راهنمای پیگیری پرونده قضایی – پیگیری پرونده قضایی با کد ملی

راهنمای پیگیری پرونده قضایی – پیگیری پرونده قضایی با کد ملی

راهنمای پیگیری پرونده قضایی – پیگیری پرونده قضایی با کد ملی

پسندیدم 0
۰

پیگیری پرونده قضایی درگذشته تنها با مراجعه حضوری به مراجع قضایی و دادسراها انجام پذیر بود. افراد حقیقی تنها با مراجعه حضوری میتوانستند از وضعیت پرونده قضایی خود مطلع شوند، با افزایش تعداد پرونده ها در دادگاه ها و دادسراهای کل کشور، قوه قضاییه تصمیم بر ارائه روش های غیرحضوری برای پیگیری پرونده ها گرفت.

به دلیل مزیت های فراوانی که پیگیری پرونده به صورت غیر حضوری فراهم آورده است، استقبال از آن نیز افزایش یافته است. برای پیگیری پرونده قضایی به صورت غیر حضوری تنها با استفاده از کدملی یا شماره پرونده خود، میتوانید به صورت اینترنتی وضعیت پرونده را بررسی کنید.

راهنمای پیگیری پرونده قضایی

در این مقاله از دادواره قصد داریم روش های پیگیری پرونده قضایی را به طور کامل شرح دهیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا از این پس پرونده های قضایی خود را به صورت غیر حضوری پیگیری کنید.

معرفی روش های پیگیری پرونده قضایی

اگر شما هم قصد پیگیری پرونده های قضایی خود را دارید، اما نمی دانید که باید دقیقا چه کاری را انجام دهید، می توانید از روش هایی که در ادامه به شرح آن می پردازیم استفاده کنید.

اولین روش برای پیگیری پرونده، مراجعه حضوری به مراجع دادگاه و دادسرا ها است. که این روش به دلیل شلوغی و وقت گیر بودن اصلا توصیه نمی شود. روش های غیر حضوری زیر برای بررسی وضعیت پرونده های قضایی از طریق سایت امکان پذیر است:

 

راهنمای پیگیری پرونده قضایی

پیگیری پرونده قضایی با کد ملی

 الف. درصورتی که کد ملی شما در پرونده ثبت شده باشد:

برای بررسی وضعیت پرونده در صورتی که کدملی در پرونده ثبت شده باشد، کافی است به سایت عدل ایران به آدرس adliran.ir مراجعه کرده و سپس گزینه اطلاع رسانی برای اشخاص را انتخاب کنید. در این مرحله باید کدملی و رمز شخصی ده رقمی که در هنگام ثبت نام دریافت کرده اید را وارد کنید.

پس از وارد کردن رمز موقت روی صفحه، باید گزینه مختومه شده و مختومه نشده را انتخاب کرده و بر روی گزینه بازیابی کلیک کنید. در این صفحه می توانید تمام پرونده های قضایی خود را در بازه زمانی که جستجو کرده اید مشاهده کنید و به صورت جداگانه هرکدام را بررسی کرده و از آخرین وضعیت پیگیری آن اطلاع یابید.

ب. در صورتی که کدملی شما در پرونده ثبت نشده باشد:

در صورتی که شما با عنوان خوانده در پرونده مدنظر باشید و کدملی شما در پرونده ثبت نشده باشد یا در پرونده های شورای حل اختلاف و دادسرا به عنوان خوانده حضور داشته باشید، می توانید برای پیگیری وضعیت پرونده در مراجع قضایی به سایت عدل ایران به آدرس adliran.ir مراجعه کنید. سپس بر روی قسمت اطلاع رسانی با رمز پرونده کلیک کنید.

در این مرحله باید اطلاعاتی که هنگام ثبت نام دریافت کرده اید را که شامل رمز سامانه ابلاغ یا همان رمز شخصی ده رقمی است و کدملی خود را وارد کنید. حال پس از ورود لازم است که رمز شخصی پنج رقمی و شماره پرونده مدنظر را وارد کرده و آخرین وضعیت آن را مشاهده کنید.

به این نکته توجه کنید که هر پرونده قضایی شامل یک رمز ۵ رقمی می باشد ولی رمز ۱۰ رقمی سامانه ثنا تنها یک رمز است و به رمزهای مختص به هر پرونده ارتباطی ندارد.

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : انواع پیگیری مرسولات پستی

پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده

در این روش فقط افرادی که شماره پرونده را دارند می توانند به این بخش دسترسی داشته باشند. در این روش باید برای پیگیری پرونده قضایی موردنظرتان از شماره پرونده ای که در اختیار دارید استفاده کرده و پس از ورود به سایت عدل ایران به آدرس adliran.ir ، شماره پرونده قضایی را وارد کنید. حال می توانید وضعیت پرونده مدنظر را مشاهده و بررسی نمایید.

نکته مهم این است که رمز یا شماره ۵ رقمی مربوط به هر پرونده با رمز سامانه ابلاغ متفاوت است. باید توجه کنید این دو رمز با هم ارتباطی ندارند. اگر هنوز هم شماره پرونده برای شما از طریق پیامک ارسال نشده است می توانید از دو طریق آن را دریافت کنید.

ابتدا میتواند به شعبه دادگاه مربوط به پرونده خود مراجعه کنید و رمز آن را از این طریق دریافت کنید. روش دوم به این صورت است که بدون نیاز به مراجعه حضوری تنها با ارسال عدد صفر به شماره پیامکی ۱۰۰۰۴۹۳ یا شماره ۵۰۰۰۴۹  رمز پرونده برای شما ارسال می شود. البته این در صورتی است که شماره همراه شما در شعبه قضایی در قسمت اطلاعات پرونده درج شده باشد.

نکته پایانی

در این مقاله از دادواره سعی کردیم تمام روش های غیرحضوری پیگیری پرونده قضایی را به طور کامل شرح دهیم. اگر سوالی در رابطه با هر یک از این مراحل داشتید میتواند از قسمت نظرات با ما در میان گذاشته تا در اسرح وقت پاسخ گوی شما عزیزان باشیم.اگر هم نیاز به مشاوره حقوقی تلفنی دارید میتوانید با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را در این زمینه از مشاوران ما بپرسید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)