نکات قرارداد پیش خرید ساختمان

نکات قرارداد پیش خرید ساختمان

نکات قرارداد پیش خرید ساختمان

پسندیدم 0
۰

یکی از راهکارهایی که امروزه افراد برای صاحب خانه شدن انجام می دهند ، پیش خرید ساختمان است . به این صورت که مبلغی از کل قیمت یک ساختمان را به شخصی به نام پیش فروشنده می پردازند و او متعهد می شود در مدت زمان مشخصی ، مطابق نقشه ی ساختمانی و اوصاف و ویژگی های تعیین شده ، ساختمان تکمیل شده را به آن ها تحویل دهد و پس از تحویل ، خریدار باقیمانده ی قیمت ساختمان را به او بپردازد .

اما عدم آگاهی و اطلاع از قوانین حقوقی ناظر بر اینگونه قرارداد ها در بعضی از موارد باعث ایجاد اختلاف بین فروشنده و خریدار می شود . به همین دلیل در این مقاله قصد داریم شما را با مزایای پیش خرید ساختمان و مهم ترین نکاتی که باید هنگام انعقاد قرارداد پیش خرید ساختمان رعایت شود آشنا کنیم .

پیش خرید ساختمان

موارد مندرج در قرارداد پیش خرید خانه و مهمترین نکات مرتبط با آن :

۱) تعیین طرفین قرارداد : برای تنظیم قرارداد پیش خرید در ابتدا باید مشخصات طرفین از جمله نام و نام خانوادگی ، تاریخ تولذ ، کد ملی و … مشخص شود . علاوه بر این باید سمت فروشنده محرز شود که آیا فروشنده مالک زمین و صاحب سند است و یا سازنده ی ملک است که با توافق با مالک زمین سهمی از آپارتمان دارد و یا به طور وکالت از سوی فروشنده اصلی اقدام به انعقاد قرارداد می کند . بنابراین حتما در هنگام انعقاد قرارداد همه ی مدارک فروشنده را بررسی کنید و با مندرجات در قرارداد تطبیق دهید .

۲) تعیین موضوع قرارداد : هنگام انعقاد هر قراردادی باید موضوع آن مشخص شود و قرارداد پیش خرید خانه هم از این قاعده مستثنی نیست . موضوع معامله در این قرارداد عبارتست از ساخت مورد معامله با مشخصات مقرر میان طرفین قرارداد و انتقال آن مطابق شرایط مقرر بهخریدار در برابر پرداخت ثمن .

پیشنهاد میکنیم مقاله سیر تا پیاز فروش ملک مشاعی را مطالعه کنید.

۳) تعیین مشخصات مورد قرارداد : در قرارداد پیش خرید خود ، تمام مشخصاتی که ساختمان قبل و بعد از تکمیل باید دارا باشد را مشخص کنید ، مثل مساحت اعیان ، شماره طبقه ، شماره واحد ، تعداد اتاق ها و …

۴) تعیین قیمت مورد معامله : معمولا بهترین شیوه پرداخت ثمن معامله ، توافق بر الزام خریدار به پرداخت مبالغ معینی از قیمت بر اساس پیشرفت کار است که با رسیدن به هر مرحله ، او اقساط تعیین شده را بپردازد . و بهتر است که پرداخت بخشی از مبلغ به زمان تنظیم سند رسمی در دفترخانه موکول شود .

۵) زمان و چگونگی تسلیم مورد قرارداد : تاریخ تحویل ملک نیز مسئله مهمی است که هنگام تنظیم قرارداد پیش خرید خانه باید به آن دقت کرد و ضمانت اجرای مناسبی برای آن در نظر گرفت تا در صورت تاخیر در تحویل ، خسارات وارد شده به خریدار جبران شود .

۶) شرایط و آثار قرارداد : بهتر است هنگام تنظیم قرارداد تمام شرایط مورد نظر خود را در آن قید کنید و آثار ناشی از قرارداد را بیان کنید ، مثل خسارات و تضمینات در صورت تغییر قیمت یا تغییر مورد معامله و یا قراردادهای بیمه ای و مانند این ها .

۷) تعهدات پیش فروشنده به مرجع صادر کننده پروانه و سایر مراجع قانونی : پیش فروشنده خصوصا اگر سازنده یساختمان باشد اصولا باید تعهداتی را در مقابل مرجع صادر کننده پروانه ساخت یا مراجع دیگر قانونی بپذیرد مثل تعهد به ساخت فضای سبز، مسجد، مدرسه یا تعهد به عدم قطع درختان موجود در زمین و… که در این صورت باید کلیه تعهداتی را که در مقابل مرجع صادرکننده پروانه یا مراجع قانونی دیگر پذیرفته است در قرارداد ذکر کند .

 

جمع بندی :

در این مطلب با نکات و موارد مندرج در قرارداد پیش خرید خانه و ساختمان و مهم ترین نکات مرتبط با ان آشنا شدیم . اگر شما هم تجربه ارزشمندی در این زمینه دارید میتوانید آن را در بخش نظرات با ما و دیگران در میان بگذارید . فراموش نکنید که همواره میتوانید بر روی خدمات مشاوره تلفنی در مشهد دادواره حساب کنید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)