فرزند آوری یکی از مهم ترین نتایج ازدواج برای بسیاری از زوجین است و تقریبا اکثر افراد آرزوی داشتن فرزندی که متعلق به آن ها باشد را از همان ابتدای زندگی مشترک در سر دارند . با توجه به اهمیت این موضوع و با توجه به این که طبق برخی از آمار حدودا در نیمی از ناباروری ها مشکل از سوی مرد است باید گفت که یکی از شایع ترین علت های بروز اختلاف و طلاق زوجین در جامعه ، مشکل ناباروری مرد است .
در این دوران با توجه به پیشرفت علم پزشکی که راه حل های متعددی در جهت درمان ناباروری ارائه می کند کمتر افرادی هستند که صاحب فرزند نشوند . اما از یک جهت این روش های درمانی بسیار پر هزینه و زمان بر هستند و از جهت دیگر نمی توان اشخاص را مجبور کرد که در صورتی که امکان به بارداری طبیعی دارند تن به چنین درمان هایی بدهند .
آمار ها نشان می دهند حدود ۱۵ درصد از زوجین از مشکل ناباروری رنج می برند ، بنا بر این مسئله ی ناباروری زوجین و تبعات ناشی از آن در زندگی مشترک مسئله ای حائز اهمیت از دیگاه حقوقی است و ما در این مقاله قصد داریم به بررسی حق طلاق زن به دلیل نازایی مرد بپردازیم .
حق طلاق زن به دلیل نازایی مرد
دسترسی آسان به سرفصل ها
حق طلاق به دلیل نازایی مرد :
در موارد مختلفی از قوانین و قواعد مرتبط با حقوق خانواده به این حق طلاق به دلیل نازایی مرد اشاره شده که در صورت نازایی مرد می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند .
مطابق ماده ی ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورتی که برای دادگاه محرز شود که ادامه ی زندگی مشترک موجب عسر و حرج برای زوجه است ، می تواند برای جلوگیری از ضرر زوج را اجبار به طلاق کند و در صورت عدم امکان اجبار ، زوجه با اذن دادگاه طلاق داده می شود .
همان طور که در مقالات پیشین هم اشاره شد عسر و حرج به معنای سختی و مشقتی است که زن قادر به تحمل آن نباشد و ادامه ی زندگی را برای زن با مشکل ایجاد کند و به عنوان یکی از موارد ایجاد عسر و حرج برای زوجه ، ناباروری مرد اشاره کرد .
قبل از خواندن این مقاله به طور کامل اگر هنوز مقاله حق طلاق مرد به دلیل نازایی زن را مطالعه نکردید پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
همچنین مطابق قانون حمایت خانواده مصوب سال ۵۳ ، عقیم بودن یکی از زوجین و اینکه از جهت عوارض و خصوصیات جسمی نتوانند از یک دیگر صاحب فرزند شوند ، می تواند یکی از موارد درخواست طلاق از سوی زن باشد .
حق طلاق زن به دلیل نازایی مرد
پیشنهاد میکنیم مقاله طلاق چیست؟ و انواع طلاق چیست ؟ را مطالعه کنید.
علاه بر این در شروط چاپی عقد نامه هم به این موضوع اشاره شده که در صورت گذشت پنج سال از زندگی مشترک ، اگر زوجین به دلیل عقیم بودن مرد و یا عوارض جسمی دیگر او صاحب فرزند نشوند ، زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و احراز این موضوع با دادگاه رسیدگی کننده به موضوع طلاق است .
قابل به ذکر است که حتی اگر مرد این شرط را امضا نکرده باشد ، پس از گذشت حدودا همین مدت زن به استناد عسر و حرج به جهت بچه دار نشدن مرد می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند .
باید در نظر داشت که حتی اگر امکان درمان ناباروری زوج با مراجعات پزشکی و طی دوره درمان امکان پذیر باشد باز هم برای زوجه حق طلاق وجود خواهد داشت ، چرا که اولا درمان زوج قطعی نیست و صرفا احتمال درمان او وجود دارد و ثانیا در صورتی که درمان زوج مستلزم همکاری زوجه باشد ، نمی توان او را مجبور به این کار کرد .
جمع بندی :
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درمورد شرایطی که برای زن به وجود می اید و او حق طلاق را در دست دارد صحبت کردیم ، بیان کردیم که حق طلاق به دلیل نازایی مرد برای زن یکی از آن شرایط است و دانستیم که چگونه میتوان آن را استحقاق بخشید.حال نوبت شماست . اگر سوالی دارید میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دادواره استفاده کنید.