شرایط دریافت شناسنامه المثنی

شرایط دریافت شناسنامه المثنی

شرایط دریافت شناسنامه المثنی

پسندیدم 0
۰

دریافت شناسنامه ی المثنی :

ممکن است برای شما هم در مواردی این اتفاق افتاده باشد که شناسنامه ی خود را گم کرده و یا شناسنامه تان به دلایل متعددی مثل آتش سوزی از بین رفته باشد و در پی این باشید که بدانید برای صدور مجدد آن از چه طریق و در چه مراجعی می توان اقدام نمود .

شناسنامه اولین سند هویتی شخص است که بلافاصله پس از تولد صادر شده و تنها سند رسمی برای احراز و اثبات هویتی اشخاص در جامعه است که انتساب اولیه او در اجتماع و این که به چه خانواده ای تعلق دارد را روشن می کند ، مفقودی شناسنامه که در بعضی مواقع اتفاق می افتد باعث می شود شخص نه تنها برگ هویتی خود با وقایع چهارگانه ی تولد ، ازدواج ، طلاق و فوت را از دست بدهد بلکه مانند کسی شده که انگار اصلا وجود ندارد .

مطابق قانون در صورت مفقودی شناسنامه یا از بین رفتن آن می توان با مراجعه به نزدیکترین دفاتر پیشخوان دولت ثبت احوال محل سکونت خود ، اقدام به صدور و دریافت شناسنامه ی المثنی نمود و در این مرحله از دادواره قصد داریم که شما را با روند دریافت شناسنامه المثنی آشنا کنیم .

اشخاص واجد شرایط برای دریافت شناسنامه ی المثنی :

هر یک از اشخاص زیر می توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال سراسر کشور نسبت به تنظیم درخواست صدورشناسنامه ی المثنی ( فرم شماره ۲ ) اقدام کنند :

۱)اشخاص ۱۸ سال به بالا .

۲)افراد کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند .

۳)پدر یا جد پدری با ارائه ی شناسنامه ی خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال .

۴)مادر تا زمانی که در قید زوجیت پدر صاحب شناسنامه ( فرد کمتر از ۱۸ سال ) باشد با ارائه ی شناسنامه ی خود .

۵)سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه ی مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد .

مفقودی شناسنامه ی المثنی :

در صورت گم شدن یا از بین رفتن شناسنامه ی المثنی نیز ، روند و تشریفات طی شده برای دریافت شناسنامه ی مجدد در کلیت شبیه به درخواست شناسنامه ی المثنی برای بار اول است ولی در جزئیات مدارک و هزینه ها و مدت زمان صدور تفاوت هایی دارد که در ادامه ی این مطلب در خصوص مدارک مورد نیاز و مراحل صدور و دریافت شناسنامه ی المثنی برای بار اول و یا بار دوم به طور کامل توضیح خواهیم داد .

شناسنامه المثنی

شناسنامه المثنی

مدارک مورد نیاز جهت دریافت شناسنامه ی المثنی :

۱)دریافت فرم اظهار نامه از سایت و یا ادارات ثبت احوال سراسر کشور و تکمیل آن .

۲) دو قطعه عکس ۴*۳ تمام رخ جدید با درج مشخصات سجلی ( نام و نام خانوادگی ، شماره شناسنامه ، تاریخ تولد ، محل صدور شناسنامه ) در ظهر آن برای اشخاص ۱۵ سال به بالا .

۳) اصل و تصویر مدارک عکس دار از قبیل ( گذرنامه ، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت ، گواهینامه ی رانندگی ، کارنامه ی عکس دار دوره های تحصیلی راهنمایی به بالا ، معرفی نامه ی عکس دار محصلین از سوی مدرسه ای که مشغول به تحصیل می باشند یا کارت شناسایی عکس دارکارکنان دوائر دولتی با ذکر مشخصات سجلی ) الزامی است .

پس از تطبیق اصل و تصاویر مدارک نام برده ، اصل مدارک مسترد می شود و در صورتی که صاحب شناسنامه فاقد هر یک از مدارک مذکور باشد از طریق معرفی او به نیروهای انتظامی ، درخواست تایید عکس خواهد شد .

۴) اصل و تصویر سند ازدواج و طلاق حسب مورد و شناسنامه ی فرزندان در صورت تاهل که پس از تطبیق ، اصل مدرک مسترد می گردد .

۵) پرداخت فیش بانکی مطابق تعرفه ی جاری .

در صورتی که شناسنامه برای بار دوم و یا بار سوم مفقود شده باشد ، هزینه ی آن نیز باید مطابق تعرفه ی جاری پرداخت شود .

باید توجه داشت که در صورتی که شخص برای بار سوم درخواست شناسنامه ی المثنی داشته باشد ، علاوه بر مدارک گفته شده باید گواهی عدم سوء پیشینه ی خود را نیز به اداره ی ثبت احوال ارائه کند .

پیشنهاد میکنیم مقاله : خدمات و وظایف ثبت احوال را مطالعه کنید

مدت زمان صدور و دریافت شناسنامه ی المثنی :

۱)صدور شناسنامه ی المثنی برای اولین بار ، به مدت یک ماه بعد از تقاضا و با دستور رئیس اداره ی ثبت احوال .

۲)برای بار دوم به مدت سه ماه بعد از تقاضا و با دستور رئیس اداره ی ثبت احوال .

۳)در صورت مفقودی مجدد شناسنامه ی المثنی و درخواست برای بار سوم ، فقط با دستور مدیر کل ثبت احوال استان و پس از ۶ ماه امکان پذیر است .

در صورتی که شناسنامه ی قبلی شخص پیدا شود ، او موظف است ظرف ده روز ، نسبت به ارائه ی آن به اداره ی ثبت احوال اقدام کنند و اگر از صدور شناسنامه ی المثنی کمتر از یک سال گذشته باشد ، پس از بررسی های لازم و دستور رئیس اداره ، شناسنامه المثنی باطل و شناسنامه ی قبلی به شخص مسترد می شود .

در نهایت ، به طور کلی می توان گفت که روند دریافت شناسنامه ی المثنی به شکل زیر است :

۱)مراجعه به اداره ی ثبت احوال یا دفاتر پیشخوان خدمات دولتی اداره ی ثبت احوال .

۲) ارائه ی مدارک مورد نیاز .

۳) بررسی صحت و اصالت مدارک .

۴) تطابق با پایگاه اطلاعات ثبت احوال .

۵) چاپ شناسنامه .

۶) کنترل شناسنامه ی صادره .

۷) ثبت در دفتر و گرفتن شناسنامه .

باید توجه داشت که اگر چه امکان صدور شناسنامه ی المثنی وجود دارد ولی به دلیل اهمیت شناسنامه از جهت این که مهم ترین سند هویتی شخص در جامعه و حاوی وقایع چهارگانه ی زندگی او بوده و صدور مجدد آن علاوه بر زمان بر بودن و خستگی های مراحل اداری ، محدودیت دارد ، برای حفظ حقوق خود باید تا حد امکان در نگهداری و حفظ آن دقت لازم را به عمل آورد .

جمع بندی :

در این مقاله به شرایط و چگونگی دیافت شناسنامه المثنی پرداختیم و دانستیم که مدت زمان صدور و دریافت شناسنامه المثنی به چه شکل می باشد و روند آن را مورد بررسی قرار دادیم . شما نیز میتوانید اگر سوالی در این زمینه دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید و اگر هم تجربه ای ارزشمند دارید از شنیدن آن خوشحال میشویم. فراموش نکنید که دادواره با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی ، مشاوره حقوقی آنلاین درخدمت شماست

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)