آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد؟

آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد؟

آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد؟

پسندیدم 0
۰

در بیشتر جوامع یکی از مهم ترین نتایج و اهداف ازدواج و تشکیل خانواده ، فرزند آوری است که در اکثر موارد باعث استحکام خانواده و افزایش امید و شور زندگی می شود . زن و شوهری که صاحب فرزند می شوند ، در قبال آن فرزند دارای وظایفی هستند که در قوانین و حقوق خانواده بیان شده و برای عدم انجام آن ها ضمانت اجراهایی در نظر گرفته شده است .

از جمله تکالیفی که والدین در قبال فرزندان خود دارند تامین نیاز های مالی آن ها و پرداخت هزینه های زندگی آنان در دورانی است که خود توانایی امرار معاش ندارند ، به لحاظ شرعی و قانونی پدر مکلف به تامین معاش اعضای خانواده بوده و در قانون پرداخت نفقه ی زن و خویشاوندان در درجه ی اول بر عهده ی مرد قرار گرفته است ، از جمله اشخاصی که مشمول اقارب می شوند فرزندان مرد هستند که پدرشان مکلف به پرداخت هزینه ها و تامین احتیاجات آن ها بوده و در صورت ترک انفاق مرتکب جرم می شود .

مطابق قانون فرزند در صورتی مستحق نفقه خواهد بود که اموال کافی نداشته و نتواند با اشتغال به امری هزینه ی زندگی خود را بپردازد ، همچنین استطاعت و توانایی مالی پدر نیز در نظر گرفته می شود و او به میزانی که توانایی مالی دارد آن را می پردازد .

اما یکی از سوالاتی که در خصوص نفقه ی فرزند پیش می آید این است که آیا امکان مطالبه ی نفقه ی فرزند از سوی مادر وجود دارد ؟ به عبارتی در صورت بروز اختلاف بین والدین آیا مادر می تواند دعوای مطالبه ی نفقه ی فرزند خود را علیه پدر اقامه کند ؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت .

مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر

مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : همه چیز درباره نفقه فرزند و شرایط تعلق نفقه به فرزند – تعیین میزان نفقه فرزند چگونه است 

آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد؟

در ماده ۶ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ ، مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر مورد پیش بینی قرار گرفته است ؛ به این معنا که مادر می تواند دعوای مطالبه نفقه فرزند را در مرجع صالح برای مطالبه نفقه فرزند اقامه نموده و مراجع مزبور نیز مکلف به رسیدگی خواهند بود . بر اساس این ماده : « مادر یا هر شخصی که حضانت طفل یا نگهداری شخص محجور را به اقتضای ضرورت بر عهده دارد ، حق اقامه دعوی برای مطالبه نفقه طفل یا محجور را نیز دارد . در این صورت ، دادگاه باید در ابتدا ادعای ضرورت را بررسی کند . » بنابراین به استناد همین ماده اقامه دعوای مطالبه نفقه فرزند دختر و پسر توسط مادر امکان پذیر خواهد بود و مادری که حضانت طفل را به عهده دارد ، به نوعی ذی نفع در این دعوا محسوب می گردد ؛ چرا که عهده دار پرداخت مخارج کودک نیز هست .

مادر برای مطالبه نفقه فرزند خود ، باید دادخواستی در خصوص مطالبه نفقه فرزند تنظیم کرده و به شورای حل اختلاف و یا دادگاه خانواده تقدیم نماید و در صورتی که حکمی از مراجع مزبور مبنی بر لزوم پرداخت نفقه فرزند صادر شد و پدر از پرداخت نفقه فرزند دختر یا پسر خود با داشتن توانایی مالی خودداری نمود ، می توان از او به جرم ترک انفاق نیز شکایت کرد تا به مجازات قانونی عدم پرداخت نفقه فرزند برسد .

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : بررسی حق حضانت مادر و زوال حق حضانت وی بر اساس قانون مدنی

جمع بندی :

در این مقاله با بررسی اجمالی مفهوم نفقه فرزند ، به پاسخ این سوال پرداختیم که آیا امکان مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر وجود دارد یا خیر ؟ و سعی کردیم آن را به طور کامل برایتان باز کنیم . شما نیز اگر سوالی در این زمینه دارید میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در مشهد دادواره با کارشناسان دادواره در ارتباط باشید.

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)