زن زمانی مستحق نیمی از اموال بعد از ازدواج است که طلاق ناشی ازتخلف زن و سوءرفتار یا سوءاخلاق او نباشد .

رابطه نامشروع و ربط ان به حق طلاق

رابطه نامشروع و ربط ان به حق طلاق

اثبات رابطه نامشروع و طلاق از طرف زن :

همان طور که می دانید حق طلاق در قوانین خانواده ی ایران با مرد است ، بنابراین زن باید با اثبات عسر و حرج موضوع ماده ی ۱۱۳۰ قانون مدنی از دادگاه درخواست طلاق کند .

عسر و حرج به معنای سختی و مشقتی است که ادامه ی زندگی مشترک را برای زن غیر قابل تحمل کند و موارد آن بسیار زیاد است که به عنوان یکی از آن ها ، می توان به خیانت همسر اشاره کرد . البته این موضوع نیاز به اثبات در دادگاه دارد و صرف درخواست طلاق از سوی زن با استناد به عسر و حرج ، موجب صدور حکم طلاق نخواهد بود .

علاوه بر این در صورتی که مرد شروط ضمن عقد را امضا کرده باشد و زن بتواند یکی از موارد چهارده گانه ی شروط چاپی در سند نکاحیه را اثبات کند ، وکیل در طلاق خواهد بود و می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند .

بنا بر این اثبات رابطه ی نامشروع شوهر و صدور حکم طلاق بنا بر تشخیص دادگاه می تواند  یا از مصادیق عسر و حرج باشد و یا از مصادیق بندهای ۲ و ۹ شروط ضمن عقد نکاح و یا هردو .

توجه داشته باشید که در هر یک از شرایط مذکور ، مصرف اتهام زنی یا داشتن عکس ، پرینت و یا اسکرین شات موثر در صدور حکم طلاق نخواهد بود ، بلکه حتما باید حکمی در خصوص اثبات رابطه ی نامشروع صادر شده باشد و این رای ضمیمه ی پرونده شده باشد تا قاضی دادگاه خانواده با استناد به آن حکم طلاق را صادر کند .

رابطه نامشروع و ربط ان به حق طلاق

جمع بندی :

در این مقاله به بررسی رابطه ی نامشروع و ربط آن به حق طلاق پرداختیم و تاثیر آن را در طلاق از سوی زن و مرد را مورد بررسی قرار دادیم . در این مورد اگر هنوز سوالی دارید میتوانید آن را با کارشناسان دادواره در میان بگذارید و در ضمن فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دادواره همواره در خدمت شماست.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)