برای بعضی از افراد، پیش از ازدواج این مسئله وجود دارد که آیا فرد انتخابیشان در خصوص تاهل یا تجرد خود در گذشته صادقانه صحبت کرده است یا خیر. هرچند که در چنین شرایطی اعتماد به صحبت های شخص مقابل و تحقیق از طریق راه های دیگر اولویت دارد، اما اداره ی ثبت احوال امکان صدور گواهی ای با عنوان گواهی تجرد را برای اشخاص فراهم کرده تا در صورت نیاز بتوانند از آن استفاده کنند. در این مقاله از دادواره به بررسی مفهوم گواهی تجرد و نکات مرتبط با صدور آن خواهیم پرداخت.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : شرایط ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی چیست؟
دسترسی آسان به سرفصل ها
گواهی تجرد چیست؟
گواهی تجرد، گواهی است مبنی بر اینکه صاحب شناسنامه سابقه ازدواج نداشته و یا ازدواج واقع شده منجر به جدایی بر اثر طلاق، فسخ نکاح، بذل یا انقضاء مدت در ازدواج منقطع و فوت همسر شده باشد.درخواست کننده گواهی تجرد صرفاً صاحب شناسنامه می باشد.
- این گواهی صرفا جهت ایرانیان عازم یا مقیم خارج از کشور صادر می گردد.
- گواهی تجرد تاییدیه ای است که بر مبنای اطلاعات مندرج در سند سجلی شخص صرفاً برای صاحب سند و براساس درخواست وی صادر می شود و چنانچه شخصی غیر از صاحب شناسنامه قصد اخذ گواهی تجرد برای وی را دارد می بایست دارای وکالتنامه رسمی باشد که در ان اخذ گواهی تجرد صراحتاً ذکرگردیده باشد.
- هر شخصی می تواند با مراجعه به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود و یا اداره سجلات و احوال شخصیه در وزارت امور خارجه ( در داخل کشور) و یا نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران ( در خارج از کشور) درخواست صدور گواهی تجرد بنماید .
- صدور گواهی تجرد منوط به ارائه اصل شناسنامه صاحب آن است.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت گواهی تجرد:
- اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه
- اصل و تصویر کارت شناسایی ملی
- پرداخت هزینه طبق تعرفه جاری.
نحوه دریافت گواهی تجرد:
- افراد می توانند از طریق سامانه ثبت احوال و با کلیک کردن بر دکمه “دریافت خدمت” صفحه ی ” درخواست صدور گواهی تجرد”، فرم درخواست را تکمیل و به صورت الکترونیکی برای سازمان ثبت احوال ارسال و شماره پیگیری دریافت نمایند.
- پس از آن افراد می توانند با استفاده از صفحه “پیگیری” در سامانه ثبت احوال و وارد نمودن شماره پیگیری، وضعیت رسیدگی به درخواست خود را پیگیری نمایند.
- پس از آنکه گواهی تجرد صادر گردید، پیامی مبنی بر صدور آن در صفحه “پیگیری” ظاهر خواهد شد . پس از مشاهده این پیام، اشخاص می توانند با همراه داشتن مدارکی که در بالا ذکر شد، شخصاً ( یا وکیل قانونی با ارائه اصل شناسنامه و وکالتنامه رسمی که منحصراً به اخذ گواهی تجرد در وکالتنامه وی اشاره شده باشد) به اداره کل اسناد امور هویتی ایرانیان خارج از کشور سازمان ثبت احوال کشور مراجعه و گواهی را تحویل بگیرند.
توجه داشته باشید که تحویل گواهی منوط به عدم وجود مغایرت بین اطلاعات مندرج در شناسنامه و سوابق سجلی موجود در سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : تغییر سن در شناسنامه چگونه است؟ مدارک مورد نیاز تغییر سن در شناسنامه چیست
آیا امکان استعلام تاهل افراد با کدملی وجود دارد؟
همانطور که پیش تر بیان کردیم گواهی تجرد فقط به صاحب شناسنامه تحویل داده می شود. بنابراین شما نمی توانید تنها با در دست داشتن کد ملی به تنهای برای استعلام وضعیت تاهل شخص ثالثی اقدام نمایید. و نهایتا شما می توانید از همسر آینده خود تقاضا کنید که گواهی تجرد دریافت نماید و این استعلام از طریق سازمان ثبت احوال امکان پذیراست.
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم درمورد نحوه استعلام ازدواج قبلی چگونه ممکن است؟ صحبت کنیم و گواهی تجرد چیست را به طور کامل بررسی کردیم ، اگر سوالی دارید میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین با کارشناسان ما در ارتباط باشید.