پس از تنظیم دادخواست علیه شخصی در دادگاه ، ابلاغیه ای از سوی دادگاه برای شخص ارسال می شود تا در زمان تعیین شده در دادگاه حاضر شود . اما در مواردی که ابلغیه توسط خود شخص تحویل گرفته نشود و یا زمانی که شخصا ابلاغیه را تحویل بگیرد ولی در دادگاه حاضر نشود ، دادگاه رای غیابی صادر می کند .
یکی از رایج ترین رای های غیابی صادره از سوی دادگاه در پرونده های طلاق دیده می شود . اما همانطور که می دانید در قوانین کشور ما پس از ازدواج حقوق مالی نیز برای طرفین ایجاد می شود و یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است در مورد طلاق غیابی مطرح شود و در این مقاله از دادواره قصد داریم به آن پاسخ بدهیم ؛ این است که تکلیف مهریه در طلاق غیابی چه می شود ؟
قبل از خواندن مطلب به طور کامل پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : انواع وکالت در طلاق چیست و نکاتی درمورد وکالت در طلاق
مهریه در طلاق غیابی
دسترسی آسان به سرفصل ها
تکلیف مهریه در طلاق غیابی چه می شود :
در واقع مهم ترین سوالی که در اینجا پیش می اید این است که تکلیف مهریه در طلاق غیابی چه می شود و چطور میتوان آن را اخذ کرد مطابق ماده ی ۱۱۳۳ قانون مدنی ، حق طلاق برای مرد است و در صورتی که او دادخواست طلاقی به طرفیت همسر خود بدهد ، در صورت عدم حضور زن یا عدم ارائه ی لایحه از سمت او نیز رای طلاق صادر خواهد شد منتهی در چنین شرایطی طلاق غیابی است و زن می تواند در مهلت تعیین شده یعنی ۲۰ روز واخواهی کند .
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : بررسی امکان طلاق از طریق تنفر و کراهت زوجه از زوج
۱) طلاق غیابی از سمت مرد :
اما صدور رای طلاق غیابی از سمت دادگاه و ثبت آن تنها در صورتی امکان پذیر است که مرد به عنوان خواهان ، تکلیف حقوق مالی همسر خود ، از جمله مهریه را مشخص کند . بنابراین طلاق غیابی از طرف مرد تا زمانی که تکلیف حقوق مالی زن از جمله مهریه مشخص نشود ثبت نخواهد شد .
مهریه در طلاق غیابی
۲) طلاق غیابی از سمت زن :
در صورتی که طلاق به دلایلی باشد که مطابق قانون در صورت وجود آن ها زوجه می تواند دادخواست طلاق ارائه دهد مثل عسر و حرج نیز اگر زوج در دادگاه حاضر نشود یا لایحه ای ارائه ندهد ، رای صادر شده غیابی خواهد بود و برای مهریه زن تعیین تکلیف و از زوج مطالبه می شود .
اما در مواردی که صدور رای طلاق غیابی به دلیل غایب یا مفقود الاثر بودن زوج باشد ، یعنی در صورتی که شروط ضمن عقد را امضا کرده باشند و مرد ۶ ماه منزل را ترک کند یا به طور کلی به مدت ۴ سال تمام مفقود الاثر باشد زن می تواند تقاضای طلاق کند . در این نوع از طلاق به جهت اینکه دسترسی مستقیم به زوج ممکن نیست ، امکان مطالبه ی مستقیم مهریه از او وجود ندارد ، اما امکان این که زوجه با رای دادگاه بتواند نسبت به توقیف حساب بانکی و یا اموال دیگر زوج اقدام کند و از این طریق مهریه خود را دریافت کند .
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : حق طلاق به دلیل نازایی زن به چه صورت است و چگونه امکان پذیر است؟
جمع بندی :
در این مقاله طلاق غیابی را تعریف کردیم و گفتیم در صورتی که زوج یا زوجه دادخواست طلاق تنظیم کند و طرف مقابل در دادگاه حاضر نشود یا لایحه ای ارائه ندهد ، طلاق غیابی است و پس از آن در مورد تکلیف مهریه در طلاق غیابی توضیح دادیم . در این خصوص سوالی دارید ؟ میتوانید با مشاورین دادواره در زمینه مشاوره حقوقی در مشهد حساب باز کنید