طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

پسندیدم 0
۰

طبق قانون، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، اثاث منزل، هزینه های درمانی و بهداشتی و خدمتکار در صورت عادت یا به دلیل بیماری که مرد ملزم به تامین آن ها است. برای شروع یک زندگی خانوادگی داشتن منزل به عنوان یکی از ملزومات مهم محسوب می‎شود. از لحاظ قانون نیز یکی از وظایف مهم مرد تهیه مسکن مناسب و مستقل بوده (زوجه می‎تواند در منزلی که با افراد دیگر مشترک است زندگی نکند) که از مصادیق نفقه می‌باشد.

اما سوال اینجاست که آیا زن می تواند به دلیل عدم تهیه مسکن از همسر خود جدا شده و درخواست طلاق کند؟ در این مقاله از دادواره به بررسی پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت.

 

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : اعسار در دعاوی خانواده به چه صورت قابل طرح است؟

دسترسی آسان به سرفصل ها

طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن

شرایط منزل مستقل برای زوجه

مهمترین شرط در تهیه مسکن مستقل برای زوجه در نظر گرفتن شان زوجه و شرایط زندگی پیشین برای او است. موارد بیشماری دیده شده که زوج برای شانه خالی کردن از بار قانون اقدام به تهیه منزل در شهری دیگر و یا مسکن فاقد وسایل ضروری زندگی می نماید. در اینگونه موارد زوجه میتواند از قانون کمک گرفته و دادگاه با فرستادن مددکار و بررسی شرایط از نزدیک حکم لازم را صادر می نماید.

بنابراین در صورتی که مرد نتواند مسکن مناسب را برای همسر خود تهیه کند، زن می‎تواند با دادن دادخواست به دادگاه تقاضای خود را مبنی بر الزام خوانده (همسر) به تهیه مسکن مستقل ارائه دهد و شوهر موظف است که منزلی در شان زن که تشخیص آن با دادگاه خانواده است تهیه کند. فرقی نمی‎کند که مسکن خریداری یا رهن و اجاره کند. در واقع الزامی نیست که منزل حتما خریداری شود. به طور مثال مرد می‎تواند مدارکی به دادگاه ارائه کند که منزل مورد نظر توسط پدر وی در اختیار او برای زندگی مشترک قرار گرفته است. همچنین شایان ذکر است در صورت تقاضای الزام به تمکین زن که توسط شوهر تقدیم دادگاه می‎شود، شوهر باید مقدمات تمکین مثل تهیه مسکن و اثاث منزل را تهیه کند. در چنین شرایطی دادگاه خانواده در مرحله رسیدگی یا اجرای حکم به وسیله مددکاری، کلانتری و غیره …. دستور بازدید از مسکن تهیه شده توسط مرد را صادر می‎کند. بنابراین در فرض این که زن دادخواست تهیه مسکن مستقل ارائه کند یا شوهر دادخواست الزام به تمکین وی بدهد در هر دو فرض شوهر مکلف به تهیه مسکن متناسب با شان همسر است.

 

پیشنهاد میکنی مطالعه کنید : ازدواج سفید چیست؟ و وضعیت فرزندان ناشی از ازدواج سفید از نظر قانون

 

در تهیه مسکن ملاک شان زن است نه توانایی مالی زوج و تشخیص این امر با دادگاه است. بر اساس ماده ۱۱۰۷ پرداخت نفقه از وظایف مرد می‎باشد که یکی از موارد پرداخت نفقه، تهیه مسکن می‎باشد. در نتیجه چنانچه مرد از پرداخت نفقه امتناع کند، بنابراین زن می‎تواند به دادگاه مراجعه کرده و مرد را محکوم به پرداخت نفقه کند. اگر شوهر از پرداخت نفقه ممانعت کند و مسکن را تهیه نکند، در نتیجه زن می‎تواند از دادگاه حکم طلاق با توجه به عدم پرداخت نفقه که از شروط دوازده ‌گانه زمان عقد است را بگیرد. بنابراین در شرایطی که الزام به تهیه مسکن صورت گرفته باشد، اما مرد از اجرای رای دادگاه سرپیچی کند، بنابراین زن می‎تواند به استناد رای دادگاه و اثبات سرپیچی مرد از تهیه مسکن مناسب، اقدام به مطالبه نفقه کند و نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که عدم تامین مسکن مناسب از مصادیق عسر و حرج بوده و به استناد آن زن می‎تواند درخواست طلاق کند.

جمع بندی :

در این مقاله از دادواره سعی کردیم به طور کامل درمورد طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن صحبت کنیم ، در این زمینه اگر سوال و یا مشکل حقوقی دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره تلفنی در مشهد با کارشناسان ما در تماس باشید

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)