کارت بازرگانی مجوزی برای انجام فعالیتهای بازرگانی مانند واردات و صادرات است. به طور کلی کارت بازرگانی یک سند هویتی برای صادرکنندگان و واردکنندگان به حساب میآید. به این معنا که اگر دستگاههای اجرایی بخواهند فردی را احراز هویت کنند، باید سندی را مطالبه کند که بر اساس این سند هویتی وزارت صمت، گمرک، شبکه بانکی، اتاق بازرگانی و احراز هویت را انجام میدهند.
این کارت به نوعی یک شناسنامه تجاری است که وجه قانونی و رسمی به فعالیتهای تجاری خواهد بخشید. دارندگان این کارت معمولا تجار، صادرکنندگان، بازرگانان، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی هستند که سابقه و فعالیت آنها برای نهادهای مربوطه احراز شده باشد.
این دسته از افراد بدون داشتن کارت مذکور نمیتوانند اقدام به فعالیت تجاری کنند. به گونهای که در ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۷۲ بر این موضوع تاکید شده که افراد برای انجام فعالیتهای صادرات و واردات نیازمند گرفتن کارت بازرگانی هستند.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : آثار حقوقی تغییر جنسیت
دسترسی آسان به سرفصل ها
شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی:
اشخاص حقیقی افرادی هستند که به صورت شخصی اقدام به اخذ کارت کرده و به فعالیت اقتصادی مشغول میشوند. براساس قانون این دسته از افراد باید یک سری از شرایط را دارا باشند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- داشن حداقل ۲۳ سال تمام.
- سه سال سابقه در زمینه بازرگانی یا داشتن مدرک تحصیلی مرتبط
- ارائه مستندات تسلیم اظهارنامه مالیاتی
- داشتن سرمایه مناسب با حوزه فعالیت
- ارائه تعهد در خصوص عدم استفاده غیرقانونی از کارت
- داشتن محل فعالیت و کسبوکار الزامی است.
- با قوانین مالی، گمرک، اداری و سایر قوانین مرتبط آشنا باشد.
- ارائه دفاتر پلمپ شده و اظهارنامه ثبتی
- داشتن صلاحیت اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی
- تعهد در زمینه تبعیت از سیاستهای تجاری دولت
شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی:
اشخاص حقوقی همان شرکتها، کسبوکارها، اتحادیهها و تشکلهای مختلف هستند.
از مهمترین این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن پروانه کسبوکار و مجوز فعالیت
- داشتن محل اقامت و محل کار مورد تایید
- ارائه مستندات لازم در خصوص فعالیت اقتصادی
- عدم ورشکستگی
- دارا بودن سابقه خدمت در زمینه اقتصادی
- دارا بودن حساب جاری به میزان ۲۰۰ میلیون تومان
برای صدور کارت بازرگانی چه مواردی را باید انجام داد؟
- ثبت نام در سامانه و تکمیل اطلاعاتی از قبیل مشخصات شخصی، کد اقتصادی، مشخصات ثبتی، مشخصات تماس، مشخصات هیات مدیره و سهام داران.
- شرکت در کلاس آموزشی
- گواهی بانک مبنی بر حُسن اعتبار بانکی حساب جاری
- فرم تعهدنامه دریافت کارت بازرگانی و تصدیق امضا توسط دفاتر اسناد رسمی
- گواهی مفاصا حساب مالیاتی آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی
- اصل دو برگ اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد
- مجوز تولید به نام شخص باشد.
برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه کنیم؟
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصلیترین نهادی است که اقدام به صدور کارت برای فعالان اقتصادی میکند.مرکز اصلی اتاقهای بازرگانی در تهران بوده و اتاقهای بازرگانی سراسر استانها نیز همواره فعال هستند. با این حال، علاوه بر اتاق بازرگانی معمولا نهادهای دیگری از جمله نهادهای دولتی در فرایند صدور کارت نقش دارند.
روال اصلی به این صورت است که وظیفه اصلی بر عهده اتاق بازرگانی است، اما تایید نهادهای دیگر نیز برای صدور کارت الزامی است. شما مدارک خود را به اتاق بازرگانی تحویل داده و در صورت نبود مشکل، برای اخذ تایید به وزارت صمت ارسال میشود.
کاربردهای کارت بازرگانی:
دارنده کارت بازرگانی از اختیاراتی برخوردار است که سایر اشخاص نمیتوانند بدون دریافت این کارت از آن برخوردار باشند. برخی از این فعالیتها و اقدامات شامل «ثبت سفارش»،«واردات از مناطق آزاد به سرزمین اصلی»،«مبادرت به حق العمل کاری در گمرک»،«کاربرد کارت در بانکها» و … است.کارت بازرگانی دارای دو امضا است، یکی امضای اتاق ایران یا اتاق تعاون مرکزی که صادرکننده کارت است و امضای دوم مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است که به نمایندگی از دولت، کارت بازرگانی را امضا میکند. اشخاصی که متقاضی دریافت کارت بازرگانی هستند لازم است برخی شرایط را دارا باشند تا به عضویت اتاق درآیند و بعد از عضویت در اتاق میتوانند با داشتن برخی شرایط دیگر کارت بازرگانی دریافت کنند.
جمع بندی :
در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد شرایط داشتن کارت بازرگانی صحبت کنیم ، شرایط داشتن کارت بازرگانی در اشخاص حقیقی و حقوقی را بررسی کردیم ، اگر سوالی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد با کارشناسان ما در ارتباط باشید.