ورشکستگی به تقلب و انواع آن

ورشکستگی به تقلب و انواع آن

ورشکستگی به تقلب و انواع آن

پسندیدم 0
۰

ورشکستگی به تقلب یکی از انواع ورشکستگی است که در قانون تجارت از آن نام برده شده است. جرم تقلب در امر ورشکستگی شامل مواردی است که تاجر مرتکب تقلب و کلاهبرداری می شود تا حقوق طلبکاران را به نفع خود تضییع نماید. بنابراین ورشکستگی به تقلب نوعی کلاهبرداری و تحصیل نامشروع مال غیر است. اما موارد ورشکستگی به تقلب و میزان مجازات تعیین شده برای آن در قانون چیست؟ در این مقاله از دادواره به پاسخ این سوالات می پردازیم.

پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه مطلب مطالعه کنید : خساراتی که بر عهده صندوق تامین خسارت های بدنی است چه می باشد؟

ورشکستگی به تقلب:

ماده ۵۴۹ قانون تجارت در بیان مواردی که انجام آن ها توسط تاجر، ورشکستگی به تقلب محسوب می شود این طور بیان می کند:« هر تاجر ورشکسته که دفاتر خود را مفقود نموده یا قسمتی از دارایی خود را مخفی کرده و یا به طریق مواضعه و معاملات صوری از‌میان برده و همچنین هر تاجر ورشکسته که خود را به وسیله اسناد و یا به وسیله صورت دارایی و قروض به طور تقلب به میزانی که در حقیقت مدیون‌نمی‌باشد مدیون قلمداد نموده است ورشکسته به تقلب اعلام و مطابق قانون جزا مجازات می‌شود.»

بنابراین موارد مندرج در ماده ی ۵۴۹ را در چهار دسته کلی می توان تقسیم کرد:

۱- تاجر ورشکسته دفاتر خود را مفقود کرده باشد. یعنی تاجر دفاتر تجاری داشته ولی از روی سوئنیت آن ها را مفقود کرده است.

۲- قسمتی از دارایی خود را با هدف عدم تقسیم آن اموال بین طلبکاران مخفی کرده باشد.

۳- قسمتی از دارایی خود را به طریق مواضعه و یا معامله صوری از بین ببرد. مواضعه معاملاتی است که با تبانی و به بهای نازل صورت می گیرد اما در معامله صوری معمولا قصد انشاء وجود ندارد و تاجر اموال خود را ظاهرا به دیگری منتقل می کند اما در واقع، انتقالی صورت نگرفته است.

۴- به وسیله اسناد یا صئرت دارایی ارائه شده به دادگاه، به نحو تقلب آمیز به میزانی که مدیون نیست، خود را مدیون قلمداد کند. یعنی طلبکارانی ساختگی در لیست غرما اضافه کند تا به طلبکاران واقعی سهم کمتری برسد. این کار معمولا با تبانی صورت می گیرد.

ورشکستگی به تقلب

پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : دادگاه صالح رسیدگی به جرم زنا کدام است

مجازات ورشکستگی به تقلب:

هرچند در قانون تجارت از مجازات تاجر مرتکب ورشکستگی به تقلب صحبتی به میان نیامده اما به موجب ماده ی ۶۷۰ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) :« کسانی که به عنوان ورشکستگی به تقلب محکوم می‌شوند به مجازات حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهند شد.»

همچنین ماده ی ۲۱ قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص دادگاه صالح به رسیدگی برای جرم ورشکستگی به تقلب اینطور بیان می کند:« دعوای راجع به توقف یا ورشکستگی باید در دادگاهی اقامه شود که شخص متوقف یا ورشکسته ، در حوزه آن اقامت داشته است و چنانچه در ایران اقامت نداشته باشد، در دادگاهی اقامه می شود که متوقف یا ورشکسته در حوزه آن برای انجام معاملات خود شعبه یا نمایندگی داشته یا دارد.»

جمع بندی:

در این مقاله با بیان مفهوم ورشکستگی به تقلب، مواردی که در قانون بیانگر انجام این عمل هستند را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت مجازات ورشکستگی به تقلب و دادگاه صالح برای رسیدگی به آن را نیز بیان کردیم.در این مورد اگر سوالی دارید و یا موردی هست میتوانید آن را با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین از کارشناسان ما بپرسید.

نظرات خود را بنویسید و با دیگران به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران دادواره
شما میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نسبت به نظرات دیگران نظرات و بازخورد خود را بنویسید.
جای تبلیغات شما اینجاست:)