بررسی عواقب تاخیر در تحویل ساختمان و نحوه محاسبه خسارت دیرکرد

بررسی عواقب تاخیر در تحویل ساختمان و نحوه محاسبه خسارت دیرکرد

بررسی عواقب تاخیر در تحویل ساختمان و نحوه محاسبه خسارت دیرکرد

پسندیدم 1
۰

مطابق قانون مدنی ، اصولا قرارداد زمانی کامل می شود که مبیع ( مال فروخته شده ) به خریدار تحویل داده شود . خرید و پیش خرید خانه هم از این قاعده مستثنی نبوده و تا زمانی که فروشنده ملک را به خریدار تحویل نداده باشد ، قرارداد کامل نمی شود .

یکی از رایج ترین دعاوی حقوقی در مورد قراردادهای خرید و فروش مسکن ، تاخیر در تحویل ملک توسط فروشنده است ، در ابتدا باید بدانید که این تاخیرات از سوی فروشنده قابلیت پیگیری قانونی را دارد ، اما عواقب تاخیر در تحویل ساختمان چیست ؟ آیا راهکاری برای پیشگیری از وقوع تاخیر در تحویل ملک وجود دارد ؟ و با رعایت چه نکاتی می توان از حجم اختلافات در خصوص زمان تحویل ساختمان کم کرد ؟ در این مقاله به همه ی این سوالات پاسخ خواهیم داد .

تاخیر در تحویل ساختمان

تاخیر در تحویل ساختمان

عواقب تاخیر در تحویل ساختمان :

در قراردادهای خرید و فروش ملک ، تحویل ساختمان یکی از ارکان و مفاد قرارداد به شمار می رود ، در نتیجه در صورتی که انجام آن با تاخیر همراه شود خریدار می تواند با اعلام نارضایتی خود از طریق قانونی مسئله را پیگیری کرده و در ادامه خسارتی که در نتیجه ی این تاخیر به او وارد شده را از فروشنده دریافت کند .

پیشنهاد میکنیم مقاله خرید خانه و نکات حقوقی قرارداد خرید خانه را مطالعه کنید.

ماده ی ۳۷۶ قانون مدنی نیز ، در مورد تاخیر در تحویل هر یک از ثمن و مبیع اینطور مقرر کرده است که : « در صورت تاخیر در تسلیم مبیع یا ثمن ممتنع اجبار به تسلیم می شود . » و ماده ی ۳۷۷ همین قانون در خصوص حق ایجاد شده برای کسی که در تحویل به او تاخیر ایجاد شده بیان می کند : « هر یک از بایع و مشتری حق دارد از تسلیم مبیع یا ثمن خودداری کند تا طرف دیگر حاضر به تسلیم شود مگر این که مبیع یا ثمن ‌موجل باشد در این صورت هر کدام از مبیع یا ثمن که حال باشد باید تسلیم شود . » بنابراین مطابق این دو ماده ، در صورتی که تحویل ساختمان به مشتری با تاخیر مواجه شود ، می توان از طرق قانونی فروشنده را اجبار به تحویل نمود و علاوه بر آن خسارات وارده به خریدار هم قابل دریافت است . و اگر خریدار ثمن ( قیمت ) معامله را نپرداخته باشد ، در صورتی که برای پرداخت ثمن زمان دقیقی تعیین نشده باشد ، می تواند تا زمان تحویل ساختمان از سوی فروشنده از پرداخت آن امتناع کند .

تاخیر در تحویل ساختمان

نحوه محاسبه خسارت دیرکرد :

اصولا خسارت دیرکرد با توافق طرفین در قرارداد مشخص می شود . میزان خسارت می تواند هر مبلغی متناسب با تراضی طرفین و به صورت روزانه یا ماهیانه محاسبه شود .

در نظر داشته باشید در صورتی که بعضی از شروط ضمن عقد به صورت شفاهی بیان شوند و نه کتبی ، مثل زمان تحویل ساختمان یا میزان خسارت به ازای هر روز یا ماه ، بهتر است که دو شاهد نیز در جلسه حضور داشته باشند . چرا که در صورت وجود دو شاهد معتبر ، شروط شفاهی ضمن قرارداد هم قابل پیگیری در دادگاه ها هستند .

نکته ی آخر اینکه در صورتی که طرفین نه کتبا و نه شفاها در مورد میزان خسارت در صورت تاخیر در تحویل ساختمان نکنند ، خریدار در اولین مرحله می تواند الزام فروشنده را به ایفای تعهد خود یعنی تحویل ساختمان بخواهد و در مرحله ی بعدی ، با تنظیم دادخواستی تحت عنوان دریافت خسارت تاخیر در انجام تعهدات و ارائه ی آن به دادگاه صالح برای دریافت خسارت خود اقدام کند . در این صورت دادگاه با ارجاع امر به کارشناسان دادگستری میزان خسارت وارده را محاسبه خواهد کرد .

جمع بندی :

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درمورد نحوه محاسبه خسارت دیرکرد ساختمان توضیح دهیم و عواقب تاخیر در تحویل ساختمان را مورد بررسی قرار دادیم . اکنون نوبت شماست. اگر سوالی دارید میتوانید در قسمت نظرات زیر همین پست آن را از کارشناسان دادواره سوال کنید . فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در مشهد دادواره همواره در خدمت شماست.

 

 

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)