مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش و مدت اعتبار آن

مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش و مدت اعتبار آن

مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش و مدت اعتبار آن

پسندیدم 0
۰

اصولا روند طلاق در دادگاه های خانواده به این صورت است که اگر قاضی دادگاه پس از فرستادن زوجین به جلسات مشاوره، بررسی های انجام شده در جلسات رسیدگی و حتی اظهار نظر داور انتخابی زوجین یا داور منتخب دادگاه به این نتیجه برسد که ادامه ی زندگی برای زوجین ممکن نیست اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند که زوجین می توانند با در دست داشتن آن به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کرده و طلاث را ثبت کنند.

به دلیل اهمیت بالای گواهی عدم امکان سازش سوالات زیادی در خصوص مراحل صدور و مدت اعتبار آن برای زوجین به وجود می آید که ما در این مقاله از دادواره قصد بررسی آن را داریم.

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : نقش معاینه محل در ادله اثبات دعوا

مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش:

۱) ثبت نام در سامانه تصمیم یا طلاق برای رفتن به جلسات مشاوره قبل از طلاق:  بعد از این که زوجین ۵ جلسه در مرکز غربالگری شهر خود به مشاوره رفتند، اگر مشاور آن ها با بررسی نظرات زوجین و مخالفت آن ها برای ادامه ی زندگی به این نتیجه رسید که ادامه رابطه زناشویی برا زن و مرد غیر ممکن است گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می کند.

۲) زوجین یا یکی از آن ها که خواهان طلاق است یا وکالت از دیگری در طلاق دارد با در دست داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه می کند و دادخواست طلاق را تنظیم و ثبت می کند و دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست را همراه با ضمائم و مدارک به دادگاه خانواده ارسال می کند.

۳) پرونده در دادگاه خانواده به شعبه مورد نظر ارجاع می شود و وقت رسیدگی تعیین می شود و پس از تعیین وقت رسیدگی ، تاریخ و ساعت حضور زوجین در دادگاه از طریق سامانه ثنا به آن ها ابلاغیه الکترونیکی شده و اطلاع داده می شود.

مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش

۴) در حین رسیدگی دادگاه از طرفین می خواهد که داور معرفی کنند تا آخرین راه هم برای ایجاد صلح و سازش میان آن ها رفته باشد شاید بتواند از طلاق جلوگیری کند اگر طرفین داور معرفی نکردند خود دادگاه داور تعیین می کند اما نظر داور برای قاضی رسیدگی کننده به پرونده تشریفاتی است.

۵) اگر طلاق به درخواست زن باشد در دادگاه از او دلیل محکمه پسند می خواهند تا با اثبات آن بتواند از شوهرش طلاق بگیرد اما اگر طلاق به درخواست مرد باشد نیازی به ارائه دلیل به دادگاه ندارد و صرفا با رعایت شرایطی مانند پرداخت حقوق مالی زن به او می تواند گواهی عدم امکان سازش برای طلاق را دریافت کند ، اما در طلاق توافقی دادگاه به توافقات طرفین در خصوص تمامی امور مالی و غیر مالی طلاق احترام گذاشته و با توجه به آن گواهی عدم امکان سازش صادر می کند.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش:

گواهی عدم امکان سازش، از تاریخی که ابلاغ می گردد، سه ماه اعتبار دارد. باید توجه شود که تاریخ صدور آن در دادگاه با تاریخ ابلاغ متفاوت است و در اینجا تاریخ ابلاغ در نظر گرفته می شود. از همان زمان نیز می توانند آن را به دفترخانه ارائه داده و دادخواست خود را نهایی نمایند و در صورتی که پس از آن اقدام کنند، گواهی دارای اعتبار نخواهد بود.

جمع بندی:

در این مقاله با توجه به اهمیت گواهی عدم امکان سازش در روند طلاق، به بررسی مراحل صدور و مدت اعتبار آن پرداختیم.در این مورد اگر سوالی دارید فراموش نکنید که خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی انلاین دادواره همواره در خدمت شماست .

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)