همه چیز درباره چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

همه چیز درباره چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

همه چیز درباره چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

پسندیدم 0
۰

چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

چک یکی از اسناد تجاری است که میزان استفاده آن در جامعه نسبت به سایر اسناد تجاری بیشتر است چک انواع گوناگونی دارد که در یک دسته بندی کلی بر اساس مرجع صدور آن به دو دسته تقسیم می شود:

  • چک‌هایی که اشخاص آنها را صادر میکنند
  • چکهایی که توسط بانک صادر می شود

چک‌های رمزدار بانکی و رمزدار بین بانکی جزو آن دسته از چک هایی هستند که توسط بانک صادر می شود.

چک های رمزدار اعم از چک‌های رمزدار بانکی و چک‌های رمزدار بین بانکی به دلیل اینکه از طرف بانک صادر می‌شوند و دارای رمز مخصوصی هستند از امنیت بالایی برخوردارند و البته چک هایی که دارای امنیت بالا هستند تنها منحصر به این دو مورد نیست بلکه چک‌های تضمینی  نیز مانند چک‌های رمزدار بانکی و چک های رمزدار بین بانکی از امنیت بالایی برخوردارند.

همچنین بخوانید : چک بین بانکی چیست و مدت زمان و نحوه وصول آن چگونه است

 

چک رمزدار چیست؟

یک دارای انواع گوناگونی است یکی از انواع چک هایی هستند که بر خلاف چک های عادی توسط بانک صادر می‌شوند مانند چک تضمین و چک رمزدار

از مزیت های این نوع چکها که انها  را از سایر چکها متمایز می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ این نوع از چک ها به دلیل این که از طریق بانک صادر می‌شوند از امنیت بسیار بالایی برخوردارند

۲ پرداخت و نقدشوندگی این نوع از چک ها از طرف بانک تضمین می شود به همین دلیل در این نوع از چک  با چک برگشتی کمتر مواجه می شویم.

چک رمزدار یکی از انواع چک است که از طرف بانک صادر می‌شود و بانک به دستور مشتری ان را صادر می کند که دارای رمز به خصوصی است و همانطور که گفته شد پرداخت آن توسط بانک تضمین میشود.

چک رمزدار به دو دسته چک رمزدار بانکی و رمزدار بین بانکی تقسیم می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

همچنین مطالعه کنید : چک سفید امضا چیست و موارد صدور چک سفید امضا چیست

چک رمزدار بانکی

چک رمزدار بانکی چکی است که مشتری می تواند با مراجعه به بانکی که در آن حساب دارد از بانک درخواست صدور چک رمزدار بکند که این چک می تواند در وجه اشخاص حقوقی یا حقیقی باشد، این چک با رمز به خصوصی صادر می‌شود که در آن شماره حساب دریافت کننده چک ذکر می‌شود و دریافت کننده می‌تواند با مراجعه به تمامی شعب بانکی چک را نقد کند.

همه چیز درباره چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

یکی از ویژگی های چک رمزدار بانکی قابلیت انتقال آن است که البته همین امر موجب می‌شود تا از امنیت آن کاسته شود زیرا در این صورت اگر کسی بخواهد چک رمزدار بانکی را به شخص دیگری منتقل کند باید پشت چک را امضا نماید که در این صورت اگر چک مفقود شود هر کسی که چک را در اختیار داشته باشد می تواند با مراجعه به بانک آن را نقد کند.

 

چک رمزدار بین بانکی

چک رمزدار بین بانکی به چکی گفته میشود که در آن بانک به دستور مشتری چکی را برای بانک دیگر و در وجه آن صادر می کند که دارای رمز به خصوصی است در واقع افرادی که خواستار انتقال پول از یک بانک به بانک دیگری هستند می توانند از چک رمزدار بین بانکی استفاده کنند.

در چک رمزدار بین بانکی صدور چک در وجه حامل امکان پذیر نیست و باید به حساب دریافت کننده چک صادر شود به همین دلیل از امنیت بالایی برخوردار است و مانع سوء استفاده افراد می شود.

از جمله مواردی که استفاده از این نوع چک توصیه می شود در معاملات ملکی است زیرا پرداخت چک های رمزدار بین بانکی از طرف بانک تضمین شده است و چک امکان برگشت ندارد.

سقف مبلغ چک رمزدار

قانونگذار سقف مبلغ چک های رمزدار را مشخص نکرده است و همچون چک های عادی محدودیتی برای آن در نظر نگرفته، بنابراین صادر کننده چک رمزدار می تواند هر مبلغی را که می‌خواهد به بانک درخواست صدور آن را نماید.

 

زمان وصول و استعلام چک رمزدار

افراد می توانند به شکل حضوری به بانک صادر کننده چک مراجعه کنند و خواستار استعلام چک رمزدار شود این در حالی است که با اعلام بانک مرکزی سامانه صیاد کار خود را آغاز کرده است که افراد از طریق این سامانه اقدام به ثبت چک و یا استعلام ان می نمایند اما متاسفانه هنوز استعلام چک های رمزدار توسط این سامانه امکان پذیر نیست بنابراین افراد باید به صورت حضوری و با مراجعه به بانک صادر کننده چک رمزدار اقدام به استعلام آن نماید.

همچنین بخوانید : چک ضمانت چیست؟

فرق چک تضمین و چک رمزدار

همانطور که گفته شد چک تضمین و چک رمزدار جزو آن دسته از چه هایی بودند که توسط بانک صادر می شدند اما با این وجود این دو تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در چکهای تضمینی امکان دریافت مبلغ مورد نظر به صورت نقدی وجود دارد در حالی که در چک های رمزدار چنین چیزی امکان پذیر نیست.

 

  • در چک های تضمینی به دلیل اینکه بانک پرداخت آن و تضمین می کند حتی اگر متقاضی صدور چک فوت کند یا و شکسته شود بازهم بانک وجه چک را به دریافت کننده چک پرداخت میکند‌.

 

  • هنگامی که چک تضمینی صادر می‌شود وجه چک هم از حساب صادر کننده چک کم میشود.

جمع بندی :

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درمورد چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و ا مسئله ای دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در مشهد با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را به طور کامل از ما بپرسید .

 

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)